Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκάλα σε τοίχωμα υπογείου


 
Panayiotis

Recommended Posts

Θα τοποθετούσατε σκάλα να εδράζεται σε τοίχωμα υπογείου σε μεσοπάτωμα? Ίσως να μην χρείάζεται να τοποθετήσω τοιχίο μέσα στο τοίχωμα υπογείου για να εδράζεται πάνω η σκάλα. Νομίζω δεν είναι αναγκαίο αλλά μπορείτε να μου δώσετε την άποψη σας? Στους ΛΚ των τοιχωμάτων υπογείου που κάθονται πάνω οι πλάκες σκάλας τοποθετούνται σαν οριζόντιες στηρίξεις σωστά?? Οι ΛΚ αυτοί με τι ομάδα δ διαφράγματος ορίζονται; του ορόφου ή 0? Να βάλω 0 να είναι σίγουρος?

 

Επίσης ήθελα να ρωτήσω για την παράγραφο 18.5.4 του ΕΚΟΣ. Αυτή προβλέπεται από ότι κατάλαβα σε τοιχία και όχι σε τοιχώματα υπογείου σωστά? Δηλαδή εάν έχω δύο τοιχώματα υπογείου που ενώνονται κάθετα μπορώ να τοποθετήσω στην γωνιά ένα υποστύλώμα 30Χ30 (κορμός δοκού τοιχώματος =25) και όχι 50Χ25Χ50.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Για τα περιμετρικά τοιχεία υπογείου ισχύει η παρ. 18.6.1. edit Αν έχεις edit ελεύθερο άκρο όμως δες το σχήμα Σ18.25 στα σχόλια.

 

edit προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Για τα περιμετρικά τοιχεία υπογείου ισχύει η παρ. 18.6.1. Για ελέυθερο άκρο όμως δες το σχήμα Σ18.25 στα σχόλια.

 

Ελεύθερο άκρο έχουμε μόνο όταν δεν έχουμε διασταρούμενα τοίχωμα σωστά? Μία περίπτωση μου έτυχε σε τοίχο αντιστήριξης που ενώνεται με το κτίριο. Στα διασταυρούμενα τοιχώματα υπογείου βάζω κολώνες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.