Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερικά Κουφώματα-Πατζούρια


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Θα θελα να ρωτήσω την γνώμη σας, απο εμπειρία ή γενική γνώση, περί των εξωτερικών πατζουριών.

 

Απ' όσα γνωρίζω και συζητάω με κατασκευαστές κουφωμάτων, για το εξωτερικό πατζούρι-σκιάδιο υπάρχει η επιλογή να τοποθετήσει κάποιος είτε αλουμινένια είτε πλαστικά.

Ο προβληματισμός,σαφώς, εγείρεται λόγω του κόστους.

Τα μεν αλουμινένια είναι ακριβά και υποτίθεται ανθεκτικά και ασφαλή.

Τα δε πλαστικά είναι οικονομικότερα αλλά δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη ασφάλεια.

 

Εκτός του ζητήματος της ασφάλειας, υπάρχει κάποιος άλλο λόγος για να επιλέξει κάποιος τα αλουμινένια αντί των πλαστικών;

 

Αρχικά σκέφτομαι ότι το είδος του πλαστικού, υποθέτω οτι είναι κάτι πιο καινούργιο και εξελιγμένο, συγκριτικά με τα παλιότερα που τοποθετούσαν. Καθώς και υπάρχουν ακόμα πατζούρια πλαστικά, ηλικίας 25-30+ που είναι λειτουργικά, είναι λογικό να υποθέσω οτι και τα καινούργια θα έχουν μια ανάλογη αντοχή. Συν ότι θα υπάρχει και μια κάλυψη απο τέντες.

Επιπλέον το πλαστικό ως υλικό είναι υλικό που προσφέρει μια θερμομόνωση, συγκριτικά με το αλουμίνιο, οπότε υπάρχει και απο εκεί ένα κέρδος σε απόδοση.

 

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι:

 

Πλαστικά ή αλουμινένια πατζούρια; Εννοείται οτι το πλαίσιό τους θα είναι αλουμινένιο.

 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μιλά για συρόμενα παντζούρια γιατί στα ανοιγώμενα και τα ρολλά δεν συνηθίζεται το πλαστικό φυλλαράκι.

 

Η αποψή μου είναι ότι ούτε τα πανζούρια οποιοδήποτε υλικό και να βάλεις στην ψάθα του κουφώματος ο βαθμός ασφαλείας είναι ο ίδιος.

Ο επίδοξος διαρήκτης θα παραβίάσει το πανζούρι και ακολούθως το κούφωμα με μέγιστο χρόνο τα 5 λέπτα της ώρας, δεν θα κάτσει να σπάσει την ψάθα διότι θα φάει πολύ χρόνο και θα κάνει θόρυβο. Τα 5 λεπτα ισχύουν στο ανοιγόμενο, στα συρόμενα χρειάζεται λιγότερο από 30 δευτερα 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Εκτός του ζητήματος της ασφάλειας, υπάρχει κάποιος άλλο λόγος για να επιλέξει κάποιος τα αλουμινένια αντί των πλαστικών;

 

 

Καλησπέρα σας! Για σύγκριση μεταξύ κουφωμάτων αλουμινίου ή συνθετικών υπάρχει ανάλογο thread που μπορεί να σας λύσει κάποιες απορίες:

 

http://www.michanikos.gr/topic/2738-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

 

Τώρα, όσον αφορά την ασφάλεια δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Οι διαρρήκτες κάνουν παπάδες με έναν λοστό. Ίσως να είναι λίγο περισσότερο

χρονοβόρα η διάρρηξη σε συρόμενα κουφώματα όταν προσαρμόζουμε σε αυτά κλειδαριές Cal που είναι μόνο εσωτερικές και όχι διαμπερείς.Σε γενικά

πλαίσια τα ανοιγόμενα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο να παραβιαστούν από τα συρόμενα. Το υλικό δεν παίζει κανέναν ρόλο όπως επίσης και οι πρόσθετες σιδεριές.Το μόνο που καταφέρνουν όσοι τις βάζουν είναι να μετατρέπουν το σπίτι τους σε φυλακή.

Αυτό που μπορεί να προστατεύσει το χώρο σας με μεγάλη επιτυχία (και όχι βέβαια 100%) είναι τα αποτρεπτικού είδους μέτρα ηλεκτρονικής μορφής.

Συναγερμός, κάμερες ip παρακολούθησης, προγραμματιζόμενος φωτισμός με χρονοδιακόπτη είναι μερικά από αυτά, τα οποία είναι πιά και σε

ιδιαίτερα προσιτό κόστος!

Καλό υπόλοιπο ημέρας και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!

Edited by postman
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άντε να σας κάνω και μάθημα διάρρηξης.

 

Ο γιος μου είναι ετών 14. Σαν όλα τα υπόλοιπα βλαμμένα της ηλικίας του κυκλοφορεί μέρα νύχτα με το κινητό στο χέρι. Το κινητό το παίρνει πάντα αλλά τα κλειδιά σπανίως μέχρι ποτέ. Αφού εκτός του κινητού σουπερ ντούπερ (με 8 πυρήνες και άλλα καλούδια) που πλήρωσα (ο βλαμμένος) πλήρωνα και τον κλειδαρά. Ελα μου όμως που πλήρωσα και πόρτα ασφαλείας και ο κλειδαράς μου ανοίγει μεν αλλά κάθε φορά που ανοίγει μου παίρνει 1 κατοστάρικο + 200Ε νέα κλειδιά=300Ε. 

 

Το καλοκαίρι που οι 8 πυρήνες φούντωσαν απο την ζέστη. .........Μπαμπά έμεινα απ έξω πάρε να μου ανοίξουν. 

 

Ο μπαμπάς λοιπόν (εγω αλλα ποτέ δεν είσαι σίγουρος) λέω δεν δοκιμάζω να κόψω το παντζούρι ανάμεσα στις συνδέσεις αφού το παράθυρο είναι απο μέσα ανοικτό. Σαν καλός μηχανικός υπολόγισα οτι 5 φύλλα αλουμινίου κοστίζουν 12Ε + 30Ε τοποθέτηση 42Ε και άρα πολύ λιγότερα απο τα 300Ε.

 

Πάω στο γκαράζ και παίρνω το πολύστροφο Dremmel και επειδή δεν είναι δυνατόν ένας κλέφτης να είναι καλύτερος και από ένα μηχανικό, πήρα και το σπρέι του Teflon. Ούτε εγώ που έκοβα δεν άκουσα τίποτα. Άνοιξα σε λιγότερο από 5 λεπτά. Επειδή με βλέπω να το επαναλαμβάνω θα βελτιώσω τον χρόνου μου σίγουρα σε κάτω από 1 λεπτό εντός του έτους. 

 

Περι πλαστικού και αλουμινίου. Ανάλογα τι πληρώνεις. Υπάρχουν πλαστικά που κοστίζουν πολύ περισσότερο απο τα καλύτερα αλουμινίου και αντέχουν παραπάνω. Απο θερμομόνωση είναι αστείο κάν να μιλάμε για θερμομόνωση από παντζούρια και σταματώ εδώ. 

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.