Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

@ikont75Σε άδεια και γενικά πράξη που δεν υπήρχε η Α απαίτηση, δεν επιτρέπεται αναδρομικά να σου ζητάνε πράγματα, είναι παράνομο.

@archADΣτον ν.4042 ΦΕΚ 24Α/2012 στο αρθ-16 μιλάει για υποχρέωση της πολιτείας να έχει δίκτυο με γεωγραφική αυτάρκεια για την διάθεση των αποβλήτων.  Δεν διευκρινίζει ακριβώς τι αποστάσεις είναι αυτές. Ουσιαστικά, έστω η πολιτεία πρέπει να σου παρέχει θέση υποδοχής στα 50χμ. τότε η υποχρέωσή σου να τα παραδόσεις περιορίζεται σε απόσταση 50χμ. (τυχαία νούμερα).
Μπορείς να υποβάλεις ερώτημα στην ΥΔΟΜ, να το προωθήσει όπου νομίζει και να απαντηθεί ποια είναι αυτή η απόσταση. Θα αργήσεις, αλλά συνεννοήσου με τον πελάτη και δες τι θέλει: να περιμένει ή να πληρώσει να πάνε πιο πέρα τα ΑΕΚΚ του;

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 27/11/2017 at 8:15 ΜΜ, anagon said:

Το κείμενο για την ακρίβεια γράφει: «Εγώ ο/η …..… διαχειριστής Α.Ε.Κ.Κ. του έργου ……..... θα συνεργαστώ με εγκεκριμένο σύστημα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων που θα παραχθούν από το παραπάνω έργο σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ1312Β/24-8-2010 (Κ.Υ.Α. 36259/1757/Ε103/2010), Ν.4042/2012 και την εγκύκλιο 4834/25-1-2013 ΥΠΕΚΑ (ΑΔΑ:ΒΕΙΨ0-Ξ90). Δεσμεύομαι με την έναρξη των εργασιών να προσκομίσω στην ΥΔΟΜ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ επικυρωμένο αντίγραφο Σ.Δ.Α., εγγυητική επιστολή και μετά την ανάθεση του έργου σε ανάδοχο, την σχετική σύμβαση του έργου.» Νομίζω ότι δεν είναι μια απλή Υ. Δ. που μπορώ να πω ότι δεν έχει ισχύ.

Απλά δεν μου το έχουν ζητήσει ποτέ για Μικρής Κλίμακας, ούτε σε κάποιο άλλο συνάδελφο από όσους γνωρίζω και ψάχνοντας και στο νόμο δεν βρίσκω κάποια εξαίρεση. Γι αυτό ρώτησα μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι.

Συνάδελφε το έλυσες τελικά ; Για άδεια μικρής κλίμακας ; 

Link to comment
Share on other sites

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΕΕΜΚ

Σε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για αποξηλώσεις (κτίριο γραφείων) κυρίως γυψοσανίδων χρειάζεται βεβαίωση ανακύκλωσης ; Αν ναι ξέρει κανείς πως μετατρέπουμε τα κυβικά σε κιλά ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλημέρα σας,
Για κατεδάφιση αυθαίρετης περιτοίχισης, η οποία έγινε μετά το 2011 δέχτηκε καταγγελία και είναι πρακτικά 4 μ μήκος επί 0,50 μ ύψος και 0,20 μ πάχος από μπετό με έγκριση εκτέλεσης εργασιών απαιτείται να γίνει σύμβαση με ΑΕΚΚ ή επειδή η ποσότητα είναι μικρή αυτό μπορεί να αποφευχθεί?
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Link to comment
Share on other sites

Η έγκριση εκτέλεσης εργασιών μάλλον δεν θέλει σύμβαση ΑΕΚΚ, αλλά η υποχρέωση να μην τα πετάξουν σε ρέματα, συνεχίζει να ισχύει.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, στο σύστημα e-adeies έχει σαν απαίτηση να ανέβει υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή για τη σύμβαση με εγκεκριμένο σύστημα και σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε αίτημα αναθεώρηση άδειας το σύστημα ενέκρινε την αναθεώρηση αλλά χωρίς να μου ζητήσει ΣΔΑ. Ο έλεγχος των φορολογικών δεν έχει γίνει ακόμη, αν και έχει περάσει ένας μήνας. Υποχρεούμαι να καταθέσω ΣΔΑ στην ΥΔΟΜ ή να προχωρήσω στις εκσκαφές? Θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα αργότερα επειδή δεν θα έχω ΣΔΑ?

Link to comment
Share on other sites

Αναθεώρηση για αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλέποντος μηχανικού. Ο συνάδελφος που είχε εκδόσει την αρχική άδεια δεν είχε καταθέσει ΣΔΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.