Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος σε ταράτσα;


kcher

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έπειτα από καταγγελία σε πελάτη μου για την ύπαρξη ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους στο κατάστημά του, ανέλαβα να το νομιμοποιήσω. Ωστόσο, κατά την αυτοψία μου διαπίστωσα ότι το Η/Ζ βρίσκεται στην ταράτσα του κτηρίου. Στο ΝΟΚ και στο άρθρο 19 δεν προβλέπεται να επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Πολεοδομικά επιτρέπεται άραγε ή όχι; Θα ήθελα τα φώτα σας! (Φυσικά με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η στατική επάρκεια του κτηρίου, το οποίο θα διερευνήσω άμεσα, αλλά εφόσον επιτρέπεται πολεοδομικά!). Σημειωτέον δε ότι έχει ονομαστική ισχύ <20kW, διαστάσεις περίπου ΜχΠχΥ=1850χ800χ1300 mm. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνισε αν το  «ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους» που έχεις αφορά μόνο έναν μηχανισμό αυτοφερόμενο ή μέσα σε δικό του προστατευτικό τμήμα του όλου μηχανισμού ή είναι μέσα σε κάποια αναγκαία κατασκευή με δομικά υλικά στην ταράτσα για να προστατευτεί?

Συνοπτικά είναι εξοπλισμός σκέτος ή χρειάζεσαι δόμηση για τον εξοπλισμό σου?

 

Η καταγγελία προς που είναι και τι καταγγέλλει?

Καταγγέλλει μόνο θόρυβο ή άλλο ή καταγγέλλει υπέρβαση κάποιας δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για αυτοφερόμενο μηχανισμό. Είναι ένα κουτί που μέσα περιέχει πετρελαιοκινητήρα. δεξαμενή πετρελαίου περίπου 40lt κλπ. Είναι αυτό το κουτί και ένας ηλεκτρικός πίνακας που το συνοδεύει. Το θέμα του θορύβου θα το δω, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αν επιτρέπεται βάσει πολεοδομικής νομοθεσίας το Η/Ζ να βρίσκεται στην ταράτσα ή απαιτείται κάποιος χώρος βοηθητικής χρήσης κλπ. Μου ζήτησαν να τους το νομιμοποιήσω, βγάζοντας την απαραίτητη άδεια. Το χαρτί τους το έστειλε η ΔΕΗ. Πρέπει να πάω στη ΡΑΕ για εξαίρεση. Όμως στη ΡΑΕ ζητούνται σχέδια καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι βρίσκεται σε χώρο που πληρούνται οι προδιαγραφές, προφανώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.