Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση Ν.1337/1983


CHRIS_M

Recommended Posts

Τελικά πολλοί γνωρίζετε για τον συγκεκριμένο οικισμό. Το πρόβλημά του δεν είναι το νερό, είχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα με το δασαρχείο, ενώ για πάρα πολλούς λόγους δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οριστικά συμβόλαια, καθώς εκκρεμεί ακόμη συστηματικό λάθος στο Κτηματολόγιο, τη μελέτη του οποίου στην περιοχή ανέλαβε ο ίδιος "ανερχόμενος" συνάδελφος που είχε αναλάβει και το ρυμοτομικό, ο οποίος επιπροσθέτως ουδέποτε παρέδωσε συντεταγμένες σταθερών σε ΤΜ3 που ο ίδιος ίδρυσε για το ρυμοτομικό.

 

Ουσιαστικά λοιπόν, ιδιοκτήτες που "θέλουν να πουλήσουν" δεν υπάρχουν, καθώς ελάχιστοι έχουν προχωρήσει σε οριστικά συμβόλαια. Υπάρχουν όμως "δικαιούχοι" που πληρώνουν χρόνια και περιμένουν πότε θα ξεκολλήσει η υπόθεση.

 

Για το λόγο αυτό ρωτώ αν πιστεύετε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει "κυρωθεί πράξη εφαρμογής", όπως απαιτεί η παρ. 5β) του άρθρου 83 του Ν.4495, προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού για δικαιοπραξίες χωρίς νέο Τοπογραφικό Διάγραμμα.

 

Συμπληρωματικά, σίγουρα ΔΕΝ αναγγέλλω κάποιο ή κάποια πωλητήρια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θάνο, δεν έχει κυρωθεί Πράξη Εφαρμογής στη συγκεκριμένη περιοχή και ούτε πρόκειται. Έχει κυρωθεί η Πολεοδομική Μελέτη, οπότε μπορεί να γίνει τοπογραφικό το οποίο να περιλαμβάνει πολλά οικόπεδα, αν όχι όλα, του οικισμού, στο οποίο τοπογραφικό να εμφαίνονται όλα τα οικόπεδα με εμβαδό και περιγραφή, ώστε να εμπεριέχονται στη βεβαίωση - υπεύθυνη δήλωση 651 του μηχανικού...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Thanar... ξεκίνησες με 2 1/2 αράδες και τα βγάζεις ..λίγα- λίγα.

Δεν ξέρω αν το θέμα ενδιαφέρει τους συναδ . εμένα προσωπικά, εντελώς εγκυκλοπαιδικά, με ενδιαφέρει πάρα πολύ !!

Άρα ξέρεις σίγουρα περισσότερα απ' όσα φάνηκε στην αρχή.

Γράφεις όμως ..." Το πρόβλημά του δεν είναι το νερό" . Το σωστό θα ήταν να γράψεις ..."όχι μόνο το νερό". Έχει τελικά νερό η περιοχή?

Αν είναι λοιπόν όπως το λες...τότε υπάρχει μεγάλη απάτη.

Εγώ τη περιοχή δεν την ξέρω. Πριν πολλά χρόνια βρέθηκα στην Σάρτη για έναν αιγιαλό και ψάχνοντας ( όπως συνήθως ψάχνουν οι τοπογράφοι χωραφάδες) βρεθήκαμε  λοιπόν σε μια εκχερσωμένη περιοχή, όπου έπεφταν πολλά μπετά, πάρα πολλά μπετά ! Ένα τεράστιο εργοτάξιο. Γέφυρες , κράσπεδα, ξανά γέφυρες και τα συνακόλουθα. Ρωτήσαμε και μας είπαν περι τίνος πρόκειται .

Τότε η πιάτσα όμως βοούσε για τον συνάδελφο από την Κοζάνη με την "βιοτεχνία σχεδίων" που βρήκε την αγελάδα με τα μεγάλα μαστάρια (φυσικά είχε κι' άλλες). Αργότερα συνάντησα έναν χωροφύλακα με βαριά γαλόνια (σήμερα απόστρατος υποστράτηγος) που και αυτός συμμετείχε και πλήρωνε, και πλήρωνε , ...πλήρωνε. Εκείνον τον καιρό λοιπόν υπήρχε και ένας "καλός" νομάρχης στην Χαλκιδική (αυτός ο "νομάρχης" λοιπόν , με έναν άλλο συνάδελφο, τώρα απ' την Θεσσαλονίκη, έτρωγαν παρέα ...αστακούς, γαρίδες , συναγρίδες κλπ, κλπ) που θα του έδιναν, του νομάρχη,  μία .."διαταγή" και το νερό θα ...ερχόταν. Τσακ μπάμ !! 

