Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για τους νέους μηχανικούς.


thanasis1994

Recommended Posts

  Καλησπέρα τις τελευταίες μέρες συζητούσα με συμφοιτητές μου αλλά και μεγαλύτερους πλέον τελειόφοιτους για το μέλλον μας ως μηχανικοί στην Ελλάδα..όλοι καταλήξαμε στο ότι είναι δυσοίωνο και δύσκολο με τόσες εισφορές σε ταμεία φορείς κλπ κλπ..
Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε εάν είναι σωστό να σπουδάζουμε μηχανικοί πλέον ,το επιλέξαμε επειδή  μας άρεσαν σαν σπουδές και συνειδητά, δεν το μετανιώσαμε αλλά θα μπορέσουμε να εργαστούμε πάνω σε αυτό το αντικείμενο που σπουδάζουμε καθώς όταν πρέπει να έχεις εμπειρία και σε κάποιο γραφείο ζητάς μόνο να σε πάρουν και πληρώνεις (εφόσον δεν μπορεί ο εργοδότης η συμφωνήσεις να σε προσλάβει απλά επειδή δεν βρίσκεις αλλού) τα ένσημα απλά και μόνο να φανεί ότι έχεις προϋπηρεσία ;.... ποια η γνώμη σας ως πιο έμπειροι; 

Edited by thanasis1994
Link to comment
Share on other sites

Είναι τραγικά τα πράγματα γενικότερα τι να κάτσουμε να πουμε τώρα. Μελλοντικά δεν αποκλείεται και εγώ να εργαστώ έτσι αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, τώρα ασχολούμαι εθελοντικά σε μια ΜΚΟ για να φαίνεται οτι κάνω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Άρα συνάδελφε δεν προβληματίζει μόνο εμάς ο προβληματισμός είναι γενικός μίλαγα με έναν φίλο ο οποίος παίρνει δίπλωμα και μου είπε θα πάει σε γνωστό του σε εταιρία αλλά θα πληρώνει εκείνος τα ένσημα και σκεφτόμουν πόσο δύσκολα είναι για εμάς που δεν υπάρχουν υποδομές να μας στηρίξουν (αλλά να μου πεις πότε υπήρχαν;) και που στο τέλος αρκετοί από εμάς θα φύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας παρότι την διάθεση να παραμείνουμε εδώ αρχικά.

Link to comment
Share on other sites

Α καλά θα πληρώνει ο φίλος σου τα ένσημα, εγώ νόμιζα απλά θα πάει χωρίς να παίρνει μισθό και θα τα πληρώνει ο εργοδότης. Τραγικά πράγματα φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι μηχανικός θα σπούδαζα μιας και οι σπουδές στην ελλάδα είναι περίπου δωρεάν!! :D 

Το θέμα δεν είναι το επάγγελμα μόνο, είναι η τριτοκοσμική κατάσταση ολόκληρου του πνιγμένου στη γραφειοκρατεία ελληνικού δημοσίου. Συνυπολογίζοντας ότι η ελλάδα είναι πλέον μία ξένη επιχείρηση που την άγουν και τη φέρουν τραπεζίτες. Αλλά είναι ευρωπαϊκιά χώρα!! :D

 

Σοβαρά: Καλή δύναμη στους νέους!! 

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω κανεις μας δεν το μετάνιωσε ούτε θα το μετανιώσει απλά όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι πως είμαστε αρκετά πίσω σε πολλα πράγματα και πλέον που παντού ζητείται ειδίκευση και προϋπηρεσία πιθανότατα μα είμαστε καταδικασμένοι απο τις επιλογές μας η για ένα δύσκολο μέλλον εδω είτε για να φυγουμε προς αναζήτηση εργασίας. Ας παραμεινουμε αισιοδοξοι ωστοσο καποια στιγμη τελειώνει δεν γίνεται να είναι επ' αόριστόν. Καλό μας κουράγιο σε όλους φυσικά και καλό μήνα συνάδελφοι!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.