Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ


konvas1996

Recommended Posts

Πείτε μου απόψεις για αγο΄ρα μεταχειρισμένης ασφαλτομονάδας .
Με βασικες προυποθεσεις οτι απο τον ελεγχο που της κάνεις ειναι εντάξει ολες οι η/μ εγκαταστάσεις και ο Πίνακας . Εχει λογισμικο μηχανοργάνωσης και ψηφιακού ελεγχου .
Τι άλλο να προσέξω ???
Αξιζει η επενδυση ???

Σε ποιους να απευθυνθω ωστε να τους χρησιμοποιησω σαν τεχνικους συμβουλους  και που να απευθυνθω για συνεργεία εγκατάστασης-απεγκατάστασης .

Edited by konvas1996
Link to comment
Share on other sites

To αν αξίζει επένδυση θα το κρίνεις εσύ.

 

Μη ξεχνάς πως τα πράγματα σφίξαν...παντού.

 

Ανταγωνισμός;

Περαιτέρω εξοπλισμός;  φινισερ μικρό,μεγάλο,φορτηγά,φρεζα,δονητές;

Είναι τεράστια επένδυση και δεν ειναι μόνο τα 300-400.000 ενός μεταχερισμένους συγκροτήματος.

 

Υ.Γ. Πάντως μη κοιτάξεις για πάνω απο 120τν/ώρα, νομίζω πως παραείναι μεγάλο για τις μέρες μας.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχεις εξασφαλίσει εκ των προτέρων κάποιες συνεργαζόμενες εταιρείες με έργα. Προσοχή γιατί η παραγωγή ασφαλτικών είναι συνεχώς φθίνουσα. Εσύ γνωρίζεις τα δεδομένα. Κατά τα λοιπά πρέπει να συνεργαστείς με κάποιον ειδικό ασφαλτά όπως είπες να σου κάνει τεχνική αξιολόγηση του συγκροτήματος και όλου του εξοπλισμού.

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για μοναδα 60-120 tn/h .
Το κοστος της επενδυσης για
1. finisher
2. φρεζα
3. Οδοστωτήρες
4. Φοτηγα
5. Λοιπο εξοπλισμο χωματουργικων μηχανηματων ( μην τα αναφερω τωρα και πλιατιαζω )
Ειναι κατι που στον σχεδιασμο μας το εχουμε ως βαση .
Ο προβλιματισμος μου ειναι αφου θα μπει το χερι στην τζεπη και θα μπει αρκετα  μεσα , μηπως να σκεφτουμε και για μια μοναδα κυριως για ιδια χρηση , ωστε να ειναι για τα εργα που θα περνουμε , και να χαμηλωνουμε και αλλο το κοστος .
Και ο μονος λογος που γινεται η αναζητηση αυτη ειναι γτ υπαρχει το κομματι της πιτας που θα παρουμε ωστε να μην κανουμε την επευνδυση και μετα να τα κοιταμε .

Υ.Γ. Συν/χος μηχανικος ασφαλταζτης και ανθρωπος εμπιστοσυνης επειμενει οτι ειναι μια καλη κινιση φτανει να βρεθει το καταλληλο και οικονομικο μηχανημα .

Edited by konvas1996
Link to comment
Share on other sites

Αν χαμηλώσεις το κόστος θα μπεις σε ένα φαβλο κύκλο. Με όσα αναφέρεις το κόστος της όλης επένδυσης ξεπερνά το εκατομμύριο. Μέχρι να το κάνεις απόσβεση έτσι όπως τα λες τα μηχανήματα θα είναι παλιά και θα χρειαστεί ανανέωση

Link to comment
Share on other sites

 Δηλαδή θέλεις να μου πείς, ότι σε μια "νύχτα" θα επενδύσετε σε τόσο χαωτικό εξοπλισμό;;;  Μακάρι τι να πω...μιλάμε για πολλά λεφτά.

 

Ασφαλτικό πάτε σε καινούργιο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Εχει πολύ γνωστή εταιρεία στην Αθήνα που εμπορεύεται ασφαλτάδικα, σκυροδέματα, σπαστήρες, ανακύκλωση κτλ.

 

Για τα μηχανήματα τι να πω...εφόσον μιλάμε για οδοποια, θέλετε φορτωτές, τσάπες λαστιχα-ερπύστριες, σπαστήρα, φορτηγά μπλα μπλα μπλα.

 

Νομίζω το εκατομμύριο θα το πιάσετε πολύ εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το πού είσαι, τί δουλειές υπάρχουν εκεί, για πόσο θα υπάρχουν όσες δουλειές χρειάζονται για να καλύπτεις τις αποσβέσεις και τα πάγια έξοδα σου...
Σα γενική εντύπωση, ασφαλτικό-δεξαμενές-φίνισερ-πατητήρι θες ένα μίνιμουμ 300άρι θα έλεγα αναλόγως της παλαιότητας και των δυνατοτήτων των μηχανημάτων με την προϋπόθεση ότι έχεις χώρο και ότι θα πάρεις τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Αυτονόητο ότι θέλει πολύ καλό "ζύγισμα" η απόφαση, περίεργοι καιροί για επενδύσεις αν και από την άλλη, έστω και εν είδει συντηρήσεων, ασφαλτικά εργάκια πάντα θα βγαίνουν.

ΥΓ 1 Επειδή τώρα πρόσεξα, Χωματουργικά συνάδελφε έχει γεμίσει η πιάτσα άνεργους μεγκα-μηχανηματάδες...δεν υπαρχει κανένας απολύτως λόγος να το ψάξεις.

ΥΓ 2 Προσυπογράφω τους προβληματισμούς του Κανε...τί έχεις δει και σκέφτεσαι να χώσεις χρήμα σε ένα συνολικά "τελειωμένο" κλάδο

ΥΓ 3 Μόνο το ασφαλτικό κομμάτι ίσως έχει νόημα αλλά με πολύ ψάξιμο και τρέξιμο.
 

Edited by Alessio
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.