Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΗΠΑ: Πρόταση για αγωγό ηλιακής ενέργειας για την αφαλάτωση 7 δισ. λίτρων πόσιμου νερού


Engineer

Recommended Posts

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

 

Όσο αφορά την τιμή για το παραγόμενο Η2 δεν μπορώ να κρίνω γιατί οι τιμές Η2 για τα οποία γνωρίζω δεν σχετίζονται με λυγνοκυτταρινική βιομάζα. Κατ΄εμέ αυτό το οποίο πέτυχαν και χρίζει αναφοράς είναι ότι θα έχουν μια σταθερή παραγωγή βιομάζας η οποία δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, πράγμα πολύ σημαντικό. Οπότε όσο αφορά την τιμή in Norway we trust!

 

Σχετικά με το άσχετο(!), ενδιαφέρον αλλά δεν γνωρίζω πέρα από πολύ λίγα σχετικά με αυτά που παραθέτετε, εκτός του ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία το θετικό του Η2 ως καύσιμο είναι ότι η απόδοση της καύσης δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη κλίμακα της καύσης . Πάντως ο,τι και να σηκώσεις σε σχέση με μηχανολογία (π.χ. ανεμογεννήτριες βιομηχανικού μεγέθους) η SIEMENS είναι από κάτω!

 

Όσο αφορά το κομμάτι με τα καλλυντικά δεν το γνωρίζω καθόλου αλλά θα βοηθούσε αν γνωρίζαμε με ακρίβεια το υπόστρωμα. Γενικά όμως για τη συγκεκριμένη προσέγγιση με το “biorefinery” μπορώ να σας στείλω κάποιο άρθρο σχετικά με το πώς αυτό χρησιμοποιείται στα υπολείμματα φαγητού από αυτόν που το ξεκίνησε. Σχετικά με το μεταπτυχιακό αν πάρω τελικά τέτοιο θέμα θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος αφαλάτωσης στα Ελληνικά άνυδρα νησιά (Πάτμος, Πανορμίτης Σύμης, Λειψοί, Λέρος, Δονούσα, Αμοργός, Κίμωλος) που έχουν εγκατασταθεί μονάδες και οι οποίες αν λειτουργούσαν ιδιωτικά είναι 1,90Ε το κυβικό μέτρο. Σήμερα μόνο η μεταφορά του νερού σε αυτά κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο 10,40Ε το κυβικό.

 

Η σύμβαση μεταφοράς νερού 2015 προβλέπει τη μεταφορά 36.000 κυβικών μέτρων νερού στην Πάτμο, 25.600 κυβικών στην Κίμωλο, 23.500 κυβικών στην Αμοργό, 23.300 κυβικών στους Λειψούς, 17.600 κυβικών στο Καστελόριζο, 15.000 κυβικών στη Λέρο, 10.000 κυβικών στην Ηρακλειά, 7.500 κυβικών στη Δονούσα, 6.100 κυβικών στο Αγαθονήσι και 3.500 κυβικών στη Σύμη (περιοχή Πανορμίτη).

 

Στην Τουρκία το κόστος παραγωγής και μεταφοράς μετά την εγκατάσταση θα είναι 0,38-0,44 Ε/κυβικό μέτρο για χρήση πόσιμου και 0,17Ε/κυβικό για το αγροτικό (τιμές 2016 για το 2025). Στην Ελλάδα περίπου 45 νησιά έχουν σοβαρότατα πρόβλημα με το νερό ενώ βάσει μελετών το 2022 θα βρίσκονται στην μέγιστη στάθμη επικινδυνότητας λειψυδρίας. Το 65% του προβλήματος της λειψυδρίας προέρχεται από αίτια που έχουν να κάνουν με συντήρηση και κατασκευή δικτύων, υπερκατανάλωση και προβλήματα σε ταμιευτήρες και μονάδες καθαρισμού. Μόνο το 17% οφείλετε σε κλιματολογικά αίτια. Η Ελλάδα δυστυχώς καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στην ΕΕ στην σπατάλη νερού.     

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λεπτομέρειες για την SGT6-6000G Η2 gas turbine που θα χρησιμοποιηθεί στην Τουρκία απο την SIEMENS και ένα βίντεο που δείχνει την τεχνολογία σε open sea.

 

SGT6-6000G gas turbine.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.