Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνδρομή ΤΕΕ


s2117

Recommended Posts

Δηλαδή προτρέπουν προφορικώς συνάδελφο να μην πληρώσει με κίνδυνο μπλοκαρίσματος του συστήματος από το ΤΕΕ ή άλλων κυρώσεων.

 

Δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά σε περίπτωση που σου βάλουν καμιά προσαύξηση να στην πληρώσει η ΕΕΤΕΜ μετά.......

Μηχανικός απο ΤΕΙ μπαίνει στην ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΕΕ (Δωρεάν ηλεκτρονικές Υπηρεσίες MyTEE). ΟΠΟΤΕ αν είναι να πληρώνεις κάθε χρόνο ΝΑ ΜΑΣ δώσουν πλήρη δικαιώματα στο σύστημα του ΤΕΕ. :)

 

Θεωρώ ότι δόθηκαν κονδύλια και όχι απο ίδια κεφάλαια του ΤΕΕ για να μας παραχωρεί τόσο καιρό ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο ακριβως. Ειναι εξοργιστικο να σου ζηταει το τεε συνδρομη για τις ηλεκτρονικες υπηρεσιες, την στιγμη που αυτες έχουν αναπτυχθει με κονδυλια και απο αλλους, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ. Ο μονος λογος υπαρξης της ετησιας συνδρομης ειναι για να πληρωνονται τα "δωρακια" των αργοσχολων που (υποτιθεται) δουλευουν εκει μεσα. Εγώ τα κοπροσκυλα του τεε αρνουμαι να τα θρεψω.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

H εγγραφη στο ΤΕΕ ως εργοληπτης δημοσίων έργων γίνεται με βάση το ΜΕΚ ή το ΜΕΕΠ (εαν υπάρχει) ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Σαν κοινός θνητός μηχανικός προφανώς έχεις εγγραφεί στο ΤΕΕ.

 

1) Αν δεν έχεις δικό σου ΜΕΕΠ (αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΚ αστελέχωτο) δεν κάνεις άλλη εγγραφή.

2) Αν δεν έχεις δικό σου ΜΕΕΠ (αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΚ στελεχωμένο σε κάποιο ενεργό ή υπό διαδικασία έκδοσης ΜΕΕΠ) κάνει εγγραφή η εταιρεία που είσαι ως στέλεχος, εσύ δεν κάνεις τίποτα.

3) Αν έχεις δικό σου ΜΕΕΠ (άρα και ΜΕΚ που θες να στελεχώσεις στο δικό σου ενεργό ή υπό διαδικασία έκδοσης ΜΕΕΠ) κάνει εγγραφή η εταιρεία (δηλαδή πρακτικά το δικό σου ΜΕΕΠ).

 

Τα δικαιολογητικά εδώ.

 

Καλύφθηκες πλήρως νομίζω.

 

Edit:

Εταιρειες γραφονται δηλ. τα ΜΕΕΠs...και συνδρομη ερχεται στο ΜΕΕΠ και στο ΜΕΚ που αντιστοιχει στο ΜΕΕΠ, οχι σε ολα τα ΜΕΚs που στελεχωνουν το ΜΕΕΠ.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Οι συνδρομές ΤΕΕ χωρίζονται στις κανονικές που είναι 55 το χρόνο και στις συνδρομές ΤΕΕ λόγω εργοληπτικού που είναι άλλα 55. Μπορείς να πληρώσεις μόνο του τις κανονικές αν θες. Αν είσαι εργολήπτης αλλά δεν το χρησιμοποιείς γιατί να πληρώνεις την συνδρομή ΤΕΕ του εργολήπτη και μάλιστα αν έχεις ένα μικρό πτυχίο Α1 της πλάκας χωρίς κανένα έργο ? Υπάρχει επίπτωση αν δεν πληρωθούν ? Θα τις βρούμε μπροστά μας π.χ. στην σύνταξη ? Είναι παράλογο να δίνουμε 110 ευρώ το χρόνο στο ΤΕΕ για κάτι που δεν χρησιμοποιούμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα 55€ είναι αν θυμάμαι μέχρι τα 3 (ή 5 ?) πρώτα χρόνια. Μετά πάει 65€. Επιπλέον υπάρχει και η συνδρομή των 55€ αν έχεις ΜΕΕΠ. Αν απλά (α) στελεχώνεις με το ΜΕΚ σου κάποιο ΜΕΕΠ ή (β) το ΜΕΕΠ σου είναι ανενεργό, δεν υπάρχει αυτή η επιπλέον συνδρομή.

