Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στους Ρώσους η ανοικοδόμηση της Συρίας - Υπογραφές και συμφωνίες πολλών δις


Engineer

Recommended Posts

Σε συμφωνίες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν Δαμασκός και Μόσχα και αφορούν την ανασυγκρότηση της Συρίας μετά τον πόλεμο, με κορυφαία αυτή ύψους σχεδόν 1 δισ. για την ανοικοδόμηση των ισοπεδωμένων πόλεων, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σύρος πρωθυπουργός, Wael al-Halqi

 

 

Όπως δήλωσε ο al-Halqi «η Ρωσία ανταποκρίθηκε θετικά στην ιδέα της ανοικοδόμησης χώρας, υπογράφοντας μια σειρά συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μίας ύψους 675 εκατ. δολαρίων καθώς και άλλης 280 εκατομμυρίων».

 

Την ίδια στιγμή, η Συρία προσφέρει στη Ρωσία τη δυνατότητα να συμμετέχει στην έρευνα αλλά και στην ανάπτυξη που αφορά πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στη θάλασσα και ιδιαίτερα την αναβάθμιση των διυλιστηρίων της Baniyas που θα γίνει από κοινού με το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

 

Ταυτόχρονα η Συρία διαπραγματεύεται μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν, και εφόσον κάτι τέτοιο συμφωνηθεί και φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, η κυβέρνηση της Δαμασκού θα μπορεί να πληρώσει με το εθνικό της νόμισμα.

Ο Σύρος πρωθυπουργός προσέθεσε πως επίσης Ρωσία και Συρία σκοπεύουν την ίδρυση νέας κοινής Τράπεζας που θα ελέγχεται 50-50 από τις κεντρικές Τράπεζες των δυο χωρών, προκειμένουν να διευκολύνονται οι διακινήσεις κεφαλαίων μεταξύ των δυο πλευρών.

 

Αναφερόμενος στο εμπόριο ο al-Halqi δήλωσε πως προσανατολίζεται στην ιδιαίτερη προώθηση των ρωσικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως, λόγω γεωγραφικής θέσης, η χώρα του μπορεί να καταστεί η μητρόπολη της Μέσης Ανατολής για τις εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες της Ρωσίας.

Όσον αφορά τις εξαγωγές της Συρίας προς τη Ρωσία, είπε πως μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Συρία κατάφερε να πουλήσει σε αυτήν αγαθά περισσότερα από εκείνα που πούλησε μέσα σε όλο το προηγούμενο έτος.

 

Π.Κ.

 

Πηγή: http://www.thepressp...omisi-tis-xoras

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτές  είναι δουλείες για κατασκευαστικές να δουλεύουν σε βάθος πενταετίας τουλάχιστο και μετά θα αναλαμβάνουν άλλες πιο εξειδικευμένες, προφανώς θα βγάλουν τα έξοδα των αεροπορικών επιδρομών στο  πεντπλάσιο με εξαπλάσιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οι ρωσοι θα παρουν τα εργα θα τα δωσουν σε γερμανικες εταιριες οι γερμανικες εταιριες θα τα δωσουν σε τουρκικες εταιριες οι οποιες θα παρουν πακιστανους και αφγανους να δουλευουν ..

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

οι Σύριοι φυσικά.... άμεσα έμμεσα και στο μέλλον με ότι πόρους έχουν και δεν έχουν.

 

κανόνας απαράβατος αυτός.

Link to comment
Share on other sites

Ναι didonis αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά σε πρώτη φάση, ποιός θα βάλει το χέρι στην τσέπη; Υπάρχει κάποιος διεθνής οργανισμός που χρηματοδοτεί τέτοιου είδους δράσεις;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι να υπαρχει κανένας «Ελεήμονας Οργανισμός Ανοικοδόμησης».

Όσοι ανακατώθηκαν σε μάχες και ήταν στο τέλος με την μεριά του νικητή αναλαμβάνουν με τεχνικές αντιπαροχής θες, αντισταθμιστικά κλπ … τα βάζουν δικες τους τράπεζες και τα παίρνουν πίσω πολλαπλάσια σε είδος, σε παροχή σε κάτι τέλος πάντων….

Τα αμερικανάκια πχ που είναι μετρ του είδους τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο που έχουν αναλάβει εργολαβία την «δημοκρατία» παγκόσμια δεν έχασαν από ανοικοδομήσεις Ιράκ κλπ….

 

Οι ρώσοι που είναι ακόμα λίγο χαλβάδες σε αυτά τα νέα κόλπα αλλα ήταν μανούλες σε γεω στρατηγικά αντισταθμιστικά από εποχής σοβιετικής ένωσης (Αφγανιστάν, σύμφωνα Βαρσοβίας κλπ) θα βρουν έτοιμες διαδικασίες συμβάσεις και τεχνολογία από τα αμερικανάκια και πιθανά από κοινού σε μερικά προτζεκτ….

Περίμενε και θα δούμε

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.