Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί Mac ο λόγος...


Παναγιώτης

Recommended Posts

το θέμα δεν ειναι αν ξεχωρίζεις ή οχι, αν θες να ικανοποιήσεις την επιδειξιομανια σου ή δεν ξέρω και γω τι άλλο....

Aν θες να πάρεις ένα επαγγελματικό εργαλείο που το βασικότερο απ'όλα ειναι να σου παρεχει σταθερότητα τότε παιρνεις mac.

Είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν ένα εργαλείο Α-ΞΙ-Ο-ΠΙ-ΣΤΟ.

Εσύ τι θες για την δουλεία σου?

Μπλέ οθόνες, κολλήματα, restart, reboot και Ctrl+Alt+Delete? Δεν τα βαρεθήκατε....?\

Και αν η ελληνική αντιπροσωπία είχε το σκεπτικό των mac τοτε θα πράγματα θα ήταν σαφως καλυτερα...

 

Συμφωνώ μερικώς μαζί σου φίλε jbosdas.

Μην ξέχνάς όμως πως τα ' ' Μπλέ οθόνες, κολλήματα, restart, reboot και Ctrl+Alt+Delete ' ' οφείλονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στον κακό χειρισμό του χρήστη ( πλέον και οι θείες μου έχουν απο ένα PC ) και ότι οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούν ώς εργαλείο δουλειάς, παιχνιδομηχανή, juke box-media player, τηλεόραση-ραδιόφωνο και ότι άλλο βάλει ο νούς σου.Τα win όφειλαν να έχουν έναν πιο allround χαρακτήρα για να ικανοποιήσουν το ασύγκριτα πιο ευρύ κοινό τους κάτι που τα έκανε αυτόματα πιο ευπαθή.Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις εγκατεστημένα 30 προγράμματα, 10 παιχνίδια και όλα τα άλλα συμπαραμαρτυρούμενα (χρήσιμα και μή) απο το να έχεις τα απολύτως απαραίτητα για περιορισμένες εργασίες.

Είμαι βέβαιος πως άν συντηρούσαμε όλοι τα PC μας σωστά και είχαμε 3-5 προγράμματα εγκατεστημένα, τα ' ' Μπλέ οθόνες, κολλήματα, restart, reboot και Ctrl+Alt+Delete ' ' θα ήταν τουλάχιστον σπάνιο φαινόμενο

Link to comment
Share on other sites

...οποτε παρε ενα mac για να μην βρισκεις προγραμματα για εγκατάσταση και εισαι.....επαγγελματιας :razz:

 

Υπάρχουν και πιο φθηνοι τρόποι να γινεις επαγγελματίας .....

Να αγοράσεις pc ! :D

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή όμως που μπορείς, τότε ποιός ο λόγος να μπείς στη διαδικασία να αγοράσεις έναν άλλο αρκετά ακριβότερο υπολογιστή, με δυσεύρετα περιφερειακά και ελάχιστες δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης ?

 

Στο ίδιο φιλικό και καλοπροαίρετο κλίμα να απαντήσω και εγώ...

 

Α) Το κόστος ενός pc αυξάνεται κατακόρυφα αν θες και μια καλή κάρτα δικτύου, και μια καλή κάρτα γραφικών και μια καλή καρτα ήχου και μια καλή κάρτα... καλά το πιάσατε. Αντιθέτως τα mac σου έρχονται στο κουτί και τα δουλεύεις με το που τα βγάλεις.

Β) Τα περισότερα pc των 500-700 ευρώ δεν αξίζουν μία για πολλά πράγματα. Πόσο παραπάνω πια αναλογιζόμενοι την σταθερότητα (μου είναι δύσκολο να κολήσω τον mac ενώ στο pc μου συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο) είναι τα 1061.48 € του φθηνότερου imac?

Γ) Ο τρόπος αξιοποίησης του hardware είναι τέτοιος που δεν χρειάζεσαι τόσο συχνά την αναβάθμιση όσο στα pc. Συνεπώς όταν θα χρειαστείς την αναβάθμιση, απλά θα πας στην επόμενη (πρακτικά παραεπόμενη και βάλε) γενιά mac.

 

Συνεχίζοντας ξαναλέω ότι τα mac (όπως και όλα τα unixοειδή αν δεν κάνω λάθος) δεν έχουν registry. Οπότε γτ να περιοριστείς στα 3-5 προγράμματα?

Βέβαια προκύπτει η λογική ερώτηση : γτ όχι linux? Το μόνο που έχω να πω είναι το support. Αν ένα μηχάνημα με Linux είχε και εξουσιοδοτημένο service τότε θα το προτιμούσα πολύ περισότερο.

Βέβαια να προσθέσω ότι όσους κάνουν την δουλειά τους με linux τους θεωρώ ανθρώπους με μεράκι. Το ανοιχτό έχει μια γλύκα...:P Αυτά τα ολίγα.

 

ΥΓ: Προγράμματα για εγκατάσταση βρίσκεις, απλά ψάξε λίγο καλύτερα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ένα πολύ καλό "μαγαζί" για mac.

κλικ εδώ

Link to comment
Share on other sites

Το ότι είναι πιο φτηνά τα windows δεν τα κάνουν και καλύτερο λειτουργικό.

