Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή κλίσης σε κανάλι διοχέτευσης ομβρίων υδάτων


gnusselt

Recommended Posts

Σε βιοτεχνικό κτίριο, η στέγη (μονόριχτη) είναι κατασκευασμένη από πάνελ πολυουρεθάνης και έχει μία κλίση και οδηγεί τα νερά σε κανάλι από λαμαρίνα διατομής ανάποδου 'Π' που "τρέχει" σε όλο το μήκος της στέγης και οδηγεί τα νερά σε μία κατακόρυφη σωλήνα Φ200.

Δυστυχώς όμως η κλίση του μεταλλικού αυτού καναλιού είναι ανάποδη με αποτέλεσμα τα νερά να παραμένουν μέσα στο κανάλι.

Η απόσταση της πάνω ακμής του πάνελ από τον πάτο του υφιστάμενου καναλιού στη θέση 0 είναι 23cm ενώ στη θέση που είναι η υδρορροή στη θέση 25m είναι 21cm.

 

Κάποιες ιδέες για το πως θα αλλάξω την κλίση του καναλιού; 

 

Σκέφτηκα να κολήσω ένα φύλο λαμαρίνας καθόλο το μήκος του υφιστάμενου καναλιού με τη  σωστή κλίση, αλλά θα είναι δύσκολο για τον τεχνίτη να κολήσει κάτω από το πάνελ. Άσε που η κόληση (το γαζί) θα είναι μόνο από την πάνω εμφανή πλευρά.

Άλλη λύση είναι να φτιάξω άλλο κανάλι που θα κάτσει μέσα στο παλιό αλλά και πάλι επειδή το μήκος της στέγης είναι 25m πρέπει να προσέξει ο τεχνίτης να φτιάξει στη στράντζα σωστή πλευρική όψη και να το συγκολήσει καλά.

Ένας φίλος μου είπε να το γεμίσω με αφρομπετό που είναι ελαφρύ οπότε δεν κινδυνεύει να καταρεύσει το κανάλι. Βέβαια το κανάλι πατάει πάνω σε 'Η' οπότε δεν έχω πρόβλημα στατικότητας. Δεν ξέρω βέβαια πως ο τεχνίτης θα καταφέρει να δώσει σωστή κλίση.

 

Όποια λύση και να εφαρμόσω το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσω όλο το 'Π' και λίγο από την πάνω πλευρά του πάνελ με στεγανωτικό πανί υψηλής ελαστικότητας, για να αποφύγω τα περάσματα του νερού μέσα από το πάνελ και στο κτίριο.

 

Σας δίνω σχέδιο τομή και περιμένω τις ιδέες σας.

 

post-722-0-86632400-1469828826_thumb.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.