........................................

Ότι η μελέτη αυτή δεν τέλειωσε ποτέ , εγώ ΔΕΝ το ήξερα. Αν είναι πράγματι έτσι, απορώ πως τον φίλο μας τον "Βιοτέχνη σχεδίων" δεν τον οδήγησαν σε κάποιο μπουντρούμι ...να του κάνουν "φάλαγγα" όπως αυτοί πολύ καλά ξέρουν.

Αυτό όμως που θέλω να το μάθω είναι το εξής:

'Αντε ο σύνδεσμος των χωροφυλάκων δεν φημίζονται για το μυαλό τους !! Οι μηχανικοί πως μπήκαν στο κόλπο??? Ε! αυτό θέλω να το μάθω ! 

 

Αν η φωτό είναι δική σου και πιστεύω πως είναι,  ηλικιακά λοιπόν δεν πρέπει να έχεις σχέση με την υπόθεση ! Η κάνω λάθος?? 

Link to comment
Share on other sites

Έχω μπροστά μου ενδιαφεροντα έγγραφα για την περίπτωση. θα τα βγάλω μια φωτογραφία Να μας λυθούν οι απορίες.

Τρία σε ένα είναι.

Χωροφυλακής

Διπλ. Μηχανικών και υπό μηχανικών Κοζάνης

Τραπεζικών υπαλλήλων Β. Ελλάδος.

Μόλις βρήκα και το αποδεικτικό κλήρωσης..

Πολλές Κοζανιτικες μεγαλουπογραφες πάντως.

Σε μια 651 που έχω μπροστά μου λέει ,ορθά, ότι δεν υπάγεται στον 1337/83.

Στην περίπτωση μου υπάρχει οριστικό συμβόλαιο μεταγεγραμμενο.

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Η αναφορα στον 1337 ειναι υποχρεωτικη  σε ολα τα τοπογραφικα, πλεον των λοιπων βεβαιωσεων του 651.

Προφανως εδω εχουμε "ιδιωτικη πολεοδομηση"

[όρος μη δόκιμος,  αλλα  εχει επικρατησει]

 

και εφαρμοζονται οι διαταξεις για τους συνεταιρισμους, όπως   εχουν τροποποιηθει προσφατα

 

αρθρο 39 του 4030, με τελευταια τροποποιηση στο αρθρο 148 παρ. 5 του 4495

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει δημοσιευτεί μετά το 1983 και ακόμα δεν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής και επομένως ενώπιον δικαστηρίου δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές και οι κοινόχρηστοι χώροι που αναγράφονται σε αυτό ισχύουν, μιας και το ίδιο το ΓΠΣ είναι στον "αέρα".

Στην προκειμένη περίπτωση τι ισχύει ως επίσημο έγγραφο που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε ένα δικαστήριο; Τα όρια της κάθε ιδιοκτησίας και των κοινόχρηστων χώρων καθορίζονται από το αμέσως προηγούμενο πολεοδομικό σχέδιο; 
Εάν ναι, τότε μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο άρθρο που να το επιβεβαιώνει, ώστε να μπορώ να το αποδείξω;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως τα γράφει λίγο (ή πολύ. Θα φανεί) μπερδεμένα. 

Συνήθως, μάλλον τις περισσότερες φορές, η εφαρμογή του ν. 1337/83 αφορούσε επεκτάσεις ρυμοτομικών σχεδίων πόλεων, που όπως καταλαβαίνουμε οι εκτάσεις αυτές ...ήταν εκτός σχεδίου και έτσι κουβαλούσαν όλα τα προβλήματα "του εκτός σχεδίου". Ορισμένες φορές και στα πλαίσια αυτού του προγράμματος έγιναν και "αναθεωρήσεις σχεδίων πόλεων" Δηλαδή δόθηκε η ευκαιρία να διορθωθούν- ξανασχεδιασθούν κάποια Ρ.Σχ. (πχ Εύοσμος θεσσαλονίκης,  Σταυρούπολη κλπ).

Όταν εσύ μιλάς για...  .."το αμέσως προηγούμενο πολεοδομικό σχέδιο".. τι ακριβώς εννοείς ??  

