Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συνδρομή ΤΕΕ


s2117

Recommended Posts

Η το περνάς στα φετινά αν πάει με την πληρωμή ή δεν το περνάς καθόλου αν η δυνατότητα να περαστεί ώς έξοδο ανάγεται στο 2018 όποτε αφού δεν το πέρασες τότε δεν το περνάς καθόλου. Προσωπικά πιστεύω το πρώτο.

Εχει τύχει και σε μένα παλιότερα να μην το περάσω γιατί ξέχασα να το δώσω στο λογιστή.....Δεν υπάρχει πρόβλημα πιστεύω....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@katrmp, κατά την γνώμη μου πρέπει να καταχωρηθούν στα βιβλία οι συγκεκριμένες δαπάνες των συνδρομών (διότι συνιστούν επαγγελματική δαπάνη) αλλά δεν εκπίπτουν φορολογικά αν αφορούν άλλο έτος και πάνε ως μόνιμες διαφορες στον πίνακα της αναμόρφωσης.
Δηλαδή, αναλυτικότερα  θα καταχωρούσα και τις τρεις δαπάνες συνδρομών (2018, 2019 & 2020) με τις ημερομηνίες καταβολής των εντός του 2020 (που έγιναν ή που θα γίνουν) αφού είναι επαγγελματικές δαπάνες, αλλά φορολογικά θα εξέπιπτα μόνο του 2020, ενώ των άλλων δύο ετών (2018 & 2019) θα τις έβαζα ως μόνιμες διαφορές στον πίνακα αναμόρφωσης αφού ανάγονται σε προηγούμενες φορολογικές περιόδους.

Επίσης όμως  θεωρώ ότι και να κάνεις αυτό που έγραψε ο @laxanos στην τελευταία παράγραφο δεν θα υπάρξει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos Γιώργο άρα συμφωνείς οτι καλύτερα να πληρώνεται η συνδρομή κάθε ετους εντός του έτους που αφορά αντί πχ να πληρωθεί απο τώρα η συνδρομή του 2021?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς και αυτό εφόσον έχεις τη δυνατότητα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο, θεωρώ ότι μπορεί ακολουθειθεί η διαδικασία των τελών κυκλοφορίας όπου συνιστούν έξόδα που, καταβάλονται σε προγενέστερη χρήση από αυτήν που αφορούν. Επόμένως ναι μεν πληρώθηκαν (οι εισφορές που συζητάμε) στο 2020 αλλά αφορούν το 2021, και είναι "προπληρωμένα έξοδα" και μεταφέρονται στην κατάσταση αποτελεσμάτων του 2021 ως έξοδα. Και επειδή από φορολογική άποψη, ισχύει η ίδια αντιμετώπιση, δεν θα δημιουργηθεί και διαφορά μεταξύ των βάσεων. Επειδή έχουμε απλογραφικά δεν έχει νόημα να κάνουμε καταχώρηση το 2020 (όταν πληρώθηκε στο 2020) και αμέσως από κάτω την ίδια ημερομηνία αφαιρετικά το ίδιο ποσό [κάτι δηλαδή σαν μεταβατικό λογαριασμό για την τακτοποίηση των Εξόδων], οπότε δεν κάνεις εγγραφή σε δαπάνη για το 2020 (άσχετα αν την πλήρωσες το 2020) και την κάνεις την 1/1/2021, με κάποια αιτιολογία απλά να θυμάσαι το γιατί καταχώρησες την 1/1/2021, δαπάνη που έκανες το 2020.
Εγώ αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ 100%, για αυτό και έγραψα

26 minutes ago, georgegaleos said:

Μπορείς και αυτό εφόσον έχεις τη δυνατότητα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα σ όλους ! Το μήνυμα που μου ήρθε απο το central.ntua.gr είναι με περίεργους χαρακτήρες που δε διαβάζονται. Επικοινωνώ μαζί τους για να μου το ξαναστείλουν;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.