Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση ισχύος άδειας κατεδάφισης


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω μια άδεια κατεδάφισης (έγκριση & άδεια δόμησης) η οποία έχει ως ημερομηνία έγκρισης 19/8/2015. Προφανώς έχει λήψη εδώ και ένα μήνα (καθώς έχει ισχύ για ένα χρόνο). Πήγα λοιπόν στην τοπική ΥΔ για να αιτηθώ παράταση στην ισχύ της και μου λένε ότι έπρεπε να έχω αιτηθεί την παράταση πριν λήξη η άδεια. Πάω λοιπόν στον Ν.4030 και βλέπω τα εξής:

 

Για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων εκδίδεται ταυτόχρονα έγκριση και άδεια δόμησης και ισχύει για ένα έτος από την έκδοσή της

 

2. Η έγκριση δόμησης αναθεωρείται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου μέσα στο χρόνο ισχύος της, αν τροποποιηθούν δικαιολογητικά στοιχεία ή διαγράμματα που έχει εγκρίνει η Υ.ΔΟΜ..

3. Αν τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη, ή μεταβληθούν ριζικά οι λοιπές μελέτες, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς, η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος της άδειας δόμησης.

4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας:

α. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

β. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκ- δοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

γ. Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

δ. Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων. Η άδεια παύει να ι- σχύει με το πέρας και του δεύτερου έτους.

 

Τα δικά σας συμπεράσματα ποια είναι?

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις την τελευταία έκδοση του ν.4030 ... σήμερα είναι :

4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν ελέγχου που διενεργείται από Ελεγκτή Δόμησης :

.....

δ.   Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων. Η άδεια παύει να ισχύει με το πέρας και του δεύτερου έτους.

 

Οπότε μπορείς αν ο ελεγτής διαπιστώσει ότι δεν έχουν τροποποιηθεί στοιχεία της έγκρισης.

 

Θα προσέξεις όμως αυτό : http://www.michanikos.gr/topic/34109-ελεγκτής-δόμησης-σε-κατεδάφιση/?p=876605

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δηλαδή πρέπει να έρθει ελεγκτής πριν αναθεωρηθεί η άδεια(κατεδάφισης)? 

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Σε μία παρόμοια περίπτωση που είχα πριν 2 χρόνια, για παράταση άδειας κατεδάφισης, είχε κληθεί ΕΔ για να πιστοποιήσει το στάδιο των εργασιών πριν γίνει αναθεώρηση για παράταση 1 έτους.

 

Και μόλις τελείωσε οριστικά η κατεδάφιση κλήθηκε εκ νέου ΕΔ για να δώσει την τελική έγκριση και να βγει το ΠΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα του ΕΔ για την κατεδάφιση, δεν είναι απλό γιατί εκτός από πολεοδομικές έχει και οικονομικές πτυχές. Στις τελευταίες αναφέρεται και ο σύνδεσμος που παρέθεσα.

Για τις τελευταίες πάντα γινόταν αυτοψία και από την εφορία.

 

Ο ν.4030 και πριν