Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οριοθέτηση οικοπέδου


ΚώσταςΘ

Recommended Posts

συμφωνουμε απολυτα συναδελφε palex και για αυτο προσπαθησα να βοηθησω το νεο συναδελφο

δεν εγραψα ουτε να ξεχασουμε την Α Π Λ Η γεωμετρια ουτε να γινει μηχανικος που θα βασιζεται στον Η/Υ φαινεται ομως οτι οι νεοτεροι συναδελφοι δεν ετυχε να πεσουν σε περιπτωση που για μια μικροδιαφορα λιγων εκατοστων να τρεχουν 10 χρονια οι διαδικοι στα δικαστηρια (πραγματογνωμοσυνες κλπ)

αγαπητοι συναδελφοι στο forum υπαρχει ξεχωριστο θεμα για 8 εκ διαφορας σε οριοθετηση οικοπεδου Διαβαστε το.

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη (και απευθύνομαι σε όλους μας) το ερώτημα ήταν πως μπορεί να παρακολουθήσει αν θα του ξαναχτίσουν την μάντρα στη θέση της, ένας νέος συνάδελφος (2008 ). Εμείς τον φλομώσαμε με τοπογραφικές ακρίβειες χιλιοστού και διαμάχες επί διαδικασιών. Ας τσεκάρει για αρχή συμβατικά και αν τυχόν δημιουργηθεί πρόβλημα τότε σαφώς και θα απευθυνθεί σε έναν τοπογράφο που θα υπογράψει, θα ανακατευτεί με συμβόλαια, τοπογραφικά, δικαστήρια και άλλα σχετικά.

(Πώς καταφέρνουμε και ανεβάζουμε τόνους με αφορμή μια τόσο απλή ερώτηση δεν το έχω καταλάβει αλήθεια σας λεω.)

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοι συναδελφοι στο forum υπαρχει ξεχωριστο θεμα για 8 εκ διαφορας σε οριοθετηση οικοπεδου Διαβαστε το.

 

Υπάρχει κάποιο link ?

Link to comment
Share on other sites

ο θεοχάρης αναφερεται σε αυτο

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5047&highlight=%EB%DC%E8%EF%F2+%EF%F1%E9%EF%E8%DD%F4%E7%F3%E7

 

το οποίο όμως κανονικά πρέπει να είναι ο υποχρεωτικός αντισεισμικός αρμός από τα όρια του οικοπέδου!

Link to comment
Share on other sites

οχι συναδελφε palex δεν ειναι αντισεισμικος αρμος

ειναι θεμα ακριβειας χαραξης και εφαρμογης

συναδελφε d2m δεν ανεβαζουμε τονους προς Θεου για συνεργασιες αλλωστε εκανα λογο

αρχικα

Link to comment
Share on other sites

Παν μέτρον άριστον κύριοι. (και στα αρχαία ειχα 15 :P)

 

Το σωστό είναι μέτρον άριστον.

 

Πάντως συμφωνώ ότι είναι αντισυναδελφικό να "παρακολουθήσεις" τη δουλειά των συναδέλφων. Το καλύτερο είναι να είσαι παρών την ώρα που μετρούν δήθεν από ενδιαφέρον ως μηχανικός, αλλά μη δείχνεις ότι τους παρακολουθείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επανέρχομαι στο θέμα: Με τις εκσκαφες στο γειτονικο οικοπεδο επεσε η μαντρα μας. Αφου ξαναμπαζωθηκε το γειτονικο οικοπεδο, θα ξαναφτιαχθει η μαντρα η δικη μας. (σημειωνω πανταχοθεν ελευθερο το κτισμα μας, συνορευουν οι κηποι). Καποιοι συναδελφοι μου προτειναν να παρω το τοπογραφικο και με μια κορδελα να ελεγξω διαστασεις.

 

Το θεμα ειναι το σημειο που εχει καταρρευσει ειναι η γωνια και το τοπογραφικο αναφερει τα μηκη των πλευρων του οικοπεδου αποκλειστικα και τις καθετους που φανταζομαι οτι εχουν προκυψει απο υπολογισμο. Δεν εχει σημεια εξαρτησης των οριων του οικοπεδου. Ενημεωτικα ειναι του 2001.

Αρα δεν εχω σημεια σταθερα, σημεια να εξαρτησω τη γωνια της μαντρας. Το μονο που θα μπορουσω να φανταστω σε απλη προσεγγιση ειναι να προχωρησουμε περασια στο τμημα του τοιχου που δεν επεσε απο την μια πλευρα και την αλλη (ετσι ηταν πριν) και μετα να μετρησουμε τα μηκη απο τα νηματα κλπ.

