Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΗ: Από 1η Ιουλίου η έκπτωση 15% στα τιμολόγια


Engineer

Recommended Posts

Από 1η Ιουλίου πρόκειται να ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια των συνεπών οικιακών και εμπορικών καταναλωτών της ΔΕΗ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μανώλης Παναγιωτάκης. Στα πλαίσια αυτά, απηύθυνε κάλεσμα στους πελάτες της Επιχείρησης να προβούν σε διακανονισμό των χρεών τους ως το τέλος του Ιουνίου ώστε να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση.

 

Πιο αναλυτικά, το δ.σ. της Επιχείρησης ενέκρινε τη σχετική απόφαση η οποία θα ισχύσει για τους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Ιουλίου, ενώ η έκπτωση θα παρέχεται για τον επόμενο λογαριασμό από αυτόν που εξοφλήθηκε έγκαιρα ή με μικρή καθυστέρηση, έως τριών εργάσιμων ημερών. Το μέτρο αφορά πάνω από 5 εκατομμύρια καταναλωτές ενώ δίνει τη δυνατότητα να υπαχθούν και οι υπερήμεροι που υπολογίζονται σε 2,1 εκατομμύρια καταναλωτές, στο βαθμό που προχωρήσουν σε ρύθμιση των υπερήμερων οφειλών τους. Το πρόγραμμα της έκπτωσης δεν έχει ημερομηνία λήξης και αν κάποιος ληξιπρόθεσμος πελάτης γίνει συνεπής θα απολαμβάνει την έκπτωση. "Πρόκειται ουσιαστικά για μείωση τιμολογίων", ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρέη προς τη ΔΕΗ που διαμορφώνονται ως εξής:

 

-380 εκατ. ευρώ είναι η υψηλή τάση

-260 εκατ. ευρώ τα χρέη του δημοσίου

-1,75 δισ. χρέη πελατών μέσης και χαμηλής τάσης, που αν εξαιρεθούν οι ανενεργοί λογαριασμοί περιορίζονται περίπου στο 1,45 δισ. "Σε αυτούς στοχεύουμε", ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης ο οποίος τόνισε ότι το μέτρο της έκπτωσης, παρότι θα μειώσει αρχικά τα έσοδα, μπορεί να ωφελήσει και την επιχείρηση αυξάνοντας τη ρευστότητα και μειώνοντας τις επισφάλειες. Ανάλογα με την ανταπόκριση η έκπτωση μπορεί να έχει έως και μηδαμινή επίπτωση στα μεγέθη της ΔΕΗ, εκτίμησε ο ίδιος.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, στόχος της ΔΕΗ είναι να δοθεί τέλος στην ασυδοσία ενόψει του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μιας αγοράς με μεγαλύτερο αριθμό προμηθευτών, αρκεί το άνοιγμα να γίνει με όρους που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Για το λόγο αυτο, ο κ Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε επαφές με τους εναλλακτικούς προμηθευτές με στόχο την υιοθέτηση κοινών στόχων και κανόνων για την αγορά.

 

Άνοιγμα της λιανικής

 

Ο κ. Παναγιωτάκης αναμένει ότι ο ανταγωνισμός θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προς τη μείωση των μεριδίων, παρά οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Σχετικά με αυτές, είπε ότι η ΔΕΗ θα αναμένει την πρόταση της ΡΑΕ σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές εκκίνησης. Πάντως, όπως είπε, ακόμα και μια τιμη γύρω στα 30 ευρώ η οποία βεβαίως θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη ΔΕΗ, η επιχείρηση είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «έχουμε τα αντίδοτά μας για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την περίπτωση».

 

"Η ΔΕΗ θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και σίγουρα θα συμβάλουμε με τις προτάσεις μας ώστε να ανοίξει η αγορά στα ποσοστά που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος και αυτό να γίνει με το σωστό τρόπο", τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις προβλέψεις της σχετικής απόφασης που ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ σύμφωνα με την ποία μπορεί να ενεργοποιηθούν εναλλακτικά δομικά μέτρα ένα δεν μειωθούν τα μερίδια της ΔΕΗ. "Θα ενεργοποιηθούμε για να μη φτάσουμε εκεί, δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε για ποιο λόγο και κάτω υπό ποιες πιέσεις μπήκε αυτή η πρόβλεψη. Έχουμε κάνει προτάσεις για σχήματα που θα ανοίξουν την αγορά", ανέφερε. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΕΗ σε συμπράξεις με ιδιώτες ανταγωνιστές της στο επίπεδο της λιανικής του ρεύματος.

 

Πηγή και πλήρες άρθρο: http://energypress.g...anoixei-omala-i

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.