Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις δημόσιων κτιρίων


Engineer

Recommended Posts

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης στο αστικό περιβάλλον, στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων, είναι οι εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων, οι οποίες, συμβάλλουν ενεργά στην αναζωογόνηση του Δημόσιου Χώρου.

 

Μετά από την εμπειρία υλοποίησης των τριών τοιχογραφιών στην Αθήνα, που πραγματοποίησε το ΥΠΕΚΑ το 2012 και έτυχαν πλατιάς και άμεσης υποδοχής τόσο από τους πολίτες όσο και από τα media, η Διεύθυνση Μελετών & Έργων Αστικών Αναπλάσεων του ΥΠΕΝ επεκτείνει τη συγκεκριμένη δράση στην υλοποίηση εικαστικών παρεμβάσεων σε όψεις περίοπτων κτιρίων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας, με στόχο την αναβάθμιση-ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις Περιφέρειες της Χώρας και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων κτιρίων για τη Δράση με τίτλο «Εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων».

 

 

Οδηγίες για την προετοιμασία και υποβολή του φακέλου προτεινόμενου κτιρίου

 

Τα στοιχεία της πρότασης για κάθε κτίριο θα αποσταλούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 10/6/2016 προκειμένου να αξιολογηθούν από την Δ/νση ΜΕΑΑ/ΥΠΕΝ.

 

Ο φάκελος για κάθε προτεινόμενο κτίριο θα περιλαμβάνει τα εξής:

 

1) Έντυπο Α «Ταυτότητα προτεινόμενου κτιρίου» (το κατεβάζετε και το αποθηκευετε στον υπολογιστή σας προς συμπλήρωση)

 

2) Φωτογραφίες του κτιρίου και της προτεινόμενης τυφλής όψης (θα επισυναφθούν όχι περισσότερες από 4 φωτογραφίες για κάθε κτίριο (σε μορφή αρχείου .jpg))

 

3) Απόσπασμα εικόνας της περιοχής με σημειωμένο το περίγραμμα του κτιρίου (από την υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών της ΕΚΧΑ Α.Ε.https://www.ktimanet...raphs_Page.aspx σύμφωνα με τοπαράδειγμα)

 

4) Την αποδοχή του ιδιοκτήτη του προτεινόμενου προς παρέμβαση κτιρίου με συμπληρωμένο το έντυπο Β

 

5) Σκαρίφημα της προς παρέμβαση όψης του κτιρίου σε κλίμακα 1:100 (σε μορφή αρχείων .jpg ή .pdf)

 

Το περιεχόμενο του φακέλου θα αποσταλεί στην παραπάνω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία επίσης μπορούν να ζητούνται και τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Έντυπες προτάσεις δεν θα υποβληθούν ούτε πρόκειται να εξεταστούν σε περίπτωση υποβολής τους.

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα σε ολους! Αμα αυτο θελει τυχον ιδιοκτητης, να το κανει σε ιδιωτικο κτιριο, χρειαζεται αδεια; Εννοω κυριως για το αισθητικο, πχ υπαρχει περπτωση να υπαρχει θεμα επαε η κατι σχετικο;

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα σε ολους! Αμα αυτο θελει τυχον ιδιοκτητης, να το κανει σε ιδιωτικο κτιριο, χρειαζεται αδεια; Εννοω κυριως για το αισθητικο, πχ υπαρχει περπτωση να υπαρχει θεμα επαε η κατι σχετικο;

Link to comment
Share on other sites

το "πρόγραμμα" δεν εξαιρείται της ισχύουσας νομοθεσίας

αφορά βέβαια δημόσια κτίρια

θέμα ΣΑ υπάρχει σε κάθε ειδικό κτίριο αλλά και σε κτίριο κατοικίας αν κρίνει η ΥΔΟΜ ότι η παρέμβαση εμπίπτει στο αρ.21 παρ.1.γ του 4030

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.