Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση σε Πρατήριο Υγρών Καυσίμων


Recommended Posts

Καλημέρα,

(Δεν βρήκα κάτι σχετικό γι αυτό έκανα νέο θέμα αν θεωρείτε ότι πρέπει να μεταφερθεί ας γίνει)

 

Πρόκειται για διερεύνηση αυθαιρέτων σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Στο οικόπεδο υπάρχουν το ισόγειο κτίριο του πρατηρίου, αντλίες με στέγαστρο πρατηρίου και υπόγειες δεξαμενές.

Σήμερα έβγαλα τον φάκελο από την πολεοδομία και είδα ότι στα αρχιτεκτονικά σχέδια (κάτοψη, κάλυψη, τοπογραφικό) φαίνεται (σωστά) μόνο το κτίριο και δεν γίνεται καμία αναφορά σε στέγαστρα και δεξαμενές.

Ωστόσο, μέσα στο φάκελο της πολεοδομίας (!) υπάρχουν τα σχέδια από το συγκοινωνιών (έγκριση απαραίτητο να προηγηθεί πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας). Σε αυτά έχει κυκλοφοριακή σύνδεση - γενική διάταξη, κατόψεις-τομές δεξαμενών όπου φαίνονται φυσικά κανονικά όλες αυτές οι κατασκευές.

 

Πιστεύετε ότι μπορώ να τις θεωρήσω νομίμως υφιστάμενες ή απαιτείται τακτοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα

ναι μπορείς

(καθότι από την ΥΔΟΜ έγινε κατά κάποιο τρόπο σιωπηλή αποδοχή των σχεδίων)  

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι απλά με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι ενώ η ΥΔΟΜ τα είδε όλα αυτά στα σχέδια που συνοδεύουν στην έγκριση (?) δεν εμφανίζονται πουθενά στα σχέδια της άδειας.

Μάλλον θα τα ανεβάσω και αυτά στα δικαιολογητικά και θα γράψω στην τεχνική έκθεση ότι βρέθηκαν στο φάκελο της πολεοδομίας και πιστεύω να μην έχω πρόβλημα.

 

Πάντως υπάρχει γενικά αυτό το θέμα με τα πρατήρια. Που υπάρχουν άδειες με τίτλο "Πρατήριο υγρών καυσίμων" και δε δείχνουν στα σχέδια στέγαστρα και δεξαμενές ενώ είναι προφανές ότι οι εγκαταστάσεις αυτές είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει μια τέτοια χρήση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλημερα  ήθελα να ρωτήσω επειδή πρώτη φορά μου τυχαινει τακτοποιηση σε πρατήριο υγρών καυσίμων, υπάρχει κα΄ποια ειδική διάταξη που να αναφέρερεται σε τέτοιες περιπτώσεις? μιας και έριξα μια ματιά στο νόμο και δεν βρήκα κάτι. Το μόνο που βρήκα ήταν πως απαλάσσονται της διάταξης της παρ 2δ του αρθ 89 πέρι κατασκευών πέρι των ορίων των εθνικών οδών. Και  για ΜΣΕ τι ισχύει για τα στέγαστρα? 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έτυχε να ασχοληθώ κάποτε με τακτοποίηση πρατηρίου, αυτές τις απορίες μου τις είχε καλύψει τότε η παρ. 7 του άρθρου 185 του  Ν. 4070/12, που είχε ως εξής:

Παράθεση

7. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 10 του ν. 3710/2008 προστίθεται νέο εδάφιο β΄ ως εξής: «β. Οι υπόγειες δεξαμενές υγρών ή αερίων καυσίμων, τα στέγαστρα και οι αντλίες υγρών ή αερίων καυσίμων των πρατηρίων υγρών ή αερίων καυσίμων μεικτών ή αμιγών, καθώς και των σταθμών αυτοκινήτων με αντλίες υγρών ή αερίων καυσίμων μεικτών ή αμιγών, επιτρέπονται στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων ή γηπέδων που βρίσκονται σε εντός και σε εκτός σχεδίου περιοχές αντίστοιχα, χωρίς να προσμετρώνται στη κάλυψη και στη δόμηση, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχουν και άλλες χρήσεις μέσα στο ίδιο ακίνητο πέραν των χρήσεων που αφορούν την εξυπηρέτηση των πελατών του πρατηρίου).

πάει καιρός όμως και δε θυμάμαι περισσότερα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.