Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη εξώστη σε υπάρχον κτήριο.


 
george24

Recommended Posts

Έκανα πρόσφατα επέκταση προβόλου κατά 1,00 μ περίπου. Αυτό που κάναμε ήταν να βλητρώσουμε σίδερα Φ10 ανά 10cm σε βάθος 50cm στην παλιά πλάκα με ρητίνη. Μετά το σιδέρωμα τοποθετήσαμε κοιλοδοκούς με εκτονώμενα αγκύρια σκυροδέματο............................. Εναλλακτικά μπορούν αντι για τις κοιλοδοκούς να χρησιμοποιηθούν μεταλλικές λάμες τοποθετημένες με τον ίδιο τρόπο αρκεί οι υπολογισμοί να δείξουν ότι επαρκούν

 

δεκτό κανένα σχέδιο

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει τέτοιου είδους προσθήκη; Σε νόμιμα υφιστάμενη οικοδομή με άδεια πέραν της τετραετίας να βγει νέα άδεια προσθήκης εξώστη;

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχει, σαν τίτλο όμως καλύτερα βάλε ''Κατασκευή εξώστη σε π.χ. διώροφη κατοικία (Ο.Α. υπάρχοντος τάδε)''. Αμοιβές και ΙΚΑ με αναλυτικό. Προσοχή στα στατικά, συνήθως κάνουνε πατέντες με ξύλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

μήπως υπάρχει κάποια κατασκευαστική λεπτομέρεια των προτάσεων που συζητάτε?ρωτάω γιατι είναι ένα ακρως ενδιαφέρων θέμα, που για μας τους νέους είναι κάποιες φορές δύσκολο να οπτικοποιήσουμε!

ευχαριστώ a priori!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 7 months later...

Καλησπέρα.

 

Σε υπάρχον κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα μου ανατέθηκε η μελέτη προσθήκης καινούργιου εξώστη. Στο σημείο που θα προστεθεί δεν υπάρχει εξώστης από οπλισμένο σκυρόδεμα οπότε μιλάμε για προσθήκη νέου εξώστη και όχι επιμήκυνση ήδη υπάρχοντος. Οι διαστάσεις θα είναι 1.20m πλάτος και 2.50m μήκος και το κινητό φορτίο 5kN/m².

 

Έχω υπολογίσει τα φορτία να αναληφθούν από μεταλλική εσχάρα  με διατομές tubo 100x50x5. Η εσχάρα θα αποτελείται από 4 προβόλους (μήκους 1,2m) που θα πακτώνονται πάνω στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα και μια δοκό (μήκους 4m) κάθετη στους προηγούμενους 4 προβόλους, η οποία θα τοποθετηθεί στο ελεύθερο άκρο τους.

 

Σκέφτομαι η πάκτωση των 4 προβόλων να γίνει πάνω στο δοκάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα με διάτρηση του από ντίζες και μεταλλικές πλάκες και από τις δύο μεριές. Οι πρόβολοι θα συγκολληθούν στην εξωτερική μεταλλική πλάκα.

 

Η μέγιστη ροπή κάμψης στη στήριξη των προβόλων είναι περίπου 5kNm για τον συνδυασμό 1.35G+1.5Q. Για τον ίδιο συνδυασμό το συνολικό κατακόρυφο φορτίο είναι 27kN. Αυτό αν υπολογίζω σωστά βάζει μια ροπή στρέψης στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα 16kNm.

 

Επειδή είμαι νέος μηχανικός και θέλω την άποψη σας σχετικά με την παραπάνω ιδέα. Ποια χονδροειδή σφάλματα βρίσκεται;

Επιπλέον:

α) Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα από τα επιπλέον φορτία και κυρίως τη στρέψη; Αυτό που με προβληματίζει είναι αν κατά τη διάτρηση της θα κοπούν συνδετήρες και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει. Το άνοιγμα της δοκού είναι 3,2m, το ύψος της 55cm και το πάχος 25cm.

 

β) Το να θεωρήσεις τη σύνδεση που περιέγραψα παραπάνω των 4 μεταλλικών προβόλων με τη δοκό από οπλισμένο σκυρόδεμα πάκτωση είναι κοντά στην πραγματικότητα;

 

Επισυνάπτω και μια πρόχειρη κάτοψη της κατασκευής.

Περιμένω τις απόψεις σας!

post-25104-0-90138000-1368445043_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

- Δεν θα κανεις επι τοπου συγκολλησεις.

- tubo τι ειναι? Γιατι δεν πας σε ΙΡΕ ή ΗΕΑ?

- Θα κανεις και ελεγχο λειτουργικοτητας (βελων), Μικρη μου φαινεται 100χιλ διατομη.

 

 

α) Πρεπει να κανεις τον ελεγχο σου. Οχι μονο στο δοκαρι αλλα και στη μεταλλικη συνδεση σου.

 

β) Αν δεν ηταν πακτωση θα στεκοταν εκει το μπαλκονι? Ασφαλως πρεπει να υπολογισεις και την δυσκαμψια της συνδεσης αυτης ωστε να ειναι πακτωση.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

terry ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Με tubo εννοώ κοιλοδοκό. Συγνώμη αν είναι λάθος ο συμβολισμός. Χρησιμοποιώ κοιλοδοκούς για να έχω και δυσκαμψία σε οριζόντιες μετακινήσεις και θεωρώ και πιο εύκολη τη συγκόλληση τους.

 

Έκανα τον έλεγχο με το SAP και οι διατομές επαρκούν για σχεδιασμό κατά EC3.

 

Εννοείτε πως οι συνδέσεις πρέπει να πακτώσεις αλλά έχω αμφιβολία αν θα καταφέρουν να υλοποιηθούν ως τέτοιες.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλως και πρεπει να ειναι πακτωσεις.

 

Ξαναλεω οτι οι διατομες μου φαινονται μικρες.

Κανε και ελεγχο λειτουργικοτητας.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.