Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα χέρια της Lamda το Ελληνικό


Engineer

Recommended Posts

Το απόγευμα της Τρίτης 7/6 έπεσαν – όπως έγινε γνωστό – οι υπογραφές μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση).

 

Πρόκειται για την υπογραφή ενός μνημονίου αλληλοκατανόησης (MoU) που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες συζητήσεις σχετικά με ορισμένα επίμαχα ζητήματα της σύμβασης τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν και να υπογραφή η σύμβαση, αλλά και να κυρωθεί από τη Βουλή, πιθανότατα το φθινόπωρο. Στο μνημόνιο περιλαμβάνονται ορισμένες αλλαγές στη σύμβαση υπέρ του ελληνικού δημοσίου, το οποίο δεσμεύθηκε ότι θα έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις έως το φθινόπωρο προκειμένου πριν τις 16 Νοεμβρίου να έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 915 εκατ. ευρώ αφορούν το εφάπαξ τίμημα, η πρώτη δόση του οποίου θα καταβληθεί φέτος, μετά και την ολοκλήρωση ορισμένων ακόμη ενεργειών της κυβέρνησης, όπως η χορήγηση άδειας καζίνο μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

 

Το ελληνικό Δημόσιο επίσης πίεσε και εξασφάλισε ένα κομμάτι της έκτασης του Ελληνικού να εξαιρεθεί από την επένδυση και να αναπτυχθεί, προκειμένου να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες θα φύγουν από άλλες υποβαθμισμένες περιοχές, προκειμένου να αναβαθμιστούν και αυτές με τη σειρά τους.

 

Επίσης, το ποσό των επενδύσεων που προορίζεται για έργα κοινής ωφέλειας αυξήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το 1,2 δισ. στο 1,5 δισ. Την ίδια ώρα, η συνολική δόμηση περιορίζεται από 2,9 εκατ. σε 2,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

 

Σε κάθε περίπτωση είναι το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε στη χώρα, μια επένδυση η οποία μπορεί να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ και η οποία θα μπορούσε να δώσει αρχικά 50.000 θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: Ημερησία

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Όταν σαν πηγή για την ενημέρωσή μας χρησιμοποιείται η "Ημερησία", δυστυχώς αυτά θα παρουσιάζονται ως ευχάριστες ειδήσεις.

 

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που αγωνίζονται για να μην υλοποιηθούν τα βρώμικα σχέδια κάποιων.

  • Upvote 5
  • Downvote 9
Link to comment
Share on other sites

Να δωσουμε τοτε  και το παρκο Τριτση σε κανενα εθνικο ευεργετη μπας και γινουμε ανθρωποι. Αλλα οχι τοσο ακριβα οσο το Ελληνικό. Δεν εχει και θαλασσα δα, ειναι και σε μπασκλας περιοχη.... Νομιζω 10-20 ευρω το τετραγωνικο καλα ειναι

  • Upvote 5
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να το έπαιρνε ιδιώτης να το αξιοποιούσε όπως πρέπει και να γίνει κόσμημα για τη περιοχή κ όχι εκτροφείο κουνουπιών.

 

Εσένα το όραμα σου φαντάζομαι είναι να στοιβαχτουν μερικές χιλιάδες μετανάστες εκεί όπου κάθε τρίτη πέμπτη θα έχουμε αγώνες wrestling Αφγανισταν vs Συρία και τις Κυριακές μπόνους θέαμα με κακοποίηση ανηλικου...

  • Upvote 10
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα τι λες bas; Να ιδιωτικοποιήσεις το πεδίο του Αρεως και να χάσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα darts με σύριγγες;

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Σταύρο. Αν και το Τρίτση είναι καλό με την έννοια ότι έχει πολλούς ελεύθερους χώρους, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα. Το κράτος δεν μπορεί στην Ελλάδα να κάνει διαχείριση πάρκων. Ο λόγος είναι ότι η διαχείριση πάει στους δήμους και οι δήμοι το μόνο που μπορούν και αυτό μέτρια είναι να μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους. 

 

Το θέμα είναι ότι όποιος Κινέζος Ρώσος ήταν να έρθει Ελλάδα να πάρει ένα σπίτι, θα πάει στον Λάτση τελικά. Θα φτιάξει μάλλον σπίτι για το κάθε πορτοφόλι. Ίσως αναπτυχθεί και η γύρω περιοχή γιατί κάποιοι ετοιμάζουν οικοδομές εκεί γύρω έχω ακούσει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί, δεν γίνεται , δεν έχει τη δυνατότητα παρ'όλες τις προθέσεις, καλοπροαίρετες του κάθε κυβερνώντα.

 

Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μονόδρομος σε αυτή τη χώρα, με αυτό το νομικό δαιδαλώδες πλαίσιο και αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.