Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

Δεν νομίζω ότι διαχωρίζεις σκυρόδεμα και χάλυβα, καθώς δεν διαχωρίζονται στο εργοτάξιο και δεν ξέρεις αν έχουν βάλει τα σίδερα της μελέτης.
Επίσης δεν γίνεται διάκριση στο ΑΕΚΚ για άοπλο ή οπλισμένο σκυρόδεμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 1/7/2016 at 5:04 ΜΜ, imhotep said:

σήμερα άκουσα και μια νέα ερμηνεία

ότι το έγγραφο της ΔΟΚΚ (ΔΑΟΚΑ ξερω γω, της Κλαμπατσέα τελος πάντων) δεν καταργεί την υποχρέωση για ΣΔΑ προ αδείας αφού είναι υποχρεωμένος να το ζητήσει ο ΕΔ 

όπως είπε και ο προλαλήσας

Δε βγάζει η κάθε πολεοδομία τη δικιά της νομοθεσία να ησυχάσουμε λέω εγώ.....

 

 

On 14/2/2018 at 11:06 ΠΜ, civilpablo said:

Σε έργο κατεδάφισης ο Ε.Δ. μου ζήτησε το ΣΔΑ και το χαρτί - βεβαίωση για τη μεταφορά των αποβλήτων. Του έδωσα το ΣΔΑ και τη προσωρινή βεβαίωση παραλαβής που είχα εκείνη τη χρονική στιγμή στη διαθεσή μου, από τη μονάδα παραλαβής και προχώρησε στην βεβαίωσή του.

 

On 21/2/2018 at 3:17 ΜΜ, geox2 said:

Δημήτρη δες αυτό:

 

αρθρο 4 παρ.2 ΑΠΌΦΑΣΗ 299/ΦΕΚ57/16-01-2014:

τελικός έλεγχος-κατηγορία Α΄ : "Διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και αφορά στη διαπίστωση των εκτελεσθεισών εργασιών σύμφωνα με την άδεια δόμησης"

 

Νομίζω ότι πολύ καλά έκανε ο ελεγκτής, η άδεια δεν περιορίζεται στο να ρίξεις το κατεδαφιστέο κάτω,υπάρχει και συνέχεια ( απομάκρυνση των αποβλήτων με τον νόμιμο και εγκεκριμένο τρόπο).

Μην ξεχνάτε ότι μετά τον έλεγχο και την πιστοποίηση ότι τελείωσαν οι εργασίες, η άδεια παύει να ισχύει και δεν επιτρέπονται εργασίες.

 

On 22/2/2018 at 2:53 ΜΜ, geox2 said:

Συν. Faethon ( και φίλε inhotep ) πολύ σωστά αναφέρεις :

"Ποιές είναι οι εκτελεσθείσες εργασίες σύμφωνα με την άδεια δόμησης?
1. Η κατεδάφιση
2. Η αποκομιδή των μπάζων (αποβλήτων πλέον)

Ο ΕΔ πάει βλέπει το κτήριο κατεδαφισμένο και τα μπάζα απομακρυσμένα"- ως εδώ πολύ καλά-  με τον νόμιμο και εγκεκριμένο τρόπο θα συμπλήρωνα εγώ για να είμαστε σωστοί.

Έτσι που το εκφράζετε "και τα μπάζα απομακρυσμένα" σημαίνει ότι σαν ελεγκτή σε ενδιαφέρει η απομάκρυνση από το οικόπεδο χωρίς να σε ενδιαφέρει αν τα έριξαν σε παρακείμενο ρέμα, όμως εδώ έχει θεσμοθετηθεί μια μελέτη όπου καθορίζεται όχι μόνο ότι απομακρύνονται αλλά και που πάνε.

Για όσο αφορά τα υποδείγματα κ. Δημήτρη, το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Το συγκεκριμένο υπόδειγμα πορίσματος μιλάει για τις κατεδαφιστέες επιφάνειες, αλλά σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και μελέτες.

