Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβή μηχανικού για απόκτηση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας


ΙΑΣΟΝΑΣ

Recommended Posts

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη γνώμη του για την αμοιβή των μηχανικών για την απόκτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου, εμείς οι επαγγελματίες μηχανικοί, ας ανταπαντήσουμε, δημοσίως, όπως έκανε κι αυτός, ας συζητήσουμεας διαμορφώσουμε και τελικώς ας εφαρμόσουμε τον παρακάτω τιμοκατάλογο:

 

 

ΑΜΟΙΒΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (ΠΕΑ)

  1. Διαμέρισμα ή μονοκατοικία ή άλλο ακίνητο εμβαδού έως 80 τ.μ. (κύριων & βοηθητικών χώρων συνολικά): 800 ευρώ (+24% ΦΠΑ)
  2. Διαμέρισμα ή μονοκατοικία ή άλλο ακίνητο εμβαδού από 81 τ.μ. έως 120 τ.μ. (κύριων & βοηθητικών χώρων συνολικά): 1.200 ευρώ (+24% ΦΠΑ)
  3. Διαμέρισμα ή μονοκατοικία ή άλλο ακίνητο εμβαδού από 121 τ.μ. έως 150 τ.μ. (κύριων & βοηθητικών χώρων συνολικά): 1.500 ευρώ (+24% ΦΠΑ)
  4. Διαμέρισμα ή μονοκατοικία ή άλλο ακίνητο εμβαδού από 151 τ.μ. έως 200 τ.μ. (κύριων& βοηθητικών χώρων συνολικά): 2.000 ευρώ (+24% ΦΠΑ)
  5. Οποιοδήποτε ακίνητο εμβαδού από 201 τ.μ. και πάνω (κύριων & βοηθητικών χώρων συνολικά): 10 ευρώ/ τ.μ. (+24% ΦΠΑ)

 

P.S.1.

Έβαλα τον τίτλο του θέματος έτσι, ούτως ώστε να googleάρεται εύκολα και να βγαίνει στον οποιονδήποτε πολίτη κ.λπ. ψάχνει πληροφορίες για το θέμα αυτό.

 

P.S.2.

Κι όχι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "δημιουργία καρτέλ", απλώς συζητάμε την αμοιβή μας δημοσίως και η συζήτησή μας ξεκίνησε λόγω της προσπάθειας χειραγώγησης - παρεμβατισμού αυτής, που έκανε ο υπουργός.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

χωρις να ξερω τι περιλαμβανει η ταυτοτητα ... δεν ξερω καν ποιοι θα εχουν το δικαιωμα συνταξης του φακελο ... τα 1000 για 80 τετραγωνικα τα θεωρω πολλα εως παρα πολλα ... φυσικα εξαρτατε απο τον χρονο που θα χρειαστεις αλλα σε πρωτη φαση μου ακουγωνται παρα πολλα δηλαδη 150 ευρω το χρονο ;;; αν θελει ανανεωση στα 7 χρονια ;;;

..

λογικο αν χρειαζονται νομιμοποιησεις, ΠΕΑ, ΥΔΕ, νεα σχεδια , αποτυπωσεις αυτα δεν μπορει να ειναι κοινα για ολα τα κτιρια ... αρα λογικα η τιμη θα διαμορφωνετε αναλογα το ακινητο ...εγω θεωρω την καθαρη εργασια της ηλεκτρονικης ταυτοτητας χωρις ολα τα αλλα ακριβη αν ειναι 10 ευρω το μετρο

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Απαιτειται πληρης αποτυπωση και συλλογη τιτλων, ΟΑ, υπαγωγη σε νομους ρυθμισης, κτλ κτλ.

 

Ασφαλως ο μηχανικος αναλαμβανει και ολη την ευθυνη για τη νομιμοτητα του κτηριου, αλλιως ηλ. ταυτοτητα δεν εκδιδεται.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

 αν θελει ανανεωση στα 7 χρονια ;;;

 

Προφανώς και θα θέλει ανανέωση, εξάλλου έτσι θα ορίζει ο νόμος, αλλά εκεί και η εργασία, αλλά και η ευθύνη θα είναι διαφορετική και προφανέστατα θα είναι πολύ μικρότερη από την αρχική.

Όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα θα έχει διαμορφωθεί.....

Βεβαίως όμως, θα είναι διαφορετική αν ο πολίτης - ιδιοκτήτης απευθυνθεί για την επικαιροποίηση αυτής στο μηχανικό που ήδη έχει κάνει την αρχική υπαγωγή ή σε άλλο μηχανικό, που προφανώς θα έχει το δικαίωμα.

