Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί Mac ο λόγος...


Παναγιώτης

Recommended Posts

Δεν ξέρω τι λέτε οι υπόλοιπες ειδικότητες, αλλά για τους αρχιτέκτονες που το πρωταρχικό κριτήριο είναι το στυλ, ένας mac είναι ό,τι πρέπει...

 

Το στυλ στα κτίρια είναι άσχετο από το στυλ στο μηχάνημα. Το στυλ στο μηχάνημα οφείλει να είναι άσχετο από το στυλ στα κτίρια!:P

 

j/k αφού και μένα μου αρέσει!

Link to comment
Share on other sites

@jobous:

 

Δουλεύω το hasp του polis με parallels και όλα μια χαρά, αν και μερικές φορές πρέπει να κάνω restart τα windows:p (πάντα τα βάζω σε hibernation mode όταν κλείνω τα parallels)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυστυχώς για MAC δεν υπάρχουν προγράμματα από τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού για Μηχανικούς.

 

Θέλεις πρόγραμμα για Αμοιβές--> πας Windows

Θέλεις πρόγραμμα για Στατικά --> πας Windows

 

Προγράμματα Μηχανικών για Mac έχει μόνο από εταιρείας εξωτερικού.

Για Τοπογραφικά πχ υπάρχει το Pythagoras που τρέχει και σε Mac.

 

Αυτή τη στιγμή γράφω απο Macbook Pro αλλά σε Windows μέσω boot camp γιατί δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα στατικά με Ελληνικούς Κανονισμούς σε MAC OS X. Μου φαίνεται υπάρχει ένα αλλά δεν μου έρχεται το όνομα του τώρα.

Τα προγράμματα CAD σε virtualization με parallels και vmware είναι πολύ αργά για να τα τρέχεις σε Mac OS X.

 

Πιστεύω με την έλευση των Eurocodes να έχουμε περισσότερα στατικά προγράμματα που να μας είναι χρήσιμα για την ελληνική πραγματικότητα στο Mac.

 

Για αρχιτεκτονικά και general drafting τα Vectorworks και το ArchiCAD είναι κορυφαίες επιλογές. Υπάρχει και το πιο απλό TurboCAD αλλά είναι Αμερικάνικο.

 

Από άποψη ποιότητας κατασκευής αναφέρω απλά ότι πριν μια βδομάδα έπεσε κατα λάθος ο Macbook από το γραφείο στο έδαφος... Δεν έπαθε τίποτα!

Αντίστοιχη ενέργεια σε έαν πλαστικό laptop θα είχε δυσάρεστα αποτελέσματα και για την εμφάνισή του και για την λειτουργία του.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απλό. Τα mac έχουν σύστημα εκμετάλλευσης του επιταχυνσιόμετρου για κλείδωμα των κεφαλών του σκληρού. Ο σκληρός αν εν λειτουργία χτυπήσει χαλάει πανεύκολα, αλλά αν είναι κλειστός τότε πρέπει να επέλθει ζημιά στο μέταλλο (δύσκολα με πέσιμο). Γενικά το επιταχυνσιόμετρο έχει ωραίες λειτουργίες στα mac κι αυτήν τη λειτουργία ασφαλείας. Πολύ σημαντικό.

Link to comment
Share on other sites

επίσης υπολογίζει την κλίση που πέρνει το λαπτοπ πέρα τις επιτάχυνσης...μέχρι και σε screensaver την έχουν εκμεταλευτεί αυτήν την τεχνολογία:rolleyes: Για να μην πω τπτ για το καλώδιο τροφοδοσίας που κουμπώνει μαγνητικά...ξέρετε πόσοι έχουν την μανία να πέρνουν σβάρνα το καλώδιο καθώς περπατάνε δίπλα σου (με διαβολική σύμπτωση να στέλνεις εκείνη την ώρα εργασία στο eclass)? πλέον δεν φεύγει ο υπολογιστής (μάνα πετάω! ήταν η κατάσταση με το pc laptop) αλλά μόνο το καλώδιο..με έχει σώσει πάρα πολλές φορές...

Link to comment
Share on other sites

Λες τα screensaver με το νερό που πηγαίνει πέρα δώθε; Απίθανα πράγματα. Είμαι περήφανος χρήστης mac book. Οτιδήποτε με windows μου φαίνεται αργό και καθόλου user friendly. Μόνο για εξειδικευμένες εφαρμογές έχω windows parallels.

Link to comment
Share on other sites

Λες τα screensaver με το νερό που πηγαίνει πέρα δώθε; Απίθανα πράγματα. Είμαι περήφανος χρήστης mac book. Οτιδήποτε με windows μου φαίνεται αργό και καθόλου user friendly. Μόνο για εξειδικευμένες εφαρμογές έχω windows parallels.

