Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντίστροφη μέτρηση για τους Αυτοκινητόδρομους: 7 μήνες μέχρι τη λειτουργία


Engineer

Recommended Posts

Συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση του ypodomes.com μέχρι να φτάσουμε στο τέλος Μαρτίου όπου υπάρχει η γνωστή δέσμευση για λειτουργία όλου του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας (έστω με ελλείψεις) και όσο πλησιάζουμε τόσο το "θερμόμετρο" ανεβαίνει.

 

Στις αρχές κάθε μήνα θα βλέπουμε τι έχει γίνει, τι περιμένουμε και τι απομένει. Τώρα αρχές Σεπτεμβρίου είμαστε 7 μήνες πριν την ολοκλήρωση των δρόμων. Τι γίνεται όμως; που είμαστε σήμερα;

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Αύριο είναι τα εγκαίνια λειτουργίας του πρώτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου. Από Κόρινθο μέχρι Κιάτο 20χλμ θα δοθούν με πανηγυρισμούς και παρουσία του Πρωθυπουργού. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και η απόδοση του επόμενου τμήματος από το Κιάτο μέχρι το Ξυλόκαστρο. Όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα τέλειωσαν. Αυτή την εποχή δουλεύονται και τα τμήματα των εμπλοκών με το σιδηρόδρομο. Στα θετικά η συνεχής εργοταξιακή κάλυψη τουλάχιστον μέχρι το Διακοπτό που δείχνει ότι με τις απαλλοτριώσεις λίγο-πολύ τελειώσαμε ενώ υπήρξε συμφωνία και με το Δημόσιο για την ολοκλήρωση του έργου. Στην πρόοδο είμαστε περίπου στο 80% και θα γίνει αγώνας για να δοθεί η "λειτουργική Ολυμπία".

 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα άλλα δύσκολα. Πρακτικά τα έργα είναι σχεδόν ολοκληρωμένα και απομένουν οι συνδέσεις με τον αυτοκινητόδρομο εκατέρωθεν. Τα δύσκολα έχουν να κάνουν με κάποιες αποζημιώσεις που ζητά ο κατασκευαστής και την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης που προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί. Πρόκειται για έργο το οποίο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το 92% της προόδου τα λέει όλα όμως χωρίς συμφωνία "no highway".

 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Εδώ τα έργα προχωρούν καλά, είμαστε πάνω από το 80% και η αισιοδοξία περισσεύει. Η Σήραγγα Κλόκοβας "ξετρυπήθηκε" ενώ όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ως πρώτο τμήμα στην κυκλοφορία από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία που μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου, δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 60χλμ. Προς το τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία και στα τμήματα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο και Αμφιλοχία-Αβγό. Τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις εξακολουθούν σε ποσοστό 14% και τα μεγαλύτερα θέματα είναι στο Αβγό (2.7χλμ), στο Κρίκελο (3χλμ) στο Μενίδι (1χλμ) και στη Ρίζα (1.4χλμ).

 

Η παράδοση για τον Μάρτιο του 2017 δείχνει να έχει κερδηθεί και μάλιστα γίνεται προσπάθεια μέχρι τότε να έχει λειτουργήσει και η Σήραγγα Κλόκοβας (αντί για τον Αύγουστο του 2017).

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ

Εδώ τα έργα προχωρούν πιο ανεμπόδιστα και πάμε με καλούς μηνιαίους ρυθμούς. Είμαστε λίγο κάτω από το 80% και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται. Το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα πάει για αυτοτελή παράδοση τον ερχόμενο Μάρτιο.

 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΣ ΜΟΡΕΑΣ

Εδώ μας έμειναν τα ...ψιλά. Με το βασικό άξονα Κόρινθος-Καλαμάτα και το Λεύκτρο-Σπάρτη να λειτουργούν όλα δείχνουν καλά. Τον Ιούλιο παραδόθηκε ο Α/Κ Μεγαλόπολης ενώ για τον Οκτώβριο περιμένουμε και το τελευταίο τμήμα που δεν είναι άλλο από την Περιφερειακή Καλαμάτας.

 

Νέο ραντεβού, στις αρχές Οκτωβρίου για τη συνοπτική ματιά στην αντίστροφη μέτρηση για τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....i-ti-leitourgia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

 

 

Η παράδοση για τον Μάρτιο του 2017 δείχνει να έχει κερδηθεί και μάλιστα γίνεται προσπάθεια μέχρι τότε να έχει λειτουργήσει και η Σήραγγα Κλόκοβας (αντί για τον Αύγουστο του 2017).

 

Λογικά Αύγουστο παράδοση όλο μαζί 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.