Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ράμπα πρόσβασης χώρου στάθμευσης εντός ρείθρου


P.A.

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Αντιμετωπίζω το παρακάτω θέμα:

 

Σε πολυκατοικία που κατασκευάστηκε το 1988, κατασκευάστηκαν επί του ρείθρου και μέχρι το ύψος του κρασπέδου του πεζοδρομίου 2 ράμπες από σκυρόδεμα ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση στην pilotis (οι κλασσικές ράμπες με το σωλήνα 10x6 μέσα).

 

Μετά από καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων, στάλθηκε έγγραφο για ανακατασκευή αυτών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.Στο άρθρο αναφέρονται το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ (όχι Γ.Ο.Κ.) και ο Κτιριοδομικός.

 

Ο Κ.Ο.Κ. εφαρμόστηκε με τον 2696/23.03.1999 ενώ ο Κτιριοδομικός με το Φ.Ε.Κ. 59Δ/03-02-1989.

 

Ο πελάτης με ρωτάει αν είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί εφαρμόζοντας αναδρομικά τις παραπάνω διατάξεις (άδεια του 1988).

 

 

Πριν αρχίσω να στέλνω έγγραφα σε υπηρεσίες θέλω να θέσω 2 ερωτήματα σε περίπτωση που άλλος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.

 

1) Σήμερα είναι σαφές ότι απαγορεύεται η διαμόρφωση ράμπας μέσα στο ρείθρο. Γνωρίζει κάποιος τι/αν προβλεπόταν το 1988 και βάσει ποιάς διάταξης?

 

2)Αν δεν προκύπτει απαγόρευση, είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει αναδρομικά και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Δήμου? (Ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει πρόστιμο ως και 400 Ε και του έχουν δώσε μια διωρία 40 ημερών)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΚ, Έρεισμα: H πέραν τoυ oδoστρώματoς ακραία λωρίδα της oδoύ.

 

το "ερεισμα", αποτελει μερος του δρομου.

 

Oδόστρωμα: To τμήμα της oδoύ πoυ πρooρίζεται για την κυκλoφoρία
των oχημάτων.

 

Ουτε και στην αδεια της οικοδομης το ετος 1988 επιτρεπονταν η κατασκευη "σκαρπας"...

[ασχετο αν και ακομη μεχρι σημερα την συναντουμε προστα μας.]

 

αρθρο 47 ΚΟΚ

2. Aπαγoρεύεται η απόρριψη χωμάτων ή άχρηστων υλικών στην oδό

(oδoστρώματα, ερείσματα, πεζoδρόμια, πεζόδρoμoυς, τάφρoυς κ.λπ.).

 

 

Επομενως, εχεις "κατασκευη" επι δρομου, που απαγορευεται

Εκεινο που επιτρεπονταν και επιτρεπεται ειναι η υποβαθμιση του πεζοδρομιου που γινεται μετα απο υποβολη μελετης και αδεια της τεχνικης υπηρεσιας του Δημου 

 

πχ

Άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου για είσοδο - έξοδο οχημάτων στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης σε: πιλοτή, ή ισόγειο, υπόγειο, πρασιά, ακάλυπτο χώρο οικοδομής, οικόπεδα ιδιωτικής χρήσεως, καταστήματα που μετατράπηκαν σε χώρους στάθμευσης.
Άδεια Εισόδου - Εξόδου Οχημάτων Σε Ιδιωτικούς Χώρους Στάθμευσης.
Από το Δήμο Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Προσόδων, Τμήμα Τελών Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων,
τηλ. 2310-877288, 289, 291, φαξ. 2310-877339), χορηγείται η άδεια χρήσης πεζοδρομίου
για είσοδο - έξοδο οχημάτων στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης σε:  πιλοτή, ή ισόγειο, υπόγειο, πρασιά, ακάλυπτο χώρο οικοδομής, οικόπεδα ιδιωτικής χρήσεως, καταστήματα που μετατράπηκαν σε χώρους στάθμευσης.
►Όταν η άδεια αφορά σε κατάστημα που πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης απαιτείται πρώτα αλλαγή χρήσης στην Δ/νση Πολεοδομίας.
►Στις περιπτώσεις όπου απαιτείται υποβιβασμός του κρασπέδου και του αντίστοιχου πεζοδρομίου, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται στην Δ/νση Κυκλοφορίας του Δήμου (Παπαρηγοπούλου 7) για έκδοση άδειας (256/2004 Α.Δ.Σ.)
►Από το τέλος απαλάσσονται μόνο οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης των κατοικιών, των σχολείων, και εκκλησιών καθώς επίσης και των Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
►Η χορηγηθείσα άδεια θα ανανεώνεται ετησίως με την τοποθέτηση σχετικής σφραγίδας στο πίσω μέρος της άδειας(πρωτότυπο έγγραφο), με την ένδειξη "ανανεώνεται για το έτος 2010 κλπ" και θα υπογράφεται νομίμως.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Η απαγόρευση κατάληψης οδού ισχύει τουλάχιστον από το ΒΔ της 24.9/20.10.1958, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του ν. 1080/1980....

Οπότε πες του πελάτη σου να βγάλει τον σωλήνα και να το κάνει όπως ορίζει η νομοθεσία. 

Μπορεί να πάει στον Δήμο και να του δώσουν σχέδιο πως του επιτρέπουν να το διαμορφώσει.... (αυτό που λέει και dimitreis_GM δηλαδή)

Αυτά....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.