Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

Συμφωνώ γενικά με το σκεπτικό σου, τα θέματα αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Έτσι και αλλιώς το καθεστώς των ελέγχων έχει αλλάξει, απλά διατηρούμαστε οι υπάρχοντες ελεγκτές μέχρι να υπάρξει το νέο μητρώο, όπου όλοι οι μηχανικοί παίρνοντας το πτυχίο γίνονται και ελεγκτές (μάλλον μια ακόμη παγκόσμια πατέντα made in greece- by syriza).

Ισως τοτε καταλάβετε παιδιά ότι καλύτερα ο ελεγκτής να έχει κάποια εμπειρία και γνώση, γιατί εκτιμώ ότι θα γίνει πανικός, ειδικά με τους ελέγχους των δηλώσεων αυθαιρέτων.Τέλος θέλω να υπενθυμίσω ότι- τώρα πρόσφατα ξεκαθαρίστηκε το ποινολόγιο των ελεγκτών- η ευθύνη είναι μεγάλη και οι ποινές είναι εξοντωτικές. Καλό απόγευμα και κάποιοι μάθετε ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από τις δικές σας, όχι κατα ανάγκη αντικειμενικά σωστές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 370
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν μπορω να αποφυγω τον ..."πειρασμο" :smile: :-)

 

geox2  said

  "Καλό απόγευμα και κάποιοι μάθετε ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από τις δικές σας, όχι κατα ανάγκη αντικειμενικά σωστές"

 

[εξυπακουεται  οτι...οι αντιθετες ειναι ....όχι κατα ανάγκη αντικειμενικά σωστές..]

 

υγ

αυτο με τους ελεγκτες,  τον ελεγχο αυθαιρετων  και τον "πανικό"

 δεν το καταλαβα......

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συν. Faethon ( και φίλε inhotep ) πολύ σωστά αναφέρεις :

"Ποιές είναι οι εκτελεσθείσες εργασίες σύμφωνα με την άδεια δόμησης?

1. Η κατεδάφιση

2. Η αποκομιδή των μπάζων (αποβλήτων πλέον)

Ο ΕΔ πάει βλέπει το κτήριο κατεδαφισμένο και τα μπάζα απομακρυσμένα"- ως εδώ πολύ καλά-  με τον νόμιμο και εγκεκριμένο τρόπο θα συμπλήρωνα εγώ για να είμαστε σωστοί.

Έτσι που το εκφράζετε "και τα μπάζα απομακρυσμένα" σημαίνει ότι σαν ελεγκτή σε ενδιαφέρει η απομάκρυνση από το οικόπεδο χωρίς να σε ενδιαφέρει αν τα έριξαν σε παρακείμενο ρέμα, όμως εδώ έχει θεσμοθετηθεί μια μελέτη όπου καθορίζεται όχι μόνο ότι απομακρύνονται αλλά και που πάνε.

Σαν ΕΔ, ναι αυτό είναι που πρέπει να ελέγξω.

Σαν πολίτης μπορεί να θέλω να ελέγξω και άλλα αλλά δεν μπορώ μόνος μου....

Link to comment
Share on other sites

μα προβλέπεται απολογιστικός έλεγχος στους "διαχειριστές" και τους ιδιοκτήτες από τα ΣΣΕΔ

 

ο έλεγχος από τον ΕΔ για το που πήγαν τα μπάζα είναι "αντιποίηση αρχής"

 

είπα και είπε και ο dimitrisGM υπάρχει διάκριση εξουσιών

δηλαδή τι θα πει "με το νόμιμο τρόπο"

αν φτάσουμε εκεί -στην επιβολή γενικώς του νόμου από τους ελεγκτές- ο ΕΔ, σε περίπτωση κατασκευών, θα πρέπει να ζητάει και ζυγολόγια για τις μπετονιέρες και τιμολόγια αποστολής και "φέρτε τα βιβλία σας να τα ελέγξω" και άδειες κυκλοφορίας των φορτηγών και δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ για τους φορτωτές και πάει λέγοντας

έλεος δηλαδή. το παρακουράσαμε το θέμα. καθείς εφ' ω ετάχθη.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η αποκομιδή των απορρημάτων - μπαζών δεν είναι οικοδομική εργασία καθώς δεν τροποποιεί την δόμηση, ούτε διαμορφώνει κάτι.

Η απαίτησή της, είναι απόρροια άλλης νομοθεσίας, που βολεύει να ελέγχεται στις ΥΔΟΜ, όπως βολεύει να ελέγχεται στην ενοικίαση η ενεργειακή κατάταξη των κτιρίων και στην δικαιοπραξία η νομιμότητα.

Επίσης ισχύουν και τα παρακάτω:

  1. Ο ιδιοκτήτης του έργου (εφόσον δεν υπάρχει ανάδοχος) είναι και ο διαχειριστής των παραγώμενων ΑΕΚΚ (ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/2010 (ΦΕΚ 1312Β – άρθρο 3.21)
  2. Ο ιδιοκτήτης  - κάτοχος ΑΕΚΚ δύναται να επιλέξει να εξασφαλίσει ο ίδιος την αξιοποίηση ή διάθεση των αποβλήτων σύμφωνα με την παρούσα και με τις διατάξεις του Ν.2939/2001, αντί να τα παραδόσει σε φορέα διαχείρησης ή εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρησης (ΚΥΑ 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909Β) – άρθρο 11β – άρθρο 2

Ειδικά για πέτρες και χώματα ή ανάλογα με την εφευρετικότητά σου, μπορείς να δόσεις/ χαρίσεις/ ανταλλάξεις ή και να πουλήσεις (αν έχεις σχετική οικονομική δραστηριότητα) τα ΑΕΚΚ που έχεις στην κατοχή σου.

Είχα κάνει κάποτε ερώτημα πάνω σε αυτό σε ΕΟΑΝ, αποκεντρωμένη και ΥΔΟΜ, αλλά δεν ξέρανε να απαντήσουν. Το μόνο που πέτυχα ήταν ένα προφορικό "πολύ καλή ιδέα" από την αποκεντρωμένη, καθώς ήθελα συνδιάσω ίδιο όγκο εκσκαφών στην ιδιοκτησία Α με επιχωμάτωση στην ιδιοκτησία Β.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα ,

σε περίπτωση κατεδάφισης κτιρίου  με κατασκευασμένο μόνο τον Φ.Ο. από οπλισμένο σκυρόδεμα συμπληρώνουμε  τις ποσότητες στον κωδικό 17.09.04 (άλλα απόβλητα δομικών κατασκευών και κατεδαφίσεων ) ή 17.01.01 (σκυρόδεμα ) + 17.04.05 (σίδηρος - χάλυβας);

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πως το τεκμηριώνεις; Εγώ λόγω του ότι αυτό ρητώς αναφέρεται στα δικαιολογητικά στις περιπτώσεις της οικοδομικής άδειας και της κατεδάφισης (Ν.4495/17, άρθρο 40, παράγραφοι 1 και 2), αλλά ΔΕΝ αναφέρεται στην περίπτωση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (άρθρο 41).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.