Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πέρασε από την Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ


Engineer

Recommended Posts

Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο νόμος για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της ΟΛΠ Α.Ε. στην κινεζική Cosco, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

 

Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο νόμος για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της ΟΛΠ Α.Ε. στην κινεζική Cosco, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

 

Υπέρ ψήφισαν 223 βουλευτές και κατά ψήφισαν 25 βουλευτές της Χρυσής Αυγή και του ΚΚΕ.

 

Το ζήτημα της σύμβασης αναδείχθηκε σε μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα, με Μέγαρο Μαξίμου και υπ. Ναυτιλίας να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για την εμπλοκή που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την συμφωνία της χώρας με την κινεζική εταιρεία μια ημέρα πριν την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα για το Πεκίνο.

 

Είχε προηγηθεί έντπνη αντιπαράθεση εντός και εκτός κυβέρνησης με την Ολομέλεια της Βουλής να διακόπτει τις εργασίες της προκειμένου το επισπεύδον υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης να τροποποιήσουν άρθρα του νομοσχεδίου και να προσαρμόσουν πλήρως το κέιμενο προς όσα περιελάμβανε η συμφωνία που είχε υπογράψει η Cosco και ο πρωθυπουργός τον περασμένο Απρίλιο.

 

Μεταξύ αυτών προβλέπεται ταχεία έγκριση των μελετών για τις επενδύσεις στο λιμάνι (αν μια μελέτη δεν έχει εγκριθεί από τις αρχές εντός 90 ημερών θα θεωρείται εγκεκριμένη), ενώ παρέχεται ευελιξία στον ΟΛΠ ώστε να προκηρύσσει διαγωνισμούς ως ιδιωτική εταιρεία.

 

Τη συμφωνία ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (με εξαίρεση το άρθρο 10α για τα εργασιακά), το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ (αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί σειράς άρθρων κατέθεσε η Χ.Α., ενώ για ένα άρθρο η ΔΗ.ΣΥ.).

 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς λόγω της επίσκεψης Γκάμπριελ, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μιχελογιαννάκης, ενώ πολλές ήταν οι απουσίες από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Μεταξύ των απόντων της ΝΔ ήταν ο αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης κ.ά.

 

Συνολικά επί 248 ψηφισάντων (52 απόντες) τα «ναι» ήταν 223 έναντι 25 «όχι».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...P/#.V3aCzfmLTDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.