Μετάβαση στο περιεχόμενο

αποσταση βιομηχανιων απο γραμμη αιγιαλου


Recommended Posts

Συναδελφοι

Για την αποοσταση  των βιομηχανιων απο την γραμμη αιγιαλου δεν υπαρχει σαφης διαταξη πουθενα για αυτο σας παραθετω τα παρακατω και τα συμπερασματα μου .

 

1. ισχύει το παρακάτω:

Εγκ-57161/13/02 Εγκ-13/02 ( ΣΧΥΕΙ από 29-3-02)

Τήρηση αποστάσεων από τις γραμμές αιγιαλού και παραλίας.
Μετά τη δημοσίευση του Ν-2971/01 "Αιγιαλός, παραλία και
λοιπές διατάξεις" (ΦΕΚ-285/Α/01-19/12/2001) και την κατάργηση του ΑΝ-2344/40 "Περί Αιγιαλού και παραλίας" (ΦΕΚ-154/Α/40), παραμένουν σε ισχύ οι ειδικές διατάξεις περί αιγιαλού, παραλίας, θάλασσας, λιμένων και αλιείας, σύμφωνα με την παρ.4γ του Αρθ-34 του νόμου αυτού.
Κατά συνέπεια εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις
που αφορούν την τήρηση των υποχρεωτικών αποστάσεων από την γραμμή αιγιαλού και παραλίας όπως καθορίζονται από το ΝΔ-439/70 "Περί συμπληρώσεως των διατάξεων περί αιγιαλού" (ΦΕΚ-36/Α/70), το
ΠΔ/24-4-85 "Τρόπος καθορισμού ορίων οικισμών της χώρας μέχρι 2000
κατοίκους, κατηγορίες αυτών και καθορισμός όρων και περιορισμών
δόμησής τους" (ΦΕΚ-181/Δ/85), τα διατάγματα περί ΖΟΕ, το Αρθ-18
του Ν-2971/01
κλπ.

2. Συμπεραίνεται  τελικά από όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα στην  
Εγκύκλιο 57161/13/02 ότι για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις ισχύει το  Άρθρο 6 , παρ. 7 Γραμμή δόμησης )  του ΠΔ 24-04-1985 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) ( Τρόπος καθορισμού ορίων οικισμών της χώρας μέχρι 2.000 κατοίκους, κατηγορίες αυτών και καθορισμός ορίων και περιορισμών δόμησής τους ) .

ΠΔ 24-04-1985 ,παρ. 4. (πρώην 7)

Σε περίπτωση παραλιακών οικισμών και εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά με ειδική διάταξη (ή τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο), η οικοδομή τοποθετείται σε απόσταση:

- Τουλάχιστον 15 μέτρα από την καθορισμένη γραμμή αιγιαλού

και οπωσδήποτε μετά τη γραμμή παραλίας.

- Τουλάχιστον 50 μέτρα από την εκτιμώμενη γραμμή αιγιαλού

αν δεν έχει καθορισθεί η γραμμή αιγιαλού.

 

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1971

Link to comment
Share on other sites

 εχει και αλλα το αρθρο 6

 

[να ξεμπλοκαρεις τα ΠΜ]

τι εννοεις το ξερω οτι εχει και αλλα  , και τι ειναι τα ΠΜ ?

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις το ξερω οτι εχει και αλλα  , και τι ειναι τα ΠΜ ?

ΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6

Κατ' εξαίρεση με απόφαση Νομάρχη που εκδίδεται μετά από γνωμοδότηση του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού είναι δυνατόν να καθορίζεται γραμμή δόμησης διαφορετική από την προκύπτουσα με την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης στις εξής περιπτώσεις:

α) Όταν υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού με ζώνη παραλίας πλάτους μικρότερου των 15 m συνολικά ή τμηματικά και υπάρχει διαμορφωμένη γραμμή δόμησης με πυκνή δόμηση, η γραμμή δόμησης στο τμήμα αυτό μπορεί να καθοριστεί σε απόσταση μικρότερη των 15 m και πάντως όχι εντός της ζώνης παραλίας. Υφιστάμενα κτίσματα που βρίσκονται εντός της ζώνης που ορίζεται από τη γραμμή δόμησης και τη γραμμή παραλίας επιτρέπεται να επισκευάζονται μόνο για λόγους χρήσεως υγιεινής και ασφάλειας.

β) Όταν δεν υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού και πληρούνται οι προϋποθέσεις, της περίπτωσης α μπορεί να καθοριστεί γραμμή δόμησης, όπως παραπάνω, αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 10 m από την εκτιμώμενη γραμμή αιγιαλού.

γ) Όταν δεν υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού αλλά μεταξύ των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο προς τη θάλασσα και της θάλασσας υπάρχει φυσικά διαμορφωμένη υψομετρική διαφορά άνω των 8 m, η γραμμή δόμησης μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση μικρότερη των 50 m και πάντων εσώτερο τουλάχιστον 15 m από το κατώτερο σημείο της φυσικά διαμορφωμένης υψομετρικής διαφοράς.

δ) Όταν δεν υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού και υπάρχει φυσικά διαμορφωμένη παραλία (αμμώδης, με σκύρα, ελώδης έκταση) βάθους μεγαλύτερου των 50 m η γραμμή δόμησης τοποθετείται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 m.

Η περίφραξη των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο προς τη θάλασσα τοποθετείται πάνω στη νομίμως καθορισμένη γραμμή παραλίας. Τυχόν δυσμενέστερες διατάξεις από τις καθοριζόμενες για του παρόντος, που καθορίζουν τις αποστάσεις δόμησης για εθνικές και επαρχιακές οδούς κατισχύουν των διατάξεων του παρόντος διατάγματος.

ε) Στις πιο πάνω περιπτώσεις, προϋπόθεση για την ανέγερση οικοδομής επί των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο στη θάλασσα είναι να εξασφαλίζεται με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο χώρος προσπέλασης να έχει τεθεί σε κοινή χρήση, πλάτους τουλάχιστον 4 m, συνδεόμενος με υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο του οικισμού, μεταξύ του οικοπέδου και της θάλασσας.

στ. Σε νομίμως υφιστάμενα κτίσματα που βρίσκονται εκτός αιγιαλού και εντός της ζώνης που ορίζεται από την οικοδομική γραμμή και τη γραμμή αιγιαλού, επιτρέπονται οι επισκευές για λόγους χρήσης και υγιεινής, όπως εργασίες επισκευής, ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, αποκατάστασης, διαρρύθμισης, αντικατάσταση μεσοπατωμάτων, στέγης κ.ο.κ και χωρίς περαιτέρω επέκταση αυτών, καθ' ύψος ή εκτός περιγράμματος, όπως αυτό ορίζεται από το διάγραμμα κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλημέρα

Χρήσιμες και ευχάριστες οι πληροφορίες , υπάρχει κάπου η Εγκύκλιος 57161/13/02 σε πρωτότυπη μορφή ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιήσω ως απόδειξη στην πολεοδομία?

Ευχαριστώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.