Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ολόκληρο κτίριο ή κτιριακή μονάδα για ΠΕΑ


tassoskatsi

Recommended Posts

Καλημέρα,

σε εκτός σχεδίου γήπεδο υπάρχει μονοκατοικία αποτελούμενη από ισόγειο και όροφο. Οι δύο όροφοι δεν έχουν κανένα σημείο επαφής. Δηλαδή η πλάκα του ισογείου είναι η βεράντα του ορόφου. Πόσα ΠΕΑ πρέπει να γίνουν; 1 ή 2;

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

 Μπορείς να μου αιτιολογήσεις γιατί να κάνω 1 πιστοποιητικό; Παραθέτω την τομή όπου φαίνεται ότι οι δύο όροφοι δεν έχουν κάποια επαφή. Δεν υπάρχει κοινό σύστημα θέρμανσης. Βασικά δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης γιατί είναι εξοχικό. Είναι αυτόνομες και δεν συνδέονται εσωτερικά. Επιμένω γιατί σκέφτομαι ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν 2 πιστοποιητικά. 

post-34398-0-18699300-1515766180_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο προηγούμενο μήνυμα μου ήθελα να ρωτήσω τι εννοείς ότι οι δύο όροφοι δεν έχουν κανένα σημείο επαφής αλλά δεν το έκανα !

 

Τώρα όπως το βλέπω θεωρώ οτι με 1 ΠΕΑ με 2 ζώνες είσαι καλυμένη,

 

Αν τώρα υπάρχουν 2 ιδιοκτήτες και θέλει ο καθένας το δικό του ... κάνε 2 και ξεμπερδεύεις. :smile:

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπέρα συνάδελφοι,

Προσπαθω να βγαλω ενα πεα,  ειναι ένα κτίριο εντός οικοπέδου,  και θα βγάλω για τμήμα του κτιριου, δηλαδή ενα διαμέρισμα που αποτελείται από  τμήμα του ισογείου  και του ορόφου και επικοινωνουν με εσωτερική σκάλα. Μου δωθηκε το τ.δ. που προσαρτήθηκε στο συμβόλαιο το οποίο αναγράφει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.

-Στον τίτλο της κτιριακής μονάδας τι θα μπορούσα να βάλω? ( στο τοτεε αναφέρει οτι πρπει να γραψουμε τον αριθμο του ορόφου, δηλαδη στην περιπτωση μου το 1? (max οροφος))

-Χρήση κτιρίου πολυκατοικία?  (μάλλον όχι γιατι το πεα αναφερεται μονο για το συγκεκριμενο τμημα κτιριου οποτε μονοκατοικια)

-Οτιδήποτε άλλο που θα πρεπει να προσέξω, ή να διορθώσω

Ευχαριστώ πολυ

Edited by zulumpo
λαθος
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα,

σε ένα κτίριο που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα και 6 οροφοδιαμερίσματα , οι ιδιοκτήτες, που είναι διαφορετικοί σε όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες, θέλουν να πουλήσουν το κτίριο σε έναν. Βγάζω πεα για όλο το κτίριο ή για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω ισόγεια διπλοκατοικία που θα πουληθεί, και ολόκληρο το κτίριο μαζί με το οικόπεδο ανήκουν στις ίδιες 2 ιδιοκτήτριες. Ξεκίνησα να μετράω το ένα διαμέρισμα, και στη μέση της δουλειάς μου είπαν ότι θα πουληθούν όλα και όχι μόνο αυτό που μέτραγα. Οπότε πήγα και μέτρησα και το άλλο, αλλά είχα ακόμα στο μυαλό μου ότι θα εκδόσω ξεχωριστά ΠΕΑ. Επειδή δε μου έχει ξανατύχει να μπορώ να κάνω ένα ΠΕΑ για όλο το κτίριο, η επιλογή είναι δική μου; Ή συνεννοούμαι με το συμβολαιογράφο για το τι θέλει;

Link to comment
Share on other sites

η επιλογή είναι δική σου ή του ιδιοκτήτη. Μπορείς να κάνεις είτε 1 ΠΕΑ (ολόκληρο κτίριο) είτε 2 (κτιριακή μονάδα)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

Αν κάνω 1 για όλο το κτήριο (που εννοείται ότι με βολεύει χρονικά), και αργότερα ο νέος ιδιοκτήτης θελήσει να πουλήσει/ενοικιάσει τα 2 διαμερίσματα ξεχωριστά, θα πρέπει να κάνει νέα ΠΕΑ για την κάθε κτιριακή μονάδα; Θα πρέπει να το προβλέψω εγώ αυτό ή δε με αφορά; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.