Η διαδικασία για να φτάσουμε στην "κυρωμένη πράξη" είναι : το ΓΠΣ για την περιοχή, αποτύπωση-κτηματογράφιση , Πολεοδόμηση- κύρωση πολεοδόμησης, και εφαρμογή (σε σχέδιο και επί τόπου)  της ρυμοτόμησης σε τρία στάδια. 

Στην περίπτωσή σου έχεις εγκεκριμένο Ρυμοτομικό σχέδιο?? Αν ναι πρέπει να το κάνεις σεβαστό ! Και πρέπει να μάθεις μέχρι που έφτασε η διαδικασία.

Όπως ξαναέγραψα είναι δύσκολο για εμάς να γράφουμε για περιοχές που δεν τις γνωρίζουμε. 

Γράψε μας κάτι παραπάνω!! 

Link to comment
Share on other sites

@aganatios

 

αλλο πραγμα το γενικο πολεοδομικο σχεδιο (καθοριζει χρησεις γης και ενδεχομενως και συντελεστες δομησης) και αλλο πραγμα το ρυμοτομικο σχεδιο (καθοριζει ρυμοτομικες, χρησεις γης σε ΟΤ και συντελεστες δομησης).

 

Τα ΓΠΣ ειναι τριτογενης πολεοδομικος σχεδιασμος, τα ρυμοτομικα σχεδια ειναι τεταρτογενης. Σε μια ιδεατη κατασταση, εχουμε πει οτι η σειρα θα ηταν: χωροταξικο, ρυθμιστικο, γενικο πολεοδομικο, ρυμοτομικο. 

 

Ειδικα στην περιπτωση που ενα ΓΠΣ επεται του ρυμοτομικου (πολυ συνηθισμενο, μαλλον ο κανονας ειναι παρα η εξαιρεση) ΚΑΙ φερνει δυσμενεις αλλαγες στους συντελεστες δομησης, τοτε ισχυουν οι συντελεστες δομησης του ΓΠΣ έναντι του ρυμοτομικου. Εχω πανω απο πενταετια να τον διαβασω, αλλα νομιζω οτι ειναι ο 2508/1997 (με επιφυλαξη ο αριθμος). Δεν νομιζω ομως οτι ενα ΓΠΣ μπορει να αλλαζει ρυμοτομικες, αυτες αλλαζουν μονο με τροποποιηση ρυμοτομικου.

 

Στην περίπτωση που περιγραφεις, μαλλον υπαρχει ρυμοτομικο μετα το 1983 (δεν θα υπηρχε λογος εκπονησης ΠΕ χωρις ρυμοτομικο, αρα οι ιδιοκτησιες που προκυπτουν υπαγονται στις διαταξεις του 1337/83), οι ρυμοτομικες εχουν καθοριστει, αλλα αφου δεν εχει κυρωθει η πραξη εφαρμογης τοτε η τελικη επιφανεια των ιδιοκτησιων δεν εχει οριστικοποιηθεί (ενδεχεται να υπαρξουν διαφορες, οχι στις ρυμοτομικες ομως). 

 

Οσο για την επιφανεια που δηλωνεις πριν την κυρωση της ΠΕ, αυτη αποτελειται απο 3 τμηματα:

1. η αρχικη

2. η ρυμοτομουμενη

3. η καθαρη μετα τη ρυμοτομηση

και μεχρι την κυρωση της ΠΕ το οικοπεδο δυναται να οικοδομηθει μετα απο βεβαιωση απο την αρμοδια υπηρεσια.

 

Ελπιζω να ξεδιαλυνονται τα πραγματα για σενα. 

Edited by [email protected]
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

σαν νέος στην κοινότητα ήθελα την βοήθεια σας.

Σε τοπογραφικό εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων , μου ζητάει η συμβολαιογράφος αναφορά στο ν.1337/83..

Άρα από ότι καταλαβαίνω, εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο πόλεως στην περίπτωση μου, θα γράψω

Το ακίνητο δεν  υπάγεται στις διατάξεις του Ν-1337/83 και δεν έχει υποχρέωση εισφοράς σε γη και χρήμα."  ????

Ευχαριστώ πολύ!!!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Αυτό θα συμπληρώσεις.

Υποθέτω ότι δεν μιλάμε για οικισμό με ρυμοτομικό σχέδιο ή να έχει γίνει κάποια πολεοδόμηση περιοχής. Αναφερόμαστε σε οικισμό του ΦΕΚ 181/Δ/85 με απόφαση οριοθέτησης Νομάρχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.