Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στην Περιφέρεια Αττικής τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας και έκταση στον φαληρικό όρμο


Engineer

Recommended Posts

Στην Περιφέρεια Aττικής μεταβιβάζονται τα 177 διαμερίσματα του λεγόμενου προσφυγικού συνοικισμού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σύμφωνα με τροπολογία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε δεκτή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

 

Η κυριότητα των διαμερισμάτων ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και η μεταβίβαση γίνεται χωρίς αντάλλαγμα.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, σκοπός της τροπολογίας είναι η προστασία των προσφυγικών ως μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων ενώ κάποια απ΄ αυτά θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του γειτονικού αντικαρκινικού Νοσοκομείου 'Αγιος Σάββας.

 

Στην Περιφέρεια και έκταση στον φαληρικό όρμο

 

Στην Περιφέρεια παραχωρείται και εκταση 487.393 τ.μ., που βρίσκεται στον φαληρικό όρμο, χωρίς αντάλλαγμα, για σαράντα έτη, μαζί με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις.

 

Η εν λόγω έκταση αποτελεί τμήμα δημόσιας έκτασης προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση και η παραχώρησή της γίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η διάταξη αυτή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, την πρόθεση της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών, και την εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων από φορείς του Δημοσίου.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...hs-l-ale3andras

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.