Δηλαδή και σε τελική ανάλυση οι πελάτες μας - ιδιοκτήτες θα πρέπει να προτιμήσουν μηχανικούς που θα "παντρευτούν" το ακίνητό τους!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγκρίνεται, για να υπάρχει η ευχέρεια πραγματοποίησης σοβαρής δουλειάς, οι αμοιβές θα πρέπει να είναι σε αυτά τα επίπεδα. 

Link to comment
Share on other sites

Ιασονα εχεις κ πιατα ημέρας? Δεν υπαρχει "τιμοκατάλογος" στον κλαδο των εξειδικευμενων υπηρεσιων. Μονο "αμοιβη" υπάρχει. Αν το εχεις ηδη κρεμασει σε πινακα με κιμωλια εξω απο το γραφειο, ξεκρεμασε τον αμεσως.

 

P. S.: ειναι πολυ αστειο για ενα τετραγωνικο επιπλεον (120=>121) το margin να τιναζεται 300 ευρω στο μενου που προσφερεις, μετα 500 κ τέλος να κλεινεις στο 10 (!) :lol:. Μαλλον πρεπει να αλλαξεις σεφ, η να σταματησεις να τρως μονο παντεσπανι, η να ξεσκονισεις λιγο τα βιβλια των οικονομικων μαθηματων απο τη σχολη. Η τελως παντων πες ταριφα 10 ευρω το μετρο κ τελειωνε με τα καραγκιοζιλικια, που συζητας δημοσιως αμοιβες χωρις να ξερεις τι πρεπει να κανεις ακριβως.

Edited by [email protected]
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνονται υπερβολικές τιμές 10€/τμ είναι εξωπραγματικό για την εποχή..και για κάτι που κάποιοι θα το επωμιστούν έτσι ξαφνικά επειδή πρέπει να γίνει καταγραφή..

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Υπερβολικοί είναι οι φόροι και οι εισφορές.

 

Αυτές πληρώνει ο πελάτης, ένα μικρό μέρος της αμοιβής πηγαίνει στον μηχανικό.

 

Κάποιοι επαγγελματίες δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους, αυτό σημαίνει ότι τα 10€/τμ (ενδεικτικά) πηγαίνουν εξ'ολοκλήρου στο κράτος, στο ΤΣΜΕΔΕ, στην ΔΕΗ, στην δόση του δανείου για το γραφείο, κτλ...

 

Όσοι έχετε ατομική επιχείρηση, κοιτάξτε το Ε1. Αναφέρει στο Δ "Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα" (έστω Ε από τα έσοδα) και στο  Γ1 συνολικό δηλωθέν εισόδημα (έστω Δ).

 

Επειδή δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ, οι πελάτες έχουν πληρώσει στον μηχανικό Τ=1.24*Ε (όπου Τ οι εισπράξεις με ΦΠΑ)

 

Στο δηλωθέν εισόδημα θα πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές 20%+6.9% για τον κλάδο υγείας, και στην συνέχεια 22% φόρο εισοδήματος (κάτω από 20.000€). Αυτό βέβαια εφόσον δεν είναι τα τεκμήρια μεγαλύτερα από το δηλωθέν εισόδημα.

 

Τέλος θα πληρώσουμε και τέλος επιτηδεύματος 650€ (1000€ οι εταιρείες, συν 500€ ανά υποκατάστημα).

 

Άρα το καθαρό κέρδος μετά φόρων Κ είναι:

Κ = (Δ*(1-0.269))*(1-0.22))-650€.

Εάν το Κ βγει αρνητικό τότε όλα τα χρήματα πήγαν σε τρίτους.

Εάν το Κ είναι θετικό, τότε το ποσοστό καθαρού κέρδους μετά φόρων είναι Π=Κ/Τ

 

Το Π δεν σας λέω γιατί το επέλεξα για μεταβλητή, κάντε τους υπολογισμούς και θα καταλάβετε.

 

Στο θέμα μας τώρα, το κράτος μας καλεί να κάνουμε τον αστυνόμο στις αυθαιρεσίες της προηγούμενης γενιάς. Παράλληλα όμως δίνεται η ευκαιρία να αρχίσουν να γίνονται σωστές δουλειές και θα σταματήσει η πίεση στον επιβλέποντα μηχανικό να κάνει αυθαιρεσίες.

Edited by sdim
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.