Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τεχνική έκθεση εργοστασιακής σήμανσης κατά μήκος οδού


Charlie

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

γνωρίζετε ποιος μπορεί να υπογράψει μελέτη εργοστασιακής σήμανσης κατά μήκος οδού ώστε να εγκριθεί από την υπηρεσία?

Πρόκειται να γίνει ένα έργο συντήρησης και ο ανάδοχος του έργου έχει ετοιμάσει με τεχνική έκθεση και ένα σχέδιο με τίτλο " Κυκλοφοριακή μελέτη Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων".

Ο ανάδοχος το έχει ετοιμάσει με τη βοήθεια της υπηρεσίας και καλούμαι να το υπογράψω σαν πολιτικός μηχανικός ώστε να το ελέγξει και θεωρήσει η υπηρεσία. Μάλιστα οι υπογραφές αυτές είναι ήδη στη θέση τους.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής, μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο:

1. Μπορώ να υπογράψω τέτοια μελέτη? Με έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνω ότι: "Η μελέτη σήμανσης και ασφάλισης, σε εργοτάξια κατά μήκος οδού εν λειτουργία, εκπονείται από μηχανικό, κάτοχο μελετητικού πτυχίου στην κατηγορία των συγκοινωνιακών έργων, με μέριμνα και ευθύνη του αναδόχου του έργου, και εγκρίνεται από την Υπηρεσία"

Αν ισχύει αυτό τότε πολύ απλά δεν μπορώ να την υπογράψω, ως πολιτικός μηχανικός.

2. Έστω ότι μπορώ να την υπογράψω, τι πρέπει να περιλαμβάνει μια τέτοια μελέτη? Αρκεί μια δισέλιδη τεχνική έκθεση (με αναλυτική περιγραφή των πινακίδων που θα χρησιμοποιηθούν)  και το σχέδιο που δείχνει τη θέση των πινακίδων στη θέση του έργου από απόσπασμα του google earth? Χρειάζεται κάποιο τεύχος μελέτης?

3. Στην παράκαμψη υπάρχει ένα παλιό γεφυράκι? Φέρω ευθύνη σε περίπτωση αστοχίας αυτού? Έστω ότι περνάει ένα φορτηγό και καταρρέει, μιας και είναι παλιό και πιθανότατα ασυντήρητο.

4. Θα πρέπει να υπάρχει τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ '87?

5. Γενικά ποιος έχει ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος? Το ότι εγκρίνεται από την υπηρεσία με απαλλάσσει από τέτοιες ευθύνες? Ή ως συνήθως ο συντάξας μηχανικός φέρει την ευθύνη?

 

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο ΦΕΚ 905Β/2011 θα βρεις τα πάντα. Υπογραφή μονο απο μελετητή με κατηγορία 10.

Τεχνικη Έκθεση φουλ έξτρα, τοπογραφικό της περιοχής με αναλυτική αποτύπωση όλων των εμποδίων και το υποβάλεις στην Υπηρεσία σου. Μετα πάει απο την Περιφέρεια για έγκριση. Προσοχή, τα σχέδια πρέπει να είναι όπως στο ΦΕΚ!

Τέλος για το γεφυράκι φυσικά και πρέπει να το μελετήσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις από αλλού την παράκαμψη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Υπάρχει δηλ. ανάδοχος "...ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ" χωρις ακόμη να ..υπογραφεί η Μελέτη???;;;  Η τεχνική έκθεση επι ποιών σχεδίων- μελέτης συντάχτηκε (και μάλιστα απο υπηρεσία!!;;) ??. Έχω μια επιφύλαξη ...ότι κάτι διαφεύγει απο τον "τσαρλυ". Αλλιώς σαν μελετητής στην κατηγορία 10 λέγω "μπαχαλο"

Link to comment
Share on other sites

Προφανως ο συναδελφος charlie εννοει "εργοταξιακης σημανσης " Συμφωνα νε το αρθρο 37 &7 Ν3669/08 η μελετη εργοταξιακης σημανσης εκπονειται με ευθυνη του αναδοχου (και βασει του ΦΕΚ 905Β/2011 απο μελετητη κ.λ.π) .Δηλαδη η μελετη αυτη δεν αποτελει προυποθεση για τη δημοπρατηση .

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.