Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

On 7/6/2019 at 6:48 ΠΜ, deskar said:

Σε προσθήκη καθ ύψος ορόφου πως να υπολογίσω τα απόβλητα αφού δεν καθαιρώ κάτι ,δεν έχω εκσκαφή ίσως μόνο υπολείμματα από τον οπλισμό και το σκυρόδεμα που θα χρησιμοποιηθεί.Και αυτά όμως σε τι ποσοστό τα υπολογίζω?

Απαντώ η ίδια.Μετά από επικοινωνία με τη πολεοδομία με ενημέρωσαν ότι υποβάλω τεχνική έκθεση απαλλαγής.

Καλημέρα, μου ζητήσανε και εμένα τεχνική έκθεση τεκμηριωμένη απαλλαγής από Σ.Δ.Α. για εργασίες διαχωρισμού ενός καταστήματος σε δύο. Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία παράγραφος που μας ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτείται και πότε όχι Σ.Δ.Α. ? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@mikepaltri οι αλλαγές που κάνεις δεν δικαιολογούν απαίτηση από την ΥΔΟΜ για ΣΔΑ. Δες μήπως όταν εκδόθηκε η αρχική άδεια δεν υπήρχε απαίτηση για ΣΔΑ. Η απαίτηση να μην πάνε σε ρέματα τα μπάζα συνεχίζει να υφίσταται ως υποχρέωση, αλλά κακώς η ΥΔΟΜ ζητάει ΣΔΑ χωρίς να αλλάζουν οι προβλεπόμενες εργασίες. Αν βαριέσαι να τραβιέσαι κάνε μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση.

@silverhawk Δεν χρειάζεται ΣΔΑ:
1) όταν δεν έχεις απόβλητα να διαχειριστείς. Δεν έχουν κάτσει να βγάλουν κάτι συγκεκριμένο και λίστα, (κατ'εμέ καλά κάνανε, αλλίως θα τα κάνανε χειρότερα με τις ΥΔΟΜ - δεν τα πάνε καλά με λίστες)

2) όταν γίνει απ' ευθείας διάθεση των παραπροϊόντων στην γενικότερη λογική των ανακυκλώσιμων.
Προϊόντα εκσκαφών μπορείς να τα δώσεις απ'ευθείας σε επιχειρήσεις που τα πουλάνε και οι συσκευασίες ή επιστρέφονται στους προμηθευτές ή ανακυκλώνονται μαζί με άλλες αστικές συσκευασίες. Πρακτικά μόνο κατεδαφίσεις παράγουν ΑΕΚΚ.
 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, jedi.Yannis said:

@mikepaltri οι αλλαγές που κάνεις δεν δικαιολογούν απαίτηση από την ΥΔΟΜ για ΣΔΑ. Δες μήπως όταν εκδόθηκε η αρχική άδεια δεν υπήρχε απαίτηση για ΣΔΑ. Η απαίτηση να μην πάνε σε ρέματα τα μπάζα συνεχίζει να υφίσταται ως υποχρέωση, αλλά κακώς η ΥΔΟΜ ζητάει ΣΔΑ χωρίς να αλλάζουν οι προβλεπόμενες εργασίες. Αν βαριέσαι να τραβιέσαι κάνε μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση

 

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να μεταφέρω τα προϊόντα εκσκαφών σε Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και να πάρω στο τέλος τη βεβαίωση που χορηγούν χωρίς να κάνω ΣΔΑ αφού δεν το απαιτεί το σύστημα. Το θέμα όπως σωστά είπες είναι να μην πάνε σε ρέματα τα μπάζα, πράγμα το οποίο θα το έχω τηρήσει.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Την σύμβαση με ΑΕΚΚ την προσκομίζετε στις ΥΔΟΜ ή την ανεβάζετε με κάποιον τρόπο ηλεκτρονικά ???

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δυνατότητα να δηυλώσεις ότι θα συμβληθείς με εταιρία για τα ΑΕΚΚ στο μέλλον. Η μοναδική σου υποχρέωση είναι στο τέλος να υποβάλλεις αποδεικτικό ότι τα πήραν. Δεν νομίζω ότι πλέον απαιτείται να πας κάτι έντυπο στην ΥΔΟΜ. Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην ηλεκτρονική διαδικασία. Υποθέτω το ανεβάζεις με λοιπά έγγραφα όταν υποβάλεις την επίβλεψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχει περιορισμούς για τη σύμβαση με το Σύστημα Διαχείρισης ΑΕΚΚ; Μπορείς να κάνει ένας διαχειριστής και με Σύστημα εκτός περιφερειακής ενότητας εφόσον είναι κοντύτερα στο έργο;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι.

Αναφορικά με τον υπολογισμό του ποσού της εγγύησης. Αναφέρει η ΚΥΑ ότι αντιστοιχεί σε 0,2% του προϋπολογισμού για έργα εκσκαφών ή σε 0,5% του προϋπολογισμού για έργα κατασκευών και κατεδαφίσεων. Στην περίπτωσή μου έχω ανέγερση διώροφης οικοδομής με υπόγειο και έχω και εκσκαφές και κατασκευές προφανώς. Σε ποια από τις 2 περιπτώσεις είμαι; Στο 0,2% ή στο 0,5% ή είμαι και στα 2; Και ο προϋπολογισμός που αναφέρει είναι αυτός που προκύπτει για τον ιδιοκτήτη (προϋπολογισμός για φορολογικά), σωστά;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή ο προϋπολογισμός που προκύπτει με ΕΤΑ 45,00 ?

Edited by CHRIS.EFRO
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.