Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέσεις στάθμευσης


Recommended Posts

Καλησπέρα, σε όλους είμαι νέος μηχανικός και εχω αναλάβει την ολοκλήρωση μιας αλλαγής χρήσης σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος (εστίασης). Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία η πολεοδομια όρισε να πληρωθούν δύο θέσεις στάθμευσης (λόγω των τετραγωνικων μέτρων). Οι θέσεις αυτές είναι πολύ ακριβές και ο πελάτης δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης η παραχώρησης δύο θέσεων στάθμευσης σε άλλο κτήριο σε κοντινή εμβέλεια από το μαγαζί; Ευχαριστώ!

 

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ν 690/79

2. Αι κατά την προηγουμένην παράγραφον υποχρεώσεις του κυρίου ή των συγκυρίων του ακινήτου δύνανται να εκπληρούνται εν όλω ή εν μέρει: α) Διά δημιουργίας επί εστεγασμένων ή μη χώρων, των απαιτουμένων θέσεων σταθμεύσεως αυτοκινήτων επί του αυτού γηπέδου, εφ' ου το κτίριον. β) βα. Διά της κτήσεως κατά κυριότητα επί εστεγασμένων χώρων, δημιουργουμένων μετά την 1ην Ιαν. 1981 των απαιτουμένων θέσεων σταθμεύσεως αυτοκινήτων αποτελουσών διηρημένας ιδιοκτησίας, εις έτερον ακίνητον, και

ββ. διά της διαμορφώσεως επί υπαιθρίων χώρων των απαιτουμένων θέσεων σταθμεύσεως αυτοκινήτων εις έτερον ιδιόκτητον γήπεδον.

Οι κατά τας περιπτ. βα και ββ χώροι σταθμεύσεως δέον να ευρίσκωνται επί καταλλήλου ακινήτου μη απέχοντος του εξυπηρετουμένου κτιρίου πλέον των 800 μέτρων, εις νοητήν ευθείαν γραμμήν μετρουμένην μεταξύ των δύο πλησιεστέρων σημείων των ακινήτων.

Επί των ως άνω περιπτ. α και β ο κύριος των χώρων σταθμεύσεως συντάσσει ενώπιον συμβολαιογράφου δήλωσιν, μεταγραφομένην εις τα βιβλία μεταγραφών, ότι αι θέσεις αύται τίθενται κατά τας διατάξεις του παρόντος νόμου εις εξυπηρέτησιν του συγκεκριμένου κτιρίου ή διηρημένων ιδιοκτησιών τούτου.

 

δες και τα ΠΜ

 και στην "αναζητηση"

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως επιτρέπεται η μίσθωση για την εξασφαλιση των θέσεων

 

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

... ο πελάτης δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει. ...

 

Ενημέρωσε τον ότι και η πολεοδομία δεν είναι πρόθυμη να του επιτρέψει να κάνει το μαγαζί τότε.

 

Γενικά όταν υπάρχει η «αντίληψη» δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει του εργοδότη αυτή επεκτείνεται σχεδόν σε όλα. Από το να μη πληρώνει τον μηχανικό ή τις αναγκαίες μελέτες μεχρι και την εφορία κλπ.

 

Πέρα απ αυτό όταν υπαρχει  υποχρέωση θέση στάθμευσης οι επιλογές είναι

1 τις φτιάχνεις στην ιδιοκτησία σου

2 τις αγοράζεις σε μεγίστη απόσταση που ορίζει ο νόμος

3 τις πληρώνεις στον Δήμο ώστε οι δήμοι να έχουν πόρους να φτιάξουν θέσεις στάθμευσης. (αυτό είναι άλλο ανέκδοτο ότι οι δήμοι κάνουν χρήση αυτών των πόρων για αυτό αλλά δεν μας αφορά τώρα)

 

Φυσικά το ενοικίαση δεν παίζει διότι ο «δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει» θα νοίκιαζε για ένα μήνα να πάρει το χαρτί και μετά δεν θα πλήρωνε το ενοίκιο και θα έληγε η μίσθωση.

Edited by Didonis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα επανέρχομαι πάλι στο θέμα, θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος, αν είναι υποχρεωτικες οι θέσεις στάθμευσης (εφόσον δεν υπάρχουν εξαρχής από την κατασκευή της πολυκατοικίας) επειδή το ακίνητο είναι του 69 και ήταν ήδη κατάστημα (βιβλιοπωλείο ). Ευχαριστώ πολύ!

 

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.