Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικίνδυνη Πολυκατοικια


Recommended Posts

Και για να είμαι πιο σαφής. Ήθελα το κτίριο να βγει προβληματικό μόνο από δομικης αποψης. Τέλος πάντων, τώρα κοιτάμε να δούμε πως να μη βγούμε έξω από τα σπίτια μας. Ίσως γίνει και υπογραφή χαρτιών μέσω των οποίων θα αναλαμβάνουν την ευθύνη η ένοικοι για τη διαμονή τους στο κτιριο.

Link to comment
Share on other sites

...τώρα κοιτάμε να δούμε πως να μη βγούμε έξω από τα σπίτια μας...

 

Αντιθέτως, θα έπρεπε να σπεύδετε να βγείτε από τα σπίτια σας! Τί δεν καταλαβαίνετε;

Κι ενώ η οικοδομή είναι επικίνδυνη, κάνετε δύο σελίδες συζήτηση για την μούχλα στο μπάνιο...

Προφανώς και δεν καταλαβαίνετε !

 

Επί της ουσίας:

 

Δεν είδα διαταγή εκκένωσης (ίσως χάθηκα στην συζήτηση για την υγρασία). Σημειωτέον, αυτή βγαίνει από δικαστήριο...

 

Αλλά, οι εργασίες αποτύπωσης του φέροντος οργανισμού και των βλαβών για την εκπόνηση μελέτης αποτίμησης του κτίσματος, είναι τόσο επεμβατικές, που θα είναι αδύνατον να κατοικίσετε στην οικοδομή όσο πραγματοποιούνται. Δεν συζητώ καν για την ενδεχόμενη ενίσχυση. Αυτό το λέει και η τελευταία πρόταση της τελευταίας έκθεσης.

 

Αγαπητέ φίλε, μένεις σε μία οικοδομή που είναι προβληματική από δομικής άποψης ήδη από το 1999.

Οι ιδιοκτήτες δεν έκαναν τίποτα επί 17 έτη και, όπως αφήνεις να εννοηθεί, μάλλον δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι και στο μέλλον.

Πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η οικοδομή είναι επικίνδυνη.

Είχε ρωγμές πριν τον σεισμό, έπαθε σοβαρές σεισμικές βλάβες σε πολλά δομικά και μη δομικά στοιχεία, έχει υποστεί επιπλέον επιβάρυνση στα 17 χρόνια που πέρασαν.

 

Κανείς, ούτε η πολιτεία, δεν θα ενδιαφερθεί, και δεν θα πληρώσει για πάρτη σας.

Για την οικοδομή πληρώνουν οι ιδιοκτήτες. Κι όταν δεν θέλουν (ή δεν μπορούν), υπάρχει δικαστική διαδικασία που τους υποχρεώνει να αναλάβουν την δαπάνη επισκευής.

Η ουσία όμως είναι στο ότι πρέπει να κατανοήσουν και οι άλλοι ότι κινδυνεύετε!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνω καθόλου με τα λεγόμενά σας. Επί 17 χρόνια γνωρίζω ότι μένω και παίζω κορόνα γράμματα τη ζωή μου στο κτιριο. Αν είχα την οικονομική δυνατοτητα, θα έμενα αλλού τωρα. Θεωρώ φυσικά δίκαιο να μην συμμετέχει στα έξοδα η πολιτεία. Σε ότι αφορά τις δαπανες. Αν κάποιος δηλώσει αδυναμία αναληψης κοστους, τότε δεν μπορεί να γίνει τιποτα. Ούτε σε 30 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην συμμετέχει η πολιτεία. Θυμάμαι παλαιότερα μετά από σεισμούς να έχουν δοθεί ολόκληρες εκτάσεις σε σεισμοπαθείς. Αυτή δεν είναι η δουλειά της πολιτείας να συνδράμει όπως μπορεί;

 

Το θέμα το διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένω την εξέλιξή του (αν υπάρξει). Θεωρώ ότι εκτός από το τεχνικό κομμάτι (ζημιά – αποκατάσταση) τα υπόλοιπα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν και είναι νομικής και όχι τεχνικής φύσης.

 

Να θέσω έναν άλλο προβληματισμό: κάποιος ενήλικας αποφασίζει να πάρει το ρίσκο και να μείνει στο σπίτι του. Παιδιά δεν υπάρχουν στη πολυκατοικία; Δεν στοιχειοθετείται έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο; Μπορεί κανείς να παίζει με το κεφάλι του παιδιού του;

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον αυτού, σε μια οικοδομή δεν κινδυνεύουν μόνο οι μόνιμοι ένοικοι, αλλά και οι επισκέπτες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται στο κτίριο. Δεν τίθεται και ζήτημα δημόσιας ασφάλειας;

Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας με το Δήμο. Με ανθρώμο ο οποίος είναι ψηλά στην ιεραρχία και με τον οποίο έχω συγγενικη σχεση, μου είπε σήμερα ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να μπορέσουμε να πάρουμε δάνειο και να αρχίσουν οι επισκευές κι οι ενισχύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.