Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλία νερού vs σύστημα VRV


sarkar

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα:

Σε νέα υπό κατασκευή οικία, ισόγειο, όροφος και υπόγειο με κάθε επίπεδο 65 τμ μελετάμε την τοποθέτηση φανκοιλς οροφής.

Φτάνουε στο εξής δίλημα: Επιλογή αντλίας νερού με φανκοιλς ή σύστημα VRV ΜΕ φανκοιλς; Τι θα προτείνατε; Πιο είναι πιο αποδοτικό; Η αίσθηση στη ψήξη και στη θέρμανση είναι η ίδια; Να ενημερώσω πως θεωρούμε ότι το κοστος είναι το ίδιο. Επίσης, θα γίνει καλή μόνωση.Το κλίμα της περιοχής είναι ήπιο, αυξημένες θερμοκρασίες το καλοκαίρι, υγρασία και είμαστε κοντά, 1 χλμ από θάλασσα.

Θα εκτιμούσαμε όλες τις τεκμηριωμένες απόψεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λέει ο Renos είναι όλα σωστά εκτός κατά την άποψη μου το πρώτο για την αφύγρανση. Δεν είμαι ο πιο ειδικός αλλά από την όποια εμπειρία έχω οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν υπερβολική αφύγρανση και είναι ένας από τους λόγους που σε αρκετό κόσμο δεν αρέσει ο κλιματισμός.

 

Για αυτό και υπάρχουν εταιρείες πλέον που λένε ότι στέλνουν 10-13°C στο στοιχείο στην ψύξη για να γίνεται πιο "ανθρώπινη" αφύγρανση και φυσικά να ανεβαίνει και το EER.

 

Αν υπάρχουν τα χρήματα εγώ θα πήγαινα σε σύστημα νερού. Με το VRV παντρεύεσαι την εταιρεία για πάντα.

 

Αν έχουν ανταλακτικά μπορούν να σου τα χρεώσουν όσο θέλουν. Αν δεν έχουν ανταλακτικά ίσως όλο το σύστημα πάει για πέταμα. Επίσης για τα πάντα εξαρτάσαι από τον τοπικό αντιπρόσωπο που μπορεί να είναι χάλιας.

 

Παρότι γενικά το VRV είναι συνήθως πιο οικονομικό και εύκολο και κάνει όσα λέει ο Renos εγώ για τον παραπάνω σημαντικό λόγο θεωρώ το νερό καλύτερο.

 

Επίσης το νερό δίνει την δυνατότητα σε κάποιον που ξέρει να κάνει περισσότερα πράγματα όπως να το συνδυάσει με άλλες πηγές ενέργειας όπως τζάκια, ηλιακά, κλπ.

 

Αρνητικό του νερού είναι ότι εξαρτάσαι πλήρως από τις γνώσεις του μηχανικού που το σχεδιάσε και το επιβλέπει για να έχεις καλό αποτέλεσμα. Μάπα μηχανικός = μάπα σύστημα

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

 

δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου. To vrv σύστημα μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τα εσωτερικά fancoils? 

 

Η σύνδεση γίνεται μέσω hydrobox? 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για γραφειακούς χώρους τα VRV είναι νομίζω η μόνη λύση. Για την κατοικία και για τους λόγους που ανέφεραν οι προηγούμενοι συνάδελφοι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Συμφωνώ όμως απόλυτα με την άποψη ότι το νερό για να λειτουργήσει καλά χρειάζεται πολύ καλό μελετητή ο οποίος θα το μελετήσει αλλά και θα επιβλέψει προσωπικά το commissioning. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής και σε επαγγελματικούς χώρους τα συστήματα νερού δεν με έχουν ικανοποιήσει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.