Τώρα, το να μην πληρώσεις την συνδρομή είναι ένα θέμα. 

Από την μία σύμφωνα με το άρθρο 94 του σχετικά πρόσφατα ψηφισθέντος ν.4314/14 (ΦΕΚ.265/Α΄/23.12.2014), οι συνδρομές σ' όλα τα Επιμελητήρια της χώρας είναι προαιρετικές από 01.01.2015.

Από την άλλη το ΤΕΕ έχει αναρτήσει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΑΔΑ: ΩΨΟ246Ψ842-Κ5Ν
ΠΡΑΚΤΙΚΟ Τακτικής Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. με αριθμό 10/21-5-2015
Αποφ. Γ2/Σ10/2015
"Η Δ. Επιτροπή, μετά από εισήγηση (αρ. πρωτ. 493/21-5-2015 - § 3) του παρισταμένου προϊσταμένου της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, αποφασίζει ομόφωνα την σταδιακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξακρίβωσης της οικονομικής ενημερότητας των Μελών του ΤΕΕ και των Εγγεγραμμένων στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών ως προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών μέσω των πληροφοριακών συστημάτων.
Η εξόφληση των συνδρομών θα είναι προαπαιτούμενο για την πλήρη χρήση των λειτουργικών
χαρακτηριστικών των διαδικτυακών εφαρμογών του ΤΕΕ.
Η εφαρμογή της απόφασης θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Ιούλιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015."

Βέβαια στην σελίδα του ΤΕΕ αναγράφει: "Μέχρι τότε θα εφαρμόζονται σταδιακά περιορισμοί στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΕ σε όσους οφείλουν συνδρομές άνω των 15 ετών."

Το άλλο θέμα που θα προκύψει είναι στην σύνταξη όπου ανάμεσα στα δικαιολογητικά είναι και Βεβαίωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όταν πρόκειται για Μηχανικό, ότι υποβλήθηκε δήλωση παύσης άσκησης επαγγέλματος, όπου δεν θα μπορέσεις να την πάρεις αν δεν έχεις εξοφλήσει τις οφειλές.

ΩΨΟ246Ψ842-Κ5Ν.pdf

Άρθρο 94 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ ΜΕΡΟΣ III ΝΟΜΟΣ 4314_2014.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς θα βγει στην σύνταξη όλο αυτό. Εγώ μιλάω για ΜΕΕΠ ξεχωριστό, όχι στελέχωση. Λες δηλαδή ότι όταν θα ζητηθεί η βεβαίωση σύνταξης θα ελέγξει το ΤΕΕ και τις συνδρομές εργολήπτη ? Άρα να τις πληρώνω να τελειώνουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον όμως η συνδρομή αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πώς συνδέεται αυτή με τη βεβαίωση για τη σύνταξη, ειδικά αν κάποιος δεν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες;

Link to comment
Share on other sites

Από παλαιότερο έγγραφο αίτησης συνταξιοδότησης στο Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΗΡΑΤΟΣ το α/α 3 στην 4η σελίδα.

Αίτηση για Σύνταξη Λόγω Γήρατος.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, shin0bi said:

Εφόσον όμως η συνδρομή αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πώς συνδέεται αυτή με τη βεβαίωση για τη σύνταξη, ειδικά αν κάποιος δεν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες;

Εντάξει αν δεν το ζητάγανε στην σύνταξη φίλε, δεν θα τις πλήρωνε κανένας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.