Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατασκευή θεμελίωσης πέτρινου τοιχίου


 
polytelik

Recommended Posts

Θα σχολιάσω ωστόσο το εξής:

  1. Αν υπάρχει στατική μελέτη, πράγμα εξαιρετικά απίθανο για έναν μαντρότοιχο ύψους 1,5m, τότε τίθεται θέμα προσβολής της μελέτης, βάση της ως άνω διαδικασίας. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι μόνο το θεμέλιο, αλλά και πλήθος άλλων παραμέτρων, που είναι προφανές ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά με βάση τον ΕΚ-6, ίσως και τον ΕΚ-1 και ΕΚ-8.
  2. Αν δεν υπάρχει στατική μελέτη (αν δεν υπάρχουν υπολογισμοί), το θέμα κρίνεται επί της βάσεως της οικοδομικής.

Η εν λόγω περίπτωση είναι η "2". Δεν υπάρχουν υπολογισμοί αντοχής, υπάρχει μία μονοσέλιδη τεχνική έκθεση που ορίζει διατομές κλπ βάσει των καθιερωμένων πρακτικών της οικοδομικής. Μόνο που η οικοδομική λέει άλλα.

 

Οπότε, γνώμη μου είναι να μην κάνεις στατική μελέτη, να μην ισχυριστείς ότι υπάρχει επικινδυνότητα (δεν υπάρχει επικινδυνότητα επί της ουσίας), και να αντιτεινεις την άποψή σου στο θέμα της οικοδομικής:

Τα θεμέλια των τοίχων παγίως κατασκευάζονται ολίγον πλατύτερα του τοίχου, και χωρίς ουσιαστική δυσκαμψία και αντοχή στο επίπεδο του τοίχου.

 

Θα το κάνεις γραπτώς, θα σου απαντήσουν γραπτώς, και τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή, σε σοβαρή αστοχία, υπάρχει δεδικασμένο συνυπευθυνότητας (κατά 30%) του κατασκευαστή, καλό είναι να φυλάξει τα νώτα του όσο καλύτερα μπορεί.

Link to comment
Share on other sites

με το κουμπί "χρήση πλήρους επεξεργαστή κειμένου" και μπορείς να ανεβάσεις εικόνα από τον υπολογιστή σου (επιλογή και επισύναψη).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.