Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Toπογραφος (ΜΒΑ ή άλλο)


jovannasa

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μόλις τελείωσα τη σχολή ΑΤΜ του ΑΠΘ και έγινα δεκτή στο ΜΒΑ του Αριστοτελείου και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκηση και διαχείριση τεχνικών έργων (Πολιτικοί Μηχανικοί, ΑΠΘ).

Αν και δεν νομίζω πως παίζει ρόλο να αναφέρω πως εξειδικεύτηκα στην Φωτογραμμετρία Τηλεπισκόπηση στο τμήμα και ήθελα να ασχοληθώ με ένα νέο αντικείμενο ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου ως μηχανικός. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Οι γνώμες που έχω πάρει σε σχέση με τα 2 μεταπτυχιακά ποικίλουν, και θα έλεγα πως έχω λιγάκι μπερδευτεί.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το δίπλωμα και καλή σταδιοδρομία.

Όσον αφορά το ερώτημα σου, η επιλογή σου πρέπει να γίνει σύμφωνα με το τι σκοπεύει να κάνεις.

Το ΜΒΑ απευθύνεται περισσότερο σε όποιον θέλει ή χρειάζεται επί πλέον γνώσεις στη σε βάθος λειτουργία μιας επιχείρησης ή σε όποιον στοχεύει σε γενικές διευθυντικές θέσεις σε αυτήν.

Κατά την γνώμη μου η διοίκησηη και διαχείριση τεχνικών έργων είναι πιό "σωστή - κατάλληλη" επιλογή για την ειδικότητά σου. Προσφέρει βασικές γνώσεις περί έργων, που δυστυχώς δεν προσφέρονται στην σχολή, και αποτελούν βασικό εφόδιο στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας στην τραγική εποχή που ζούμε, τουλάχιστον σε σχέση με το ΜΒΑ. Όταν δούλευα σε κατασκευαστική ή μοναδική ερώτηση που γίνονταν στους υποψήφιους είναι τι ξέρουν από έργα . Σε κάθε περίπτωση θα σου δώσει μία επιπλέον άποψη για τις δυνατότητες απασχόλησης ενός τοπογράφου πέραν της φωτογραμμετρίας.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή επιτυχία σε ότι διαλέξεις .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.