 

Συνυπογράφω λέξη προς λέξη (ναι για το screensaver ενυδρείο που γυρνάς τον mac και τα ψάρια παθαίνουν πλάκα:lol:) με την διαφορά ότι εγώ χρησημοποιώ VMware Fusion. Το parallels καλό? Έχω ακούσει ότι απαιτεί περισσότερη μνήμη σε σχέση με το fusion αλλά ότι είναι ποιοτικότερο. Δεν μου έγινε ανάλυση όμως για το τι νοείται ως ποιοτικότερο λόγω έληψης χρόνου. Η γνώμη σου?

 

btw το κουμπάκι στην αριστερή πλευρά στο πλάι που το πιέζεις και σου δείχνει την στάθμη της μπαταρίας με την σειρά από τα πράσινα φωτάκια, δεν είναι απίθανη μαγκιά για όταν τρέχεις αριστερά δεξιά?8-)

Link to comment
Share on other sites

Είναι απίθανη μαγκιά έτσι κι αλλιώς. Ο Steve είναι φαντασιόπληκτος. Δες την ταινία 'the pirates of silicon valley' χαχα...

 

Τα έβαλα parallels για να ανοίγουν μόνο όταν το θέλω. Όχι δλδ να υπάρχει και όσο επιλογή. Όλα κι όλα. Μου το συνέστησε ο κολλητός που δούλευε 3 χρόνια στο e-shop οπότε δεν το σκέφτηκα κ πολύ. Τρέχουν καλύτερα και δεν τα βλέπεις εκτός από όταν θες να τα ανοίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι τα mac είναιι πολύ καλύτερα σε διάφορα επίπεδα, απλά δε βολεύουν ακόμα τον Έλληνα μηχανικό.

 

Υπάρχει πρόγραμμα αντικειμενικών αξιών σε mac?

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπως της δομικής ενημέρωσης?

Πόσα στατικά προγράμματα υπάρχουν για τον Έλληνα μηχανικό?

Το excel είναι 100% συμβατό ή θα πάρεις αρχείο από συνάδελφο π.χ. πίνακα αναλογιών και θα στον τυπώνει σε 2 σελίδες και θα πρέπει να φας 1 ώρα για μορφοποίηση κτλ?

Το archicad είναι γενικό σχεδιαστικό ή μόνο για κτήρια? Για σχέδια πολεοδομίας κάνει ή είναι περισσότερο για 3d?

Υπάρχει πρόγραμμα αμοιβών?

 

Το να τρέξει κάποιος σε virtual machine τα xp δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να τα αγοράσει? Αν είναι έτσι τότε πληρώνεις δύο φορές. Αλλα και πάλι τα κλειδάκια θα δουλεύουν πάντα? Μάλλον όχι. Άσε που θα σέρνεται το μηχάνημα.

 

Έχω δοκιμάσει linux για αρκετούς μήνες και έμεινα ευχαριστημένος, αλλά και τα xp είναι για μένα από τα καλύτερα λειτουργικά. Σίγουρα το λειτουργικό των mac θα είναι κορυφαίο. Ειδικά δε αν η διαφορά του είναι όπως του iphone με τα άλλα λειτουργικά κινητών τότε πράγματι μιλάμε για έτη φωτός.

 

Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν προγράμματα και για windows και για linux, mac κτλ που να μας κάνουν πιο παραγωγικούς και να είναι και πιο έυχρηστα.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι σκέφτονταν ακριβώς τον Έλληνα μηχανικό στη silicon valley, αλλά και πάλι χωρίς να ξέρω από σχεδιαστικά σε mac τύπου cad (αν μιλάμε για photoshop πρώτα βγήκαν για macos τα της adobe οπότε περιττά τα λόγια).

 

Πάντως γραφίστες, αρχιτέκτονες και μουσικοί χρησιμοποιούν κατ εξοχήν mac.

 

Τα parallels δε σέρνονται παρεπιπτόντως γιατί δεν κρασάρουν απλούστατα ποτέ.

 

mac = τέρμα τα affected files, τέρμα τα temporary files, τέρμα η μη λειτουργικότητα του keyboard (κάθετι έχει λειτουργία αν το επιθυμείς, τέρμα οι τελειωμένες σε 1,5 ώρες μπαταρίες, τέρμα το κακό design, τέρμα τα apply accept yes yes yes ναι ρε γαμώτο θέλω να την κάνω την αλλαγή ... κι άλλα πολλά και με σεβασμό στον mac user (το λογισμικό δεν πωλείται, δίδεται στον αγοραστή της apple) κι όλα σε τιμή ενός vaio και κάτω. Πολύ καλοί οι vaio αλλά δεν ξεφεύγουν. Προτιμώ να δώσω φευγάτη τιμή για φευγάτο laptop. Και ακόμη πιο φευγάτο το desktop. Γενικά ό,τι έκανε ανέκαθεν η apple παρά 5 τα αντέγραφε άσχημα η microsoft και 10.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.