 

Γενικα ρωτωντας: Υπαρχουν προδιαγραφες για τετοιες περιπτωσεις, οριζεται σε ποιες περιπτωσεις μας αρκει μια κορδελα και σε ποιες θελουμε οργανα. και ποιες ειναι οι μεθοδοι σε καθε περιπτωση; Ως πολιτικος μηχανικος και μαλιστα νεος, δεν ξερω ουτε το ενα ουτε το αλλο.

 

Δεν ξερω τελικα τι θα γινει συνολικα στο θεμα,αλλα θελω να βρω μια απαντηση......

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να βρείς την περασία απο τα υφιστάμενα τμήματα είσαι μια χαρα!

Επαναφέρεις την προηγούμενη κατασταση και λογικά το δεχονται όλοι.

Αν έχει πεσει μονο το μεσαιο τμημα και εχεις τα δυο ακραια είναι πολυ ευοκολο με ένα ραμα να τα ενώσεις.

Αλλίως μέτρα την απόσταση από το αλλη μέρια από τον αλλο γειτονά σου προς τα εκει που έπεσε η μάντρα να ειναι όσο το συμβόλαιο σου...

Αν δεις ότι αυτη η απόσταση δεν ταιριάζει μην τρελαθείς κιολάς, το πιθανότερο ειναι να μην ταιριάζει. Προσπάθησε να εξασφαλήσεις για την πολυκατοικία σου αυτό που θα χαραξέις να έχει τουλάχιστον το ίδιο εμβαδό με αυτο που αναγραφεται στο τοπογραφικό της αδειας σου ή στα παραχωρητηρια συμβόλαια κλπ...

Νομίζω ότι η πρωτη λύση με το ραμα.. είναι η καλύτερη και απλόυστερη και τελικά εκεί θα καταλήξετε

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχουν τμήματα των περιμετρικών τοιχείων του οικοπέδου σου που δεν έπεσαν ... θεώρησε τα δεδομένα και με την ευχή το τοπογραφικό του 2001 να ήταν ακριβές προχώρα όπως είπες.

Μια άλλη λύση για crosschecking είναι να βρεις από το αρχείο της πολεοδομίας το τοπογραφικό της νεόδμητης οικοδομής (εύκολο: ο αριθμός αδείας είναι αναρτημένος έξω από το εργοτάξιο) και να ελέγξεις τα μήκη του κοινού ορίου καθώς και του προσώπου σου. Ως όμορο οικόπεδο θεωρητικά πρέπει να το έχει αποτυπωμένο.

Θεωρητικά πάντα μιλώντας ... το τοπογραφικό της νεόδμητης πρέπει να έχει γίνει με όργανο.

Γενικά απαντώντας : Δεν υπάρχουν προδιαγραφές για τέτοιες περιπτώσεις. Θεωρητικά απαντώντας πάντα η κορδέλα είναι ικανό εργαλείο για γηπεδομετρία (υπό τις προϋποθέσεις της ορθής χρήσης... τεντωμένη ... κλείσιμο τριγώνων, διατήρηση καθετοτήτων κλπ). Το όργανο όμως είναι αδιάψευστος μάρτυρας σε κάθε γηπεδομετρία κλπ κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@grtopo: Για να καταλαβεις με τι $^*((Ι()^& εχουμε μπλεξει, οι διπλανοι δεν ειχαν οικοδομικη αδεια οταν ξεκινησαν.......Για αυτο και σταματησε το εργο τους και καθως γκρεμισαν τη μαντρα μας, εχουν μπλεξει στα δικαστηρια ασχημα γενικα και με μας φυσικα. Ευχαριστω παντως! Και εγω ευλογα σκεπτομενος δεν βρισκω αλλη λυση απο την προεκταση των "περασιων" και τον κατοπιν ελεγχο τους.....

 

τελος, πώς εξασφαλίζεις οτι η κορδέλα ειναι οριζοντια;; στη σχολη καναμε αυτες τις βλακειες με τα ακοντια και τα τριποδα....

 

ΥΓ επειδη αναφερθηκε η συναδελφικη αλληλεγγυη..Εννοειται πως δεν θα κατσω να παρακολουθω αλλους μηχανικους σαν να τους ελεγχω, τωρα βγηκα απο τη σχολη και δεν εχω εμπειρια ειδικα σε τετοια θεματα. Δεν θα παω να πουλησω μουρη.... απλα ορισμενες φορες νιωθω οτι οι νεοι μηχανικοι ξερουμε κατι κουφα (να κανουμε μη γραμμικες αναλυσεις και δεν συμμαζευεται ) και δεν ξερουμε τα καθημερινα...

 

Ευχαριστω και παλι.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.