Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί Mac ο λόγος...


Παναγιώτης

Recommended Posts

τώρα μεταξύ μας, διάλεξες και εσύ λειτουργικό να βάλεις τα win8... (είναι κάτι αντίστοιχο με το 8.0.1 ios). τέσπα αφού του πέρασε, τέλος καλό όλα καλά.

δεν παίζει να μαλώσω για πιο σοβαρά πράγματα, πόσο μάλλον για λειτουργικό. (και επειδή ο γραπτός λόγος είναι κάπως "ξερός" αν είπα κάτι προσβλητικό ή δεν ξέρω τι, my apologies)

Link to comment
Share on other sites

Βρε εγώ δεν διάλεξα τίποτα... αυτό τα είχε! Και αν ήταν για εμένα δεν θα αγόραζα καν υπολογιστή με ενσωματωμένα windows, μιας και "έχω" ήδη τα 7 που ήταν μια χαρούλα.

 

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι επειδή το μηχάνημα προορίζεται για μία φίλη που δεν ξέρει καλά ελληνικά, έπρεπε να το γυρίσω και στα Ρώσικα!!! :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα.

 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την αγορά Macbook Pro Retina (13,3'') από e-shop εντός Ευρώπης που να υποστηρίζει ενδοκοινοτικές συναλαγγές.

 

Γνωρίζετε κάποια? Έχετε άποψη για τη φερεγγυότητά τους? Εμπειρία από άλλες συναλλαγές μαζί τους?

 

Αξίζει να προχωρήσω τώρα άμεσα σε αγορά του υπάρχοντος μοντέλου ή να περιμένω λίγο να έρθουν τα νέα μοντέλα που μόλις ανακοινώθηκαν? Οι τιμές, γενικά, τι πορεία ακολουθούν? Να περιμένω μήπως βρω κάποιο από το υπάρχων μοτνέλο (MGX82, 8 GB RAM, 2.6 GHz Haswell, 256 SSD) σε τιμή "ευκαιρίας" μιας και καταφτάνουν τα καινιύργια?

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εμείς σαν μηχανικοί θέλουμε τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε να τρέχουν απροβλημάτιστα. 

Σε macos δεν υπάρχει η αντίστοιχη ποικιλία.

Bέβαια μπορείς να τρέχεις και windows αλλά το θέμα είναι να τρέχεις κυρίως σε macos γιατί αλλιώς χάνεται το νόημα αγοράς ενός mac.

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το mac os αλλά είμαι επιφυλακτικός όσων αφορά τα διαθέσιμα προγράμματα και αναφέρομαι κυρίως στα σχεδιαστικά(2d, 3d), υπολογιστικά(matlab,κτλ).

Τέλος, πέρα από τη σειρά macbook(φορητοί), οι σταθεροί χωρίζονται στους all-in-one(imac) και στον mac pro το κόστος των οποίων είναι αρκετά υψηλό, ενώ το hardware είναι σχετικά μεσαίων δυνατοτήτων για το κόστος τους.

Έτσι αναρωτιέται κάποιος αν θα του αντέξουν στο χρόνο, π.χ. μια πενταετία, για να βγάλουν και τα λεφτά τους δλδ.

Ένας imac ουσιαστικά είναι ένα laptop με μεγάλη οθόνη. Θα τρέχει αποδοτικά τα σχεδιαστικά με την κάρτα γραφικών που διαθέτει???Ή μήπως με τα ίδια λεφτά μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα laptop άλλης εταιρείας με ανώτερη κάρτα γραφικών???

Υπάρχουν διλήμματα γιατί μια αποτυχημένη αγορά κοστίζει. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα,

Πρόκειται να αγοράσω νέο υπολογιστή για χρήση (autocad, invertor, photoshop, προγράμματα της 4Μ και περιβαλλοντικά προγράμματα), όπως επίσης και εργασίες γραφείου (κείμενα κ.α).  Με δεδομένα τα παραπάνω σκέπτομαι για αγορά κέντρου εργασίας '' Work station''. Είμαι ανάμεσα στην μετακίνηση σε περιβάλλον Mac και συγκεκριμένα Mac Pro με δύο οθόνες 24'' Dell 4K ή κάποιου υπολογιστή με ''συμβατικό λειτουργικό σύστημα Win'' με αντίστοιχες δυνατότητες. Έχω κάποιες απορίες σχετικά συμβατότητα των Mac που θα ήθελα άν γνωρίζει κάποιος ή κάνει χρήση να μου τις λύσει με δεδομένο οτι στο γραφείο που εργάζομαι υπάρχουν άλλοι 5 υπολογιστές με win 7.

