Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφή εισφορών Ειδικής Προσαύξησης


littledragon

Recommended Posts

Συλλογή υπογραφών για επιστροφή εισφορών Ειδικής Προσαύξησης.

 

Προς: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ

 

Οι μετά το 1993 διπλωματούχοι μηχανικοί, ασφαλισμένοι υποχρεωτικά μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ, κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3518/2006 από την 1-1-2007 έγιναν υπόχρεοι του κλάδου της Ειδικής Προσαύξησης ο οποίος με το Ν.4387/16 καταργήθηκε αναδρομικά από 1/1/2016.

 

Δεδομένου ότι με το άρθρο 8 του Ν.3518/06 πρέπει να έχουν διανύσει υπερδεκαετή χρόνο ασφάλισης στον κλάδο που με την κατάργηση του δεν έχει συμπληρωθεί, διεκδικούμε να μας επιστραφούν οι εισφορές που έχουμε ήδη καταβάλλει ως “αχρεωστήτως καταβληθείσες”, μια και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας τους.

 

Συμπληρωματικά να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού τους με τυχόν οφειλές ή τυχόν αιτήσεις εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης.

 

https://secure.avaaz...is_Prosayxisis/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ένας συμψηφισμός με τυχόν προηγούμενες οφειλές, το τρέχον ειδοποιητήριο και τα επόμενα ειδοποιητήρια νομίζω να ήταν η ιδανική λύση. Και εμείς δεν θα χάναμε τις εισφορές που ήδη έχουμε καταβάλει και το ΤΣΜΕΔΕ δεν θα χρειαζόταν να να μας καταβάλλει "ζεστό" χρήμα.

 

Στην πράξη όμως θα μας κρατήσουν τις εισφορές και θα μας δώσουν δικαίωμα για μεγαλύτερη σύνταξη καθώς τότε θα υπολογίζεται με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.