Το ότι αγοράζεις "επαγγελματικό" εργαλείο με συνεχόμενα προβλήματα ετών κάτι λέει.Για μια παιχνιδομηχανή θα έπαιρνα windows, αλλά όχι για την δουλειά μου. Με τίποτα. Ηδη έχω περάσει αυτήν την ταλαιπωρία τόσων χρόνων, από τα 3.1 θυμάμαι, μέχρι που σκέφτηκα πως θα έπρεπε να δώσω μία ευκαιρία να μου αποδείξει ένα mac τις δυνατότητες του. Πρέπει να μάθετε πως η χρήση ενός υπολογιστή είναι απλή διαδικασία και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις....

Προτιμώ να πάρω σχεδιαστήριο και τρίγωνα παρά να γυρίσω στον ....προγραμματισμό.

Έδωσα κάτι παραπάνω (από ένα βασικό pc της πλάκας) και έχω ησυχάσει,

Ούτε antivirus, ούτε firewalls, εγκατάσταση προγραμμάτων με drag n drop, ευκολία χειρισμού -δεν χρειάζεται να είμαι προγραμματιστής για να συνδεθώ πχ σε ένα ασύρματο δίκτυο-, σταθερότατο λειτουργικό, χωρίς ανάγκες συντήρησης, καθαρισμών, defrag, security updates κάθε λίγο και λιγάκι, μηνύματα που σε ρωτάνε κάτι άσχετα κ άλλες τέτοιες αηδίες που σε κάνουν να σπαταλάς τις ώρες σου για να αντιμετωπίσεις προβλήματα που δεν άπτονται τις ειδικότητας σου....

Τα windows φαντάζουν σαν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στα λιμανάκια... αλληλουχία εξαρτημάτων υποσχόμενου μηχανικού!

 

ασε καλυτερα, μην πιασουμε τα linux.....!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά καταχωρημένο από Παναγιώτης viewpost.gif

Επισης πληροφοριακά αναφέρω ότι το Sofistic έχει έκδοση για Unix άρα λογικά τρέχει και σε mac.

Ναι και σε linux

Σωστό.
Μην ξέχνάς όμως πως τα ' ' Μπλέ οθόνες, κολλήματα, restart, reboot και Ctrl+Alt+Delete ' ' οφείλονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στον κακό χειρισμό του χρήστη
Διαφώνώ. Είναι δικαίωμα σου να κάνεις ότι θες με τον υπολογιστή σου και να περιμένεις να τρέχει απρόσκοπτα. Το πρόβλημα είναι καθαρά στο λειτουργικό. Το ότι τελικά "προσέχουμε" το τι βάζουμε στα pc μας είναι μια κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε εξαιτίας της ίδιας της φύσης των windows. To κάνουμε για να κάνουμε την δουλειά μας και μόνο. Δε σημαίνει ούτε ότι είναι σωστό ούτε ότι είναι και θεμιτό. Το να περιμένεις όταν κάνεις απεγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα από τον υπολογιστή σου αυτό να απομακρύνεται καθαρά και χωρίς λάθη είναι παράλογο?
Βέβαια προκύπτει η λογική ερώτηση : γτ όχι linux? Το μόνο που έχω να πω είναι το support. Αν ένα μηχάνημα με Linux είχε και εξουσιοδοτημένο service τότε θα το προτιμούσα πολύ περισότερο.
Οταν λες service τι ακριβώς εννοείς? Για hardware ή για software? Αν μιλάς για το δεύτερο, ένας οικιακός χρήστης τί να το κάνει πλεόν? You know internet? :P

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλεις υπάρχει τεχνική υποστήριξη και για linux επί πληρωμή φυσικά (πχ red hat). Το λειτουργικό είναι δωρεάν (και ανοικτό), η υποστήριξη όχι. Φυσικά απευθύνεται κυρίως σε servers ;όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω service εννοώ να παίρνεις τηλέφωνο και να τους λες το πρόβλημα. Και να σου λένε πως να το φτιάξεις επιτόπου αν είναι απλό ή να σου λένε "φέρ'το" για service. Κυρίως για hardware* βεβαιως γτ για software απευθύνεσαι στην εταιρεία/αντιπρόσωπο κατασκευής/παράδοσης.

 

Και btw δεν το ήξερα ότι υπάρχει τεχνική υποστήριξη έστω και σε μία διανομή (μιλάμε για Ελλάδα φαντάζομαι).

 

Edit: * και τα προγράμματα της apple βλ. logic και final cut που όμως δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παιδιά καλησπέρα και απο εμένα. Επαναφέρω την συζήτηση για έναν λόγο που με ενδιαφέρει και είναι βασικός στο αν θα προχωρήσω σε αγορά ενός Macbook pro.

Είμαι Μηχ/γος Μηχ/κός και χρησιμοποιώ επι το πλείστον 4Μ για τα Η/Μ και autocad.

Περί autocad είμαστε ΟΚ, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Στο θέμα όμως του 4Μ δεν υπάρχει και φυσικά έχουμε και το θέμα του HASP. Ρωτάω (αν υπάρχει και συνάδελφος Μηχανολόγος που χρησιμοποιεί mac και Fine ακόμα καλύτερα) έχετε αντιμετωπισει προβλήματα με κλειδιά Hasp usb με virtual machines ή με bootcamp?? Στο θέμα της συμβατότητας. Γιατί αν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε δεν βλέπω τον λόγο να μην πάρω ένα Macbook pro.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν όλοι όσοι πάνε από windows σε macos λένε τα καλύτερα λόγια.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.