Δυστυχώς μου έχει τύχει ήδη (πριν 1,5-2 χρόνια) περίπτωση ελέγχου κατεδάφισης, ίσως γιαυτό επιμένω.

Θα μου έφτιαχνε πολύ το κέφι να μου λέγατε οτι εν τέλει έχω δίκιο, όχι για λόγους εγωισμού, αλλά σαν επιβεβαίωση ότι στην παρανοική χώρα που ζούμε συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι με κοινή λογική (η επανάσταση του αυτονόητου που λέγανε???)

Λοιπόν μετά από επικοινωνία με την υπηρεσία ελεγκτών δόμησης, ο ΕΔ οφείλει να ελέγξει ότι λέει η Τ.Ε. που αφορά την κατεδάφιση.

Αν η Τ.Ε. αναφέρει πως τα μπάζα θα απομακρυνθούν πρέπει να έχουν απομακρυνθεί. Το που το ελέγχει άλλος.....

 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λογική απάντηση από την Υπηρεσία. Ότι αναφέρεται στην Τ.Ε. (δηλαδή ότι λέει η μελέτη).Τον αν η μελέτη είναι προβληματική, αυτό δεν αφορά τον Ε.Δ.αφού αυτός ελέγχει την εφαρμογή της μελέτης και όχι την αρτιότητα της.

Βέβαια κάποιος μπορεί να πεί, όπως ο συν. Αλεξιάδης,  ότι αποτελούν αυτά <<περυσινά ξινά σταφύλια...>>  μια και τώρα έχουμε ελεγκτές όλους τους μηχανικούς μετά την απόκτηση διπλώματος-πτυχίου και φυσικά ο τελικός έλεγχος στα χέρια των Δ.Υπαλλήλων. Εγινε και αυτό πράξη, γιατί είναι δίκαιο ο Δ.Υ. να έχει και κάποιο έξτρα εισόδημα, τώρα που του έχουν κόψει τον μισθό. (και δεν έχει καταφέρει να τα πάρει πίσω μέσω των υπερωριών....)

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω μια απορία επί του θέματος της Εγγυητικής.. Κάνω τον προυπολισμό , υπολογίζω την εγγυητική, παω στην τράπεζα,οκ.

Μετά την ανεβάζω στο σύστημα? και μόλις πάρω  την βεβαίωση παραλαβής και αυτήν την ξαναβάζω στο σύστημα?

Πως επιστρέφεται η εγγυητική επιστολή?

Επίσης η φάση 1, 2 κτλ τι είναι, αν θα γίνει τμηματικά ή οι μέρες?

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Οι φάσεις κατασκευής προκύπτουν από το χρονικό προγραμματισμό σου. Το έργο μπορεί να σταματάει και να ξεκινάει ή να έχεις αλληλουχίες συνεργείων. Επίσης δεν είναι δεσμευτική η μελέτη αποβλήτων. Εκτίμηση κάνεις. Η μοναδική υποχρέωσή σου (του ιδιοκτήτη) είναι να μην πετάξεις μπάζα σε ρέματα (ή όπου αλλού βρεις).

Τις παραλαβές υποθέτω τις ανεβάζεις μαζί με την επίβλεψη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξέρει να μου πει κάποιος λίγο την διαδικασία με τη διαχείριση αποβλήτων κατεδάφισης?

Αρχικά κάνω την επιμέτρηση και συμπληρώνω το ΣΔΑ. Στην συνέχεια ψάχνω (διότι ο πελάτης δεν μπορεί) ποιος καλύπτει την Αττική... Στη σελίδα του http://aekkattikis.gr

δείχνει 3 μονάδες και πολλούς διαχειριστές.

Το κόστος πάει με τους τόνους να υποθέσω? Αυτό που λέει " ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΑ ΤΟΝΟ & ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΕΚΚ " είναι για την εγγύηση?

