Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικίνδυνη Πολυκατοικια


Recommended Posts

Η απόφαση του δικαστηρίου διατάζει την πραγματοποίηση κρίσιμων ενεργειών που σωστά κρίνει ότι απαιτούνται. Από εκεί και πέρα όμως η εύρεση των κονδυλίων παραμένει ένα θέμα που δυστυχώς κανένα δικαστήριο στην Ελλάδα, από όσο ξέρω, δεν έχει ποτέ γνωμοδοτήσει.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύετε ότι θα γίνει εκκενωση ή θα δοθεί αναστολη; Μας είπαν ότι έχουμε ένα μήνα διορία για να μας βγάλουν εξω.

Edited by Kostas Laskoris
Link to comment
Share on other sites

Για την εκκένωση προσωπικά δεν γνωρίζω. Αλλα ένα βασικό ερώτημα.

Το κόστος μελετών και κατασκευών ποιος το αναλαμβάνει?

Δεν θα είναι ασήμαντο.  Ούτε οι χρόνοι υλοποίησης λίγες εβδομάδες ή και λίγους μήνες.

Ή υπαρχει η εντύπωση ή η διατύπωση κάπου ότι το αναλαμβάνει κάποιος κρατικός φορέας και μου διέφυγε?

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι δικό σας (ανα διαμέρισμα φυσικά) ή κάνω λάθος?

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πουθενά διατύπωση για ανάληψη ή κάποια διευκόλυνση για το κόστος από τη πολεοδομια ή γενικά το δημοσιο.Είναι 40 διαμερίσματα κι ο καθένας έχει το δικό του. Το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικης Κατοικιας. Το κοστος μια στατικης μελετης αρχικα, ποσο μπορει να φτασει; Ο δημος μπορει στο θεμα της στατικης μελετης να βοηθησει; Ρωταω φυσικα αν κι εφοσον εχετε υποψην σας κατι μεσω της εμπειριας σας. Όλα τα χαρακτηριστικα του κτιριου είναι στις φωτογραφίες που ανεβασα. Από το εμβαδόν μέχρι τον τύπο σκυροδεματος, θα τα βρείτε εκει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πουθενά διατύπωση για ανάληψη ή κάποια διευκόλυνση για το κόστος από τη πολεοδομια  ---- Η πολεοδομία (ειδικά) φορκέτ ιτ που λένε.---- ή γενικά το δημοσιο.Είναι 40 διαμερίσματα κι ο καθένας έχει το δικό του. Το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικης Κατοικιας. Το κοστος μια στατικης μελετης αρχικα, ποσο μπορει να φτασει ----- Πολλά. Και δεν θα είναι μόνο το κόστος της μελέτης αλλα και το κόστος της διερεύνησης της κατάστασης του φορέα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει σωστή στατική μελέτη αποκατάστασης και με ΚΑΝΕΠΕ.-----; Ο δημος μπορει στο θεμα της στατικης μελετης να βοηθησει  ----- Ούτε 1%ο η πιθανότητα να το κάνει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Ακόμα κι αν έχουν τους κατάλληλους μηχανικούς με  την ανάλογη εμπειρία να το έκαναν δεν τους έχουν καν το λογισμικό στο Δήμο για να το κάνουν.-------; Ρωταω φυσικα αν κι εφοσον εχετε υποψην σας κατι μεσω της εμπειριας σας. Όλα τα χαρακτηριστικα του κτιριου είναι στις φωτογραφίες που ανεβασα. Από το εμβαδόν μέχρι τον τύπο σκυροδεματος, θα τα βρείτε εκει. ---- Τα χαρακτηριστικά (όπως λες) τα έχουμε αλλα και μόνο να κοστολογηθεί η όλη διαδικασία έχει κόστος. -----

 

Πέρα απ αυτά που σε ψυχοπλάκωσα.

Αν κατάλαβα καλά αφορά ζημιές που έγιναν από τον σεισμό της Αθήνας το 2000 περίπου ναι?

Τότε το κράτος είχε βγάλει διάφορα κονδύλιο για αποκαταστάσεις κι εσείς με την ένσταση σας επαναφέρατε την τότε κατάσταση.

Αυτό ένα το κρατούμενο.

Β, μερικοί δήμοι, συγκεκριμένα για τον Δήμο Περιστεριού που γνωρίζω είχαν σε 2 ή 3 κτίρια τότε ένα ανάλογο πρόβλημα και στο ένα από αυτά τις πρώτες μέρες το είχα βγάλει μαζί με έναν συνάδελφο ΠΜ (ως πρωτοβάθμια επιτροπή) τότε κίτρινο. Έγινε μετά αποκατάσταση. Δεν ξέρω πως την έκαναν, δεν ξέρω αν έγινε σωστή ή μερική.

