Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


ΥΔΡΑΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

Recommended Posts

Ορίστε ρε γκρινιάρηδες ούτε δυο μερούλες δε μείναμε χωρίς νόμο  8-)

 

Καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει "για τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9 του ν. 4178/2013"? 

Με τις αυθαιρεσίες κατηγορίας 3?  

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το άρθρο 28 του 4178 προβλέπει καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής για τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9.

 

Δεν προβλέπεται προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αυθαιρέτων μικρών παραβάσεων της Κατηγορίας 3.

Edited by pavlg
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η κατηγορία 3 δεν έχει χρονικό περιορισμό για υπαγωγή..

 

 

pavlg, μαζι γραφαμε...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

φσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!!!!!!!

 

Φαίνεται τους τρόμαξα! χαχαχαχα!!! Γίγαντας! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ισχυει το χρονικο περιθωριο 2 χρονων απο τη ληξη του 4178 για την αποστολη των αρχειων; Ή περναμε κατευθείαν στον καινουριο υποχρεωτικα; Γνωριζει κανεις κάτι;

 

Στάλθηκε από το Power μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 

Ήδη, από τις αρχές του μήνα, έχει συγκροτηθεί η νέα Επιτροπή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και επιστημόνων, προκειμένου να τροποποιήσει ή να βελτιώσει πτυχές του θεσμικού πλαισίου, που είχε καταρτίσει πέρσι, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία και είχε θέσει σε διαβούλευση.

 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το έργο της Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου, με σκοπό στη συνέχεια το σχέδιο νόμου να περάσει από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και να εγκριθεί ως τα τέλη του επόμενου μήνα. Μολονότι ο χρόνος της νέας επεξεργασίας του νόμου είναι πολύ περιορισμένος, εντούτοις στο υπουργείο δεν θέλουν να δώσουν νέα παράταση καθώς ο ρυθμός των νέων δηλώσεων έχει πλήρως ατονήσει και ο λόγος είναι η προσμονή που έχει καλλιεργήσει στον κόσμο, το νέο και ελκυστικότερο από πλευράς προστίμων θεσμικό πλαίσιο.

 

Με βάση την απόφαση, η σύνθεση της μη αμειβόμενης ομάδας εργασίας είναι 9μελής με στόχο την επεξεργασία των σχολίων και υπομνημάτων που υποβλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου. Επίσης θα αναλάβει την αξιολόγηση των προτάσεων για τροποποίηση και βελτίωσή του νόμου, οι οποίες διατυπώθηκαν μετά τη διαβούλευση από τις επιτροπές μελών της διοίκησης, καθώς και εκπροσώπων μηχανικών, αρχιτεκτόνων κ.α που ορίστηκαν με αποφάσεις των φορέων τους (ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ, ΣΕΠΟΧ , ΣΕΜΠΧΑ,ΕΕΤΕΜ, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, Σύλλογος Τοπογράφων Μηχανικών).

 

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει, προβλέπει ότι οι δόσεις πληρωμής του προστίμου θα είναι 80 με ταυτόχρονο περιορισμό των ποινών. Για παράδειγμα,το παράβολο, μειώνεται στο μισό και διαμορφώνεται στα 250 ευρώ για αυθαιρεσίες έως 100 τ.μ., 500 ευρώ για αυθαιρεσίες 100-500 τ.μ., 1.000 ευρώ για αυθαιρεσίες 500-2.000 τ.μ., 4.000 ευρώ για αυθαιρεσίες 2.000-5.000 τ.μ. Σταθερό μένει το παράβολο για αυθαιρεσίες άνω των 5.000 τ.μ., στα 10.000 ευρώ.

 

Επιπλέον, στο σύστημα του υπολογισμού των προστίμων θα υπολογίζονται στο προσεχές μέλλον οι νέες (χαμηλότερες) αντικειμενικές αξίες, θα καταβάλλεται το 60% για όσα χτίστηκαν από το 1983 έως το 1993 ενώ για υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. θα καταβάλλεται το 30% του προστίμου που αναλογεί, έναντι 50%. Ο νέος νόμος φιλοδοξεί παράλληλα να ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή της Τράπεζας Γης και της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, αλλά και να ευνοήσει όσους σπεύσουν να υποβάλλουν δηλώσεις με την έναρξη του νέου πλαισίου προσφέροντας έκπτωση 20%.

 

Της Μαριάννας Τζάννε

 

ΠΗΓΗ: http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=21049

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ισχυει το χρονικο περιθωριο 2 χρονων απο τη ληξη του 4178 για την αποστολη των αρχειων; NAI Ή περναμε κατευθείαν στον καινουριο υποχρεωτικα; ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... Γνωριζει κανεις κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να ειναι ετσι Ιασονα. Η μεταβαση του 4014 στον 4178 εγινε υποχρεωτικα.... Βεβαια αυτος κριθηκε αντισυνταγματικος....

 

Στάλθηκε από το Power μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η θέση μου αυτή πηγάζει από όλα όσα γράφτηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση του νέου νόμου..... Είναι και το λογικότερο....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.