 

1) Μπορώ να συντάξω ένα κείμενο στον Mac με ορθογράφο και να το μεταφέρω μέσο του δικτύου σε υπολογιστή με Win και να το διαβάζω κανονικά; 

 

2) Ξέρω οτι υπάρχει autocad για Mac, θα μπορώ όμως να σχεδιάζω σε Mac και να το ανοίγει υπολογιστής με Win χωρίς προβλήματα? 

 

3) Το office είναι συμβατό?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Που θεωρείς οτι μπορεί να έχω πρόβλημα? Ρωτώ διότι πρόκειται για μια επένδυση με κόστος πάνω απο 7.000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα σεβαστό ποσό για υπολογιστή.

Μην δώσεις σεβαστό ποσό για win θα το μετανιώσεις όπως εγώ.

Όπως σου είπε κι άλλος συνάδελφος inventor / 4M επειδή τρέχουν σε win θα πρέπει να τρέχεις σε MAC μέσω win. Γίνεται με δύο τρόπους όποιον και να διαλέξεις με Mac Pro δεν θα έχεις το παραμικρό, ειδικά της 4Μ είναι αστεία η υπολογιστή ισχύς που χρειάζεται.

 

 Προχώρα άφοβα σε MAC.

Link to comment
Share on other sites

Αν δώσεις ένα σεβαστό ποσό για PC έχεις το πλεονέκτημα ότι αναβαθμίζεται, όταν και αν, κάποια στιγμή παρουσιαστεί η ανάγκη. Με τα MAC δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα.

 

Αν θέλεις παραπάνω RAM βάζεις παραπάνω RAM, αν θέλεις άλλο ένα δίσκο, βάζεις άλλο ένα δίσκο. Στο MAC θα πρέπει να πάρεις συγκεκριμένο hardware εγκεκριμένο από την Apple και πάλι αν το tower του MAC έχει χώρο για έξτρα μνήμη ή δίσκο.

 

Επίσης για το ίδιο ακριβώς hardware ένα PC είναι πολύ φθηνότερο από MAC αλλά όχι πολύ πιο αργό, ίσως και πιο γρήγορο ανάλογα πάντα την εφαρμογή. Γενικά η διαφορά τιμής για εμένα δεν δικαιολογείται.

 

Από εκεί και πέρα ένα MAC έχει όντως φοβερή ποιότητα κατασκευής και σχεδίαση αλλά και αρκετά PC έχουν φοβερή ποιότητα κατασκευής και σχεδίαση.

 

Επίσης ένας μύθος είναι ότι το MAC μετά από χρόνια συνεχίζει να τρέχει τα πάντα ενώ ένα PC όχι. Στο γραφειο σε υπολογιστή 6ετίας (χωρίς φοβερά specs με desktop grade CPU και χωρίς SSD) βάλαμε Comsol Multiphysics 5.2 καθώς και Solidworks 2016 και τα έτρεξε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο ίδιο σύστημα λοιπόν αν διπλασιάσουμε τη RAM και βάλουμε SSD δίσκο το κρατάμε για άλλα 5 χρόνια άνετα.

 

 

2) Ξέρω οτι υπάρχει autocad για Mac, θα μπορώ όμως να σχεδιάζω σε Mac και να το ανοίγει υπολογιστής με Win χωρίς προβλήματα? 

 

Θα μπορείς να το ανοίξεις ΑΛΛΑ, το περιβάλλον εργασίας που ξέρεις και γνωρίζεις στο autocad για windows ξέχνα το σε MAC. Έχει τελείως διαφορετικό interface (αν και τα keyboard commands είναι ίδια).

 

 

Από εκεί και πέρα χωρίς να ξέρω τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που θέλεις να τρέξεις, το Autocad και το Inventor, ακόμα και το photoshop, δεν χρειάζονται μηχάνημα των 7000 ευρώ για να τρέξουν.

Στο site της Autodesk μπορείς να δεις τι απαιτήσεις σε hardware έχει το Inventor ανάλογα με το πόσο μεγάλα assemblies (σε parts) θα έχεις.

Edited by rootbreaker
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.