Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάργηση 2% υπερ ΤΣΜΕΔΕ και 1% υπερ ΕΜΠ


verda

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 291
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλημέρα

 

Έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα υπερ τσμεδε - υπέρ εμπ?

Στα δικαιολογιτικά των δηλώσεων αυθαιρέτων, τι ανεβάζετε στο αντίστοιχο πεδίο?

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε το 50αρικο ...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, προσωπικά στις δηλώσεις μετά τον Ιούνιο του 2016 που ψηφίστηκε η κατάργησή του, ανεβάζω μία υπ. δήλωση ότι η εισφορά έχει καταργηθεί.

 

Υπάρχει ως πρότυπο εδώ:

http://www.michanikos.gr/files/file/1351-%CE%9D41782013-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95/

 

Στα παλιά (που είναι σε οριστική υπαγωγή) τηρώ στάση αναμονής για την ώρα μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο (που δε νομίζω να βγει καμιά σαφής οδηγία εδώ που τα λέμε).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τόσο εγώ όσο και όσοι συνάδελφοι ξέρω πλέον στο σύστημα των αυθαιρέτων δεν πληρώνουν αυτές τις εισφορές. Ανεβάζουμε μια έντυπη ενημέρωση.

 

Προσωπικά μόνο για 1 υπόθεσή μου, που παρότι την ολοκλήρωσα τον Ιούλιο αλλά το παράβολο είχε πληρωθει πριν τον Ιούνιο, πλήρωσα το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΜΠ τόσο για ασφάλεια (κυρίως του πελάτη) αφού η υπόθεση είχε υπαχθεί πριν την κατάργηση ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΏΝ αλλά και επειδή το είχα προϋπολογίσει και το είχα χρεώσει και στην τιμή προς τον πελάτη.

 

Τέλος για να επανέλθω και στην παλιότερη δημοσίευσή μου με α/α 115, διευκρίνισα από το φίλο συνάδελφο ότι η πολεοδομία Τρίπολης δεν ζητάει 1% εμπ.

Link to comment
Share on other sites

ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ?

ναι όπως λέει και ο faethon για ότι ΑΠΥ-ΤΠΥ έχει κοπεί πριν την 6/6/16

και γενικά καλό είναι όταν κόβετε ΑΠΥ ή ΤΠΥ να πληρώνετε επί τόπου ότι του αντιστοιχεί (π.χ. ΦΕΜ)

βλ. και σχετική συζήτηση με ποικίλες απόψεις

http://www.michanikos.gr/topic/10285-%CE%A0%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%A6%CE%95%CE%9C/

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα κόψω συμπληρωματικό ποσό όταν κλείσει ο φάκελλος γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με στε , χελπ-ντέσκια κλπ και τότε θα κάνω τον τελικό λογαριασμό με συμφωνητικά κλπ και προφανώς δεν πληρώνω ότι έχει καταργηθεί . 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, από την πολεοδομία Κορδελιού μου ζήτησαν 1% ΕΜΠ και όταν τους έδειξα το παραπάνω έγγραφο του ΤΕΕ μου είπαν ότι η νομική υπηρεσία τους έχει ενημερώσει ότι μία διάταξη νόμου καταργείται μόνο με άλλον νόμο και από την στιγμή που στον νόμο για κατάργηση της εισφοράς τσμεδε δεν αναφέρεται ότι καταργείται και η τάδε δίαταξη του νόμου του 1940 που ορίζει την εισφορά ΕΜΠ, αυτή νομικά συνεχίζει να ισχύει, για τους νομικούς λέει δεν ισχύει το 0x2%=0. Επίσης το ΤΕΕ δεν είναι δημόσια υπηρεσία (άρα το παραπάνω έγγραφο δεν τους λέει κάτι) οπότε για να μην ζητάνε το ΕΜΠ θα πρέπει να τους ενημερώσει κάποια προυσταμένη τους αρχή κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Έχουν ενημερώσει το ΤΕΕ λέει ζητήσει απο τις ΔΟΚΚ να διευθετήσουν το θέμα

 

Επειδή τώρα μου έτυχε η περίπτωση άδειας, η ΥΔΟΜ Καρδίτσας ζητά την εισφορά υπέρ ΕΜΠ. Διάβασα σχεδόν όλο το θρεντ και τα έγγραφα που δημοσιεύονται. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τα με τα ανωτέρω του συναδέλφου 2 σελίδες πιο πίσω. Συμφωνώ ότι επί της ουσίας πρόκειται για κατάργηση της εισφοράς 1% αλλά επειδή ο νέος νόμος δεν αναφέρεται σε κατάργηση του άρθρου που ορίζει την αμοιβή υπέρ ΕΜΠ, ούτε σε μηδενισμό της εισφοράς του ΤΣΜΕΔΕ (έτσι ώστε να συνεπάγεται το 1% x 0 =0€), νομικά πιστεύω ότι στέκει. Δε θα επεκταθώ σε γελοίες συμπεριφορές υπαλλήλων και ανυπόστατες απαντήσεις προς συναδέλφους για να μη γίνομαι κουραστικός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.