Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Sign in to follow this  
karamouzas

Μεταπτυχιακό Διαχείριση Τεχνικών Έργων στο ΕΑΠ

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

 

θα ήθελα την βοήθεια σας. Είχα κάνει αίτηση για το σχετικό μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Τελικά βρέθηκα στην Γ λίστα σε θέση αρκετά χαμηλή. Έχοντας απογοητευτεί δεν το έψαξα περισσότερο μέχρι που πριν από λίγες μέρες με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν θέσεις που θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας. οπότε ξαφνικά μπήκα ξανά σε διαδικασία για να μάθω πληροφορίες. θα ήθελα εάν κάποιος από εσάς εάν το έχει κάνει να μου πει την γνώμη του, και την σχετική δυσκολία που έχει, ώρες μελέτης κλπ....

Επίσης εάν έχει να μου προσφέρει κάτι.

 

***είδα σχετικό θέμα, αλλά δεν με κάλυψε για αυτό που ήθελα να μάθω και για αυτό και ανοίγω καινούργιο****   

 

Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα βιβλία είναι απαρχαιωμένα. Έχουν εκδοθεί το 2003 και το 2004 και δεν γίνεται λόγος για τους νόμους 3316/2005 και 3669/2008. Επιπλέον επίκειται ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ανάθεσης και εκτέλεσης μελετών και εργολαβιών δημοσίων έργων, σύμφωνα με τα προσχέδια νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού των οποίων η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες.

 

Νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο έτσι όπως είναι σήμερα εκτός και αν γίνει επικαιροποίηση της ύλης σύμφωνα με τη σύγχρονη νομοθεσία.

 

 

ΥΓ: Τα νέα προσχέδια νόμου είναι τα εξής:

Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης έργων και υπηρεσιών

Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών

Edited by geoste
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

 

Αυτή την στιγμή εργάζομαι σε μία εταιρεία που πρακτικά εφαρμόζω αρκετά από τα στοιχεία του μεταπτυχιακού, αλλά θα ήθελα εκτός από την εμπειρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με σκοπό να διεκδικήσω μια καλύτερη θέση σε κάποια εταιρεία στην Ελλάδα η στο εξωτερικό.

Επίσης θα ήθελα να έχω και τα μόρια για κάποιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ίσως... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματοποίησα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μεταξύ των ετών 2006 και 2011. Παρότι είχα σχετική εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα θεωρω ότι αποτελεί μια αξιοπρεπής πρόταση για κάποιον που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Προφανώς κάποια στοιχεία θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρόβλημα της μη εναρμόνισης της ύλης είναι ένα από αυτά αλλά ίσως όχι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ενότητα Τεχνική των Κατασκευών είναι εστιασμένη κυρίως σε Πολ. Μηχ και μάλιστα σε αντικείμενα που και αυτοί ακόμα είναι δύσκολο να ασχοληθούν όπως κατασκευή γεφυρών ενώ θα μπορούσε να ασχοληθεί με πιο διαδεδομένα θέματα όπως κτιριακές κατασκευές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα φέτος ήταν η πρώτη μου χρονιά στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.

Ημουν κατηγορία Β και τελικά με πήρανε και πήρανε και άλλους μετά απο μένα.

Παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολο να μπεις γιατί έκανε πολύς κόσμος αίτηση τώρα όμως και για οικονομικούς λόγους είναι πολλοί αυτοί που τελικά δεν πάνε.

Τα βιβλία είναι όντως παλιά και χρειάζονται ανανέωση.

Ωστόσο αν σε ενδιαφέρει αυτό το αντικείμενο θεωρώ ότι έχει πράγματα να σου προσφέρει.

Για μένα προσωπικά που δεν θα μπορούσα με τίποτα σε αυτή τη φάση να αφήσω δουλειά και να επιστρέψω στα έδρανα για fulltime μεταπτυχιακό θεωρώ πως ήταν καλή επιλογη.

Έχει να κάνει και με το ποιον επιβλέποντα θα έχεις στο τμήμα σου (δυστυχώς είναι θέμα τύχης).

Όσον αφορά τη δυσκολία του δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει να ασχοληθείς. Δηλαδή αν θέλεις να σου μείνει και κάτι και να μην τρέχεις τελευταία στίγμη απλά για να παραδώσεις μια εργασία όπως όπως.

Το καλό είναι ότι είναι ευέλικτο και μπορείς να το ολοκληρώσεις ανάλογα με το πρόγραμμά σου. Εγώ ας πουμε που δουλεύω πολλές ώρες πήρα 1 ενότητα (ευτυχώς!) και ζορίζομαι λίγο αλλά τα καταφέρνω. Αν κάνεις μόνο αυτό μπορείς να πάρεις 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

ελπίζω να με πάρουν αν και δεν είμαι σε πολύ καλή θέση... επειδή εργάζομαι αρκετές ώρες δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε ένα φούλ time... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα ! Γράφω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Διάβασα σε άρθρο οτι πλέον δε θα γίνεται κληρωση και θα συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΑΠ όσοι δηλώσουν.Γνωρίζετε αν στέκει κάτι τέτοιο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ισχύει εν μέρη. Κάπου αναφέρει ότι εάν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις, τότε θα γίνει κλήρωση. Απλώς φέτος έβαλαν το 50ευρώ και θεωρούν ότι θα κάνουν αιτήσεις αυτοί που πραγματικά το θέλουν και βάση στατιστικών μπαίνουν πλέον οι περισσότεροι. Επειδή οι αιτήσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, ΔΧΤ, έλαβε παράταση μέχρι και 16-01-2017, όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση θα μπουν.

Για το πρόγραμμα ΕΚΕ που χω κάνει αίτηση, όπου συνήθως οι αιτήσεις είναι 1200 για 300 θέσεις, δεν έχει πάρει παράταση, άρα εκεί μπορεί να γίνει κλήρωση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.