Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με την «Ηλιακή ορμή» γύρω από τον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Το αεροσκάφος «Ηλιακή ορμή 2» (Solar Impulse 2) πετάει απόψε από την Καλιφόρνια για την Αριζόνα, σε μια πτήση που υπολογίζεται να διαρκέσει 16 ώρες, συνεχίζοντας το ταξίδι του γύρω από τον κόσμο, που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

 

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο υπέρ της εκμετάλλευσης των φυσικών πηγών ενέργειας.

 

Το ταξίδι της μονοθέσιας «Ηλιακής Ορμής 2» ξεκίνησε από την Ελβετία, με πιλότους τους Ελβετούς Αντρέ Μπόρσμπεργκ και Μπερνάρ Πικάρ, που πιλοτάρουν το αεροσκάφος εναλλάξ.

 

Η «Ηλιακή ορμή 2» φέρει στα φτερά της - πού είναι πλατύτερα από αυτά ενός Μπόινγκ 747, 17.000 ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι φορτίζουν μπαταρίες κα δίνουν ώθηση στους κινητήρες του, ώστε να ταξιδεύει νύχτα χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια που έχει συλλέξει στη διάρκεια της ημέρας.

 

Ξεκίνησε από το Αμπό Ντάμπι στις 15 Μαρτίου του 2015 και έχει κάνει στάσεις στο Ομάν, τη Μιανμάρ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

 

Το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο κομμάτι του ταξιδιού του έως σήμερα ήταν όταν διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετώντας από την Ιαπωνία προς τις ΗΠΑ και την Καλιφόρνια.

 

Στη διάρκεια αυτής της πτήσης, διάρκειας 5 ημερών, δεν υπήρχαν σημεία για προσγείωση σε περιπτώσεις ανάγκης και φτάνοντας στην Καλιφόρνια χρειάστηκε να μείνει για 9 ολόκληρους μήνες, ώστε να επισκευαστεί η μπαταρία του που υπέστη ζημιά λόγω υπερθέρμανσης.

 

Ωστόσο, ο Μπόρσμπεργκ είναι ικανοποιημένος.

 

«Κατορθώσαμε να αποδείξουμε ότι έχει μεγάλη εμβέλεια πτήσης, τόσο χρονικά όσο και σε επίπεδο αποστάσεων και, το σημαντικότερο, ότι αυτή η τεχνολογία είναι αποδοτική».

 

Μετά το Φίνιξ της Αριζόνα, η «Ηλιακή Ορμή 2» θα κάνει ακόμη δύο σταθμούς στις ΗΠΑ, πριν διασχίσει τον Ατλαντικό. Επόμενος προορισμός η Ευρώπη ή η Νότια Αφρική. Οι δημιουργοί του δεν έχουν αποφασίσει ακόμη.

 

Άλλωστε, ο στόχος είναι να επισκεφθεί πολλά σημεία του πλανήτη, ώστε να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για την αξία της ηλιακής ενέργειας και των υπόλοιπων ανανεώσιμων πηγών.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...o-apo-ton-kosmo

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.