Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

1 ώρα πριν, Largy said:

διαφωνώ με αυτή την αντιμετώπιση γιατί ενέχει κινδύνους. Τα παραπάνω δικαιολογητικά μου φαίνονται πολύ λογικά και κανένα από αυτά δε βρίσκω περιττό.

Το ζήτημα που μπαίνει είναι, ποια έγγραφα είναι από τον Νόμο υποχρεωτικά, για να διεκπεραιωθεί η διοικητική πράξη "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" και να είναι νόμιμη και ισχυρή.

Όχι ποια έγγραφα νομίζουμε ο καθένας μας ότι βάσει λογικής θα ήταν αναγκαία.

Ο κάθε μηχανικός για την εξασφάλισή του μπορεί να ανεβάσει κι άλλα έγγραφα, πλέον των υποχρεωτικών, όσα θέλει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά θεωρώ ότι είναι τα ίδια με του αρθ-4 του 4067/12, το οποίο άρθρο καταργήθηκε με την έναρξη της ηλεκτρονικής διαδικασίας.
Ανεβάζεις το έγγραφο της ΥΔΟΜ, με τις όποιες οδηγίες μπορεί να έχει δόσει με την τότε πράξη της και υπ. δήλωση ανάληψης επίβλεψης, γνωστοποιημένη σε αστυνομικό τμήμα.
Δεν βλέπω κάποιο άλλο δικαιολογητικό από κάπου να απαιτείται.
Αυτοί οι δύο νόμοι ήταν οι τελευταίοι που προβλέψανε την διαδικασία και δεν έχει βγει κάτι άλλο, προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

44 λεπτά πριν, jedi.Yannis said:

 .... και υπ. δήλωση ανάληψης επίβλεψης, γνωστοποιημένη σε αστυνομικό τμήμα.

Γιατί να γνωστοποιήσω σε αστυνομικό τμήμα, εάν δεν ενοχλώ / εμποδίζω / καταλαμβάνω τον κοινόχρηστο χώρο;

Με τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μέρος της διαδικασίας. Το έλεγε στο τότε άρθρο. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι. Στην ίδια λογική που σφραγίζαμε τις άδειες τότε. Εκτός αν η γνωστοποίηση γίνεται και σε αυτή την περίπτωση με μέριμνα της ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι άδεια δόμησης, είναι "έγκριση εκτέλεσης εργασιών". Η ΥΔΟΜ έχει κοινοποιήσει την έκθεση επικινδύνου στην Αστυνομία. Θα μου πεις ... καλού κακού στείλε ένα φαξ στην αστυνομία ...

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Εύνοστος said:

Γιατί να γνωστοποιήσω σε αστυνομικό τμήμα, εάν δεν ενοχλώ / εμποδίζω / καταλαμβάνω τον κοινόχρηστο χώρο;

γιατί όταν θα πάρει τηλ. ο μακάκας της γειτονιάς στο τμήμα θα του απαντήσουν αναλόγως.... μπορεί να γλιτώσεις μια επίσκεψη και να ηρεμήσει και ο τοπικός μακάκας

Link to comment
Share on other sites

On 25/3/2019 at 10:29 ΜΜ, dimitris GM said:

 

η υποχρεωτικη κατεδαφιση λογω επικινδυνου, περιλαμβανει και αποκομιδη των μπαζων?

 

On 25/3/2019 at 10:36 ΜΜ, Εύνοστος said:

Όχι. Τουλάχιστον δεν αναφέρεται ρητά η υποχρέωση αποκομιδής μπάζων.

....

Δεν χρειαζόταν να το γράφει ρητά... Είναι δεδομένο εκ της φύσεως του έργου ότι η κατεδάφιση (κτιρίου) παράγει μπάζα....

Άρα κάτι τα κάνει.... ή τα στέλνεις αλλού ή ανοίγεις τρύπα να τα βάλεις μέσα ή κάνεις επιχωμάτωση με αυτά άρα αλλάζεις στάθμες του γηπέδου με σχετικές διαμορφώσεις κλπ....

Οτι από αυτά κάνεις το κρίνεις το αποφασίζεις και το αναφέρεις σχετικά στην διαδικασία αποκομιδή μπαζών με τις ανάλογες για την κάθε επιλογή ενέργειες ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση αφορούσε αν θα κάνει ΣΔΑ για την κατεδάφιση επικινδύνου ή θα αναλάβει ο ιδιοκτήτης εκ των υστέρων να τα διώξει. Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν κάποια μπάζα και πρέπει να ανακυκλωθούν.
Θα διόρθωνα την φράση ως εξής: "Δεν αναφέρεται υποχρέωση αποκομιδής μπαζών με την ίδια διαδικασία ή ταυτόχρονα με την κατεδάφιση".
Πληρότητα έχεις χωρίς ΣΔΑ, με υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη όμως ότι αναλαμβάνει να καταθέσει ΣΔΑ και απόδειξη παραλαβής από σχετική εγκατάσταση στην ΥΔΟΜ εκ των υστέρων, με φωτογραφιες από τα μπάζα ακόμα στο οικόπεδο.
Και αυτό μόνο για να προλάβεις την προθεσμία της ΥΔΟΜ, αποκλειστικά για την άρση του κινδύνου και όχι απαραίτητα την πλήρη κατεδάφιση ή να καθαρίσει όλο το οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες που γίνονται χωρίς άδεια, αλλά με τις οδηγίες της ΥΔΟΜ (βλέπε κατεδάφιση επικινδύνου), δεν ανήκουν στο παραπάνω σύνολο εργασιών, καθώς οι εργασίες αυτές είναι εργασίες που αποτελούν κάποια μορφή άδειας, για να έχει νόημα η φράση "ανεξάρτητα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά κατηγορία άδειας....."

Τα επικίνδυνα κατεδαφίζονται με εντολή της ΥΔΟΜ, χωρίς κανένα δικαιολογητικό, χωρίς άδεια και με αποκλειστική απαίτηση την ανάληψη ευθύνης από μηχανικό. Ότι έχει να κάνει με τα ΑΕΚΚ περιλαμβάνεται σε αυτές τις οδηγίες ή ο κάτοχος τους είναι υποχρεωμένος μετά την κατεδάφιση να προβεί στις όποιες ενέργειες.

Το ότι χρειάζεται να επαναληφθεί η εντολή της ΥΔΟΜ στο ηλεκτρονικό σύστημα, μάλλον είναι παρενέργεια της προχειρότητας του νόμου. Από την στιγμή που έχει εντολή από την ΥΔΟΜ, τυπικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, εκτός από την ανάληψη επίβλεψης.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.