 

Link to comment
Share on other sites

Μίλα με κάποια εταιρία διαχείρισης της περιοχής σου. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά τη διαδικασία και θα σε κατατοπίσουν. Στη φάση έκδοσης της άδειας πρέπει να καταθέσεις το ΣΔΑ (που όπως είπες είναι ένας αρχικός υπολογισμός από εσένα για τα απόβλητα που θα προκύψουν στο έργο) και ο κύριος του έργου θα πρέπει να κάνει σύμβαση με κάποιον διαχειριστή ΑΕΚΚ ότι θα παραλάβει τα απόβλητα. Στο τέλος του έργου τα παίρνουν και σου δίνουν ένα αποδεικτικό παραλαβής. Η χρέωση γίνεται με τον τόνο, ρωτάς το διαχειριστή για τις τιμές και πληρώνονται με βάση τα πραγματικά που θα παραλάβουν που μπορεί προφανώς να έχουν απόκλιση από τα αρχικά του ΣΔΑ. Όλοι έχουν και ένα μινιμουμ ποσό αν τους φωνάξεις πχ για πολύ μικρή ποσότητα. Όσο η διαδικασία ήταν έντυπη έπρεπε ο ιδιοκτήτης να καταθέσει στην πολεοδομία και εγγυητική ποσού 0,5% επί του προϋπολογισμού του έργου την οποία την έπαιρνες πίσω στο κλείσιμο της άδειας καταθέτοντας το αποδεικτικό παραλαβής των αποβλήτων. Τώρα με το ηλεκτρονικό ομολογώ πως δεν ξέρω πως και αν γίνεται αφού δεν προσκομίζεις τίποτα πρωτότυπο.

20100824 ΦΕΚ1312Β ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.pdf

Edited by danaikaterina
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνω το ΣΔΑ. Μπορεί κάποιος εμπειρικά να μου πει ανά 100 μ2 ισόγειας κατοικίας πόσους τόνους περιμένουμε για κατεδάφιση?

Επίσης ποια η διαφορά Ανακτ'ωμενης Ποσότητας από Ποσότητας προς τελική διάθεση σε ΧΥΤ Αδρανών?

Αφορά το χώμα π.χ.?

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει έστω και με κάποια προσέγγιση να υπολογίσεις τους όγκους σου. Την πυκνότητα για τα πιο πολλά δομικά υλικά, (για να βγει το βάρος) την παίρνω από την ΤΟΤΕΕ του ΚΕΝΑΚ. Αν μου λείπει κάτι στο γούγλη.
Ανακτώμενα μπορούν να είναι πολλά υλικά, όχι μόνο το χώμα και οι πέτρες. Αυτά είναι απλά πιο προφανή. Θα πρέπει να δεις κάθε υλικό, εφόσον κάνεις διαλογή στο οικόπεδο ή και σε άλλη τοποθεσία, πού θα πάνε.
Χώμα και πέτρες τα ανακυκλώνουν μαντράδες που πουλάνε αυτά τα υλικά, ως έχουν. Πόρτες, πατζούτια κλπ, αν τα πάρει κάποιος να τα επαναχρησιμοποιήσει, (εγώ τα κάνω έπιπλα). Αλλουμίνια και άλλα μέταλλα μόλις τα αφήσεις λίγο παραπέρα, σε λίγες ώρες θα "κάνουν φτερά". Θα τα έχουν πάρει να τα πουλήσουν.
Γενικά ότι διαθέσει απ'ευθείας ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης των αποβλήτων), δεν μπαίνει στην διαδικασία να πάει σε ΧΥΤ.

Τα υπόλοιπα τα κυβίζεις, τα ανάγεις σε τόνους και κάνεις την ΣΔΑ. Η οποία είναι αρχική εκτίμηση, για να περιορίσει τον ιδιοκτήτη να μην πει ότι οι 100 τόνοι, τελικά ήταν 5.

Edited by jedi.Yannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.