Εκτιμώ (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι τις διαδικασίες ή κάτι σχετικά με αυτά τα φρόντισε ο Δήμος Περιστερίου. Το λέω χωρίς να γνωρίζω αλλα το εκτιμώ ως λογικό διότι αν έπρεπε οι συνιδιοκτήτες να βάλουν το χέρι στο πορτοφόλι τους ακόμα τα σίδερα θα έπαιρναν αέρα.

Γ. Πιθανά προγράμματα βοήθειας του κράτους τότε που έδωσε κονδύλια να έχει τελειώσει.

Όμως βάλτε κάτω αυτά τα δεδομένα, προσπαθήστε να μιλήσετε με τον Δήμαρχο Περιστερίου και να έρθει σε επαφή μαζί του ο δικός σας μπας και βρουν φόρμουλα να πάρουν κονδύλια του τότε ή κάτι τώρα… και καλό κουράγιο.

Αν δεν βγει άκρη με αυτά τότε αφορά την δίκη σας τσέπη… 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλουμε αρχικα να λυθεί είναι το θέμα της εκκένωσης. Απο οτι έχω καταλάβει βεβαια, είναι πως είναι δύσκολο να γίνει εκκένωση ενος κτιρίου και ειδικα μια εργατικής πολυκατοικίας. Κάτι μου λέει οτι το θέμα θα κολλήσει και δεν θα γίνει τίποτα τελικά λόγω αδυναμίας αναληψης κοστους. Πιθανότατα να μας πούνε, όπως και το 1999 που το κτιριο βγηκε αρχικα κοκκινο και μετα κίτρινο, οτι μένουμε με δική ας ευθύνη μέσα κι έτσι να νιψουν τας χείρας τους. Έτσι τελειώνει χωρίς πολιτικό κοστος το θέμα γι αυτους και παράλληλα μας αφήνουν απλα να κόψουμε το λαιμό μας για το αν κάποια στιγμη μας πεσει το κτίριο στο κεφάλι απο σεισμό. Αυτό φαντάζει το πιο λογικό και το πιο... ελληνικό. Δεν κάνω τον έξυπνο, απλα κάτι τέτοιο οσμιζομαι στην ατμόσφαιρα. Σε διαφορετική περιπτωση, άστεγος και προσπαθεια και των 40 για δημιουργία αποθεματικου. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ενα ελάχιστο αποθεματικό στη πολυκατοικία της τάξεως των 7 χιλιάδων ευρω περιπου.

Edited by Kostas Laskoris
Link to comment
Share on other sites

Στο παρακάτω λινκ υπάρχει μια υπόθεση της οποίας έγινε αναστολη εκκενωσης. Διαφορετική υπόθεση μεν αλλά με προβλήματα όπως κόψιμο υποστυλωμάτων κι αλλων αυθαιρεσιών δε.

 

http://www.voloslaw.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=Greek&argenkat=%D5%F0%E7%F1%E5%F3%DF%E5%F2%20-%20%D0%E5%F1%E9%E2%DC%EB%EB%EF%ED%20%96%20%D0%EF%EB%E5%EF%E4%EF%EC%DF%E1,%20%D7%F9%F1%EF%F4%E1%EE%DF%E1&arcode=141126194115&type=Article

Edited by Kostas Laskoris
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Η πολεοδομία για να μη κανει εκκένωση, ζητάει να πιστοποιηθεί απο μηχανικό οτι το κτίριο στατικά δεν έχει πρόβλημα. Ποσό μπορεί να κοστίσει κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

πολλά....διότι πρέπει η πολ/κια να παύση να έχει πρόβλημα.

Αλλά μας μπερδεύεις.... εσύ δεν αναζητούσες τρόπο να βγει απόφαση για επικινδυνότητα ?

 

Τώρα βεβαίωση οτι δεν έχει στατικό πρόβλημα δεν μπορείς να έχεις παρά μόνο αφου γίνει πλήρη μελέτη επάρκειας του όλου κτιρίου.

οπότε πολλά...στα έχουμε γράψει και πριν.

Link to comment
Share on other sites

Να μπούμε σε μια διαδικασία να φτιάξουμε το κτίριο αλλα, όχι και να βγούμε έξω σε 1 μηνα. Κι Αντε εγώ πάω με την οικογένεια μου και μένω καπου. Κάτι γερόντια και γριές πως θα βγουν? Αν και πιστεύω ότι δεν θα ασχοληθούν με το να κάνουν εκκενωση αλλά λεμε σε περίπτωση που...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.