Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


ΥΔΡΑΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να βγάλουν εγκύκλιο που να λέει πως εάν ρυθμίσεις ημιυπαίθριο δεν κοιτάς τα στατικά. Από την στιγμή που απαιτείται ΜΣΕ για κατοικίες είναι ευθύνη του μηχανικού να κρίνει εάν υπάγεται στις εξαιρέσεις ότι και να σημαίνει αυτό. Πήγαινε να ρυθμίσεις ημιυπαίθριο και πες του ιδιοκτήτη πως χρειάζεται επάρκεια γιατί οι κολώνες ξεφεύγουν από τις απειροελάχιστες ανοχές του ΕΑΚ, ΕΚΩΣ ή μη λες τίποτα και πάρε και την ευθύνη για την στατικότητα για τα χρήματα της ρύθμισης του ΄΄ημιυπαίθριου΄΄. 

ββ) δεν απαιτείται υποβολή μελέτης στατικής επάρκει-

ας αλλά τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στις εξής

περιπτώσεις:

ααα) μετατροπή ημιυπαίθριου χώρου σε κλειστό

(Αρθρο 99)

 

Οι κλειστοι ημιυπαιθριοι δεν περιλαμβανονται στις περιπτωσεις μελετης στατικης επαρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες δεν ξέρω τι γράφει το νομοσχέδιο, είναι και μεγαλούτσικο το άτιμο, αλλά ελπίζω να είναι το τελευταίο για μια 5τια τουλάχιστον. Όχι άλλες αλλαγές................ δεν αντέχω να διαβάζω τόσο πολύ μεγάλος άνθρωπος. 

 

Έχει δει  κανείς να αναφέρονται προδιαγραφές της μελέτης στατικής επάρκειας στο κείμενο? Η θα αυτοσχεδιάζουμε...........και όποιον πάρει ο χάρος. 

Link to comment
Share on other sites

εννοεις οτι

 

δεν αντέχω να διαβάζω, τόσο πολύ μεγάλος άνθρωπος.¨"

 

ή

 

"δεν αντέχω να διαβάζω τόσο πολύ,  μεγάλος άνθρωπος." :smile:

 

κουραγιο,

ερχονται καποιες ερωτα-παντησεις για ...ορεκτικο και κανα δυο εγκυκλιοι για κυριως γευμα

 

για επιδορπιο  θα εχει.... HELP DESK...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Christos

 

Ο μηχανικός θα γράψει στην τεχνική του έκθεση πως πρόκειται για ευμενής περίπτωση αφού ανακουφίζεται η πλάκα από το φορτίο της τοιχοποιίας και δεν επιβαρύνεται το δομικό σύστημα αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων το δοκάρι έχει ήδη υπολογιστεί με φορτίο μπατικής. Αυτονόητα για αυτό και η απαλλαγή. Αυτά ισχύουν όμως στην περίπτωση που έχει τηρηθεί η μελέτη. Στην περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η μελέτη τι θα γράψει στην τεχνική έκθεση ο μηχανικός τα παραπάνω χωρίς να αναφέρει τίποτα (είναι κακούργημα για τον μηχανικό) ή να αναφέρει και τι σημαίνει αυτό για το κτίριο (είναι αυθαίρετο). Με τα ΔΕΔΟΤΑ στις κατοικίες δεν υπήρχαν τέτοια προβήματα ενώ στο ΦΕΚ για την απαλλαγή στα ειδικής χρήσης ήταν αρκετό συγκεκριμένο για το τι ελέγχεται και τι όχι για την απαλλαγή από ΜΣΕ, το ββ δεν λέει απολύτως τίποτα.

Edited by jja
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ dimitris GM : είναι αμφίσημο, το διαβάζεις όπως θες  :mrgreen: .

 

Τώρα που το σκέπτομαι το θέμα της μελέτης στατικής επάρκειας πιο καλά, όλα τα προ 1983 εξαιρούνται, τα υπόλοιπα κουτσά στραβά κάποια άδεια / μελέτη θα έχουν, θα εφαρμόζουμε τα όσα ίσχυαν το χρόνο κατασκευής τους και ότι βγάλει. Η θα τους πείθουμε να κάνουν καμιά σοβαρή μελέτη / επισκευή και να τα γλυτώσουν απ' το πρόστιμο, ανάλογα με την περίπτωση. 

Link to comment
Share on other sites

 " Άρθρο 58

Προδιαγραφές και υπόχρεοι τήρησης

Το έντυπο Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και το

Πιστοποιητικό Πληρότητας της Ηλεκτρονικής Ταυτότη-
τας του Κτιρίου, το άρθρο 23 του ν. 4014/2011, οι δηλώ-
σεις υπαγωγής του ν. 4178/2013 και του παρόντος, απο-
στέλλονται στο Παρατηρητήριο Δοµηµένου Περιβάλλο-
ντος, τηρούνται από αυτό σε ηλεκτρονική µορφή και α-
ποτελούν στοιχεία ελέγχου. "
 
 
Τί εννοεί το αρθρο 23 του ν.4014/2011 ???
Link to comment
Share on other sites

Μάλλο είναι τυπογραφικό λάθος..

 

Τα κτίσματα που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν νομιμοποιηθεί με 720/77 ή έχει ολοκληρωθεί η Β ή η Γ φάση του 1337/83 κι έχουν αυθαίρετες μετέπειτα προσθήκες θεωρούνται εξ ολοκλήρου αυθαίρετα κι απαιτείται για αυτά ΜΣΕ ή καλύπτονται από τη νομιμοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί κι εξετάζουμε μόνο τις προσθήκες που έχουν προκειμένου να διαπιστώσουμε αν τηρούν τους όρους απαλλαγής;

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Το ποσό σοβαρά τους ενδιαφέρει το θέμα φαίνεται απο αυτό ακριβώς, ότι εξαιρούνται δηλαδή τα παλιά!!! Υποθέτω ότι θεωρείται κάποιου είδους τυράκι προς εμάς απο τους υπουργαρες και τους συνδικαλισταρες με τον τρόπο που τίθεται. Προδιαγραφές δε περιμένω εδώ δε βγήκαν στον προηγούμενο, πέραν του «της νομοθεσίας που ίσχυε κατά το χρόνο της άδειας»).

Γενικά έχουμε να χάσουμε πολλή δουλειά αυτοί που θα τα λέμε όπως έχουν (και αυτοί πολλές δηλώσεις).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.