Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο μπαίνει σε λειτουργία το 2021


Engineer

Recommended Posts

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει λειτουργία το 2021 στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκατό ανεμογεννήτριες θα παράγουν 765 μεγαβάτ ενέργειας, αφήνοντας πίσω το αιολικό πάρκο London Array στην Αγγλία, που κατέχει σήμερα το ρεκόρ με 635 μεγαβάτ. Το σύστημα αναμένεται να τροφοδοτεί με ενέργεια πάνω από 200.000 σπίτια.

 

Το έργο με την ονομασία Morro Bay Offshore θα βρίσκεται 33 μίλια στα ανοικτά της Καλιφόρνια. Πλωτές πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν τις ανεμογεννήτριες θα είναι δεμένες στο βυθό σε βάθος 800 με 1.000 μέτρων. Οι ταχύτεροι παράκτιοι άνεμοι στις ΗΠΑ σημειώνονται πολύ μακριά από την ακτή για παραδοσιακές υποθαλάσσιες πλατφόρμες, οι οποίες χρησιμοποιούν σκυρόδεμα ή πασσάλους χάλυβα. Οι πλωτές εξέδρες είναι μια καινοτόμος λύση που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δοκιμαστικά έργα μέχρι σήμερα.

 

Αν και το έργο με τις πλωτές εξέδρες έχει φθηνότερη εγκατάσταση, η ποσότητα του χάλυβα που χρησιμοποιείται και τα επιπλέον καλώδια τροφοδοσίας που απαιτούνται για να φτάσουν στην ακτή, φέρνουν την τιμή ανά μεγαβάτ από τα 4 στα 9 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αν το αιολικό πάρκο παροπλιστεί ποτέ, όλα τα υλικά θα μπορούν να επανέλθουν στην ξηρά αντί να μολύνουν το βυθό.

 

Υπάρχουν ανησυχίες ότι το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα ταραγμένη θάλασσα ή ότι τα καλώδια μπορούν να ενοχλούν πολλά είδη φαλαινών που μεταναστεύουν εκεί.

 

Ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία προχωρά με ένα τετραετές σχέδιο για να ξεκινήσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, οι εκτιμήσεις είναι ότι το κόστος και οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον θα μετριαστούν.

 

Πηγή: http://www.ellinikig...-se-leitoyrgia/ και http://www.naftempor...arko-ston-kosmo

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.