Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργειακός


ergatikos2011

Recommended Posts

Γειά σας φίλες και φίλοι του forum.

Θέλω να με ενημερώσετε σχετικώς με τον θεσμό του "ενεργειακού επιθεωρητή" για το αν υπάρχει κάποιο βιβλίο να αναφέρει βήμα - βήμα τι χρειάζεται και τι πρέπει να προσέξει προκειμένου ένας μηχανικός να εκδόσει ενεργειακό πιστοποιητικό για ένα σπίτι?

Επίσης έχω ακούσει ότι αν μία πολυκατοικία για παράδειγμα έχει 10 διαμερίσματα ένας ενεργειακός επιθεωρητής απαγορεύεται να εκδόσει πάνω από 5 ενεργειακά πιστοποιητικά τον μήμα. Ισχύει η παραπάνω απαγόρευση?

Σας ευχαριστώ πολύ. Περιμένω απαντήσεις σας.  

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Διάβασα τον Νόμο 4409/2016 (ΦΕΚ Α 136) σχετικά με τους ενεργειακούς επιθεωρητές και έχω τις ακόλουθες απορίες:

 

1. Σε περίπτωση που κάποια ειδικότητα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος σεμινάριο προκειμένου να είναι πιστοποιημένος ενεργειακός επιθεωρητής για ενεργειακά ισχύουν τα κέντρα ή έχουν καταργηθεί οι εξετάσεις για την απόκτηση του ενεργειακού επιθεωρητή? Αναφέρει ότι "πρέπει να έχουν παρακολουθήσει εξειδικευμένα ενεργειακά προγράμματα" αλλά έχω ακούσει ότι έχουν καταργηθεί. Τι ισχύει τελικά?

 

2. Από όσα ξέρω η τεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα (κοινώς ΕΕΤΕΜ) δεν παρέχει στους αποφοίτους των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΤΕΙ) επίσημα επαγγελματικά δικαιώματα (κοινώς υπογραφή μελετών κλπ) στις περισσότερες ειδικότητες των σημερινών ΑΤΕΙ (δυστυχώς!!!). Πώς μπορεί να υπογράψει ένας απόφοιτος ΑΤΕΙ ως ενεργειακός επιθεωρητής χωρίς να έχει δικαίωμα υπογραφής για την ειδικότητα του μέσω της ΕΕΤΕΜ? 

 

Παρακαλώ πολύ όπως με ενημερώσετε σχετικώς με τα παραπάνω. Σας ευχαριστώ.   

Link to comment
Share on other sites

1) προς το παρόν δεν σε απασχολούν οι εξετάσεις

 

1) απο περιέργεια, τι σε ενδιαφέρει (στην παρούσα φάση) το τι υπογράφουν οι του ΑΤΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

1. Από που βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν με ενδιαφέρουν οι εξετάσεις? Εγώ ρώτησα για το αν πρέπει ή όχι να παρακολουθήσω κάποιος να παρακολουθήσει τα πιστοποιημένα ενεργειακά σεμινάρια για ενεργειακούς επιθεωρητές διότι ο νόμος έχει χωρίσει τις ειδικότητες σε κατηγορίες. Υπάρχουν ακόμα σεμινάρια ή έχουν καταργηθεί για όλους?

 

2. Όταν αναφέρει ο νόμος ότι "πρέπει να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια" εννοεί να έχουν δώσει και τις εξετάσεις ή είναι προαιρετικό?

 

3. Οι απόφοιτοι των Α.Τ.Ε.Ι έχουν με την σφραγίδα του κράτους συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες διότι από όσα γνωρίζω ή ΕΕΤΕΜ δεν είναι επιμελητήριο αλλά σωματείο. Τι ισχύει στην παραπάνω περίπτωση των Α.Τ.Ε.Ι? Δηλαδή έχουμε πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές και από τα Α.Τ.Ε.Ι ή μόνο από τις Πολυτεχνικές Σχολές?

Link to comment
Share on other sites

1. Υποχρεωτικά σεμινάρια & εξετάσεις έχουν καταργηθεί για όλους.

 

2.Ο νόμος καταργήθηκε.

 

3.Ένα χρόνο μετά την αποφοίτηση μπορούν να γίνουν Εν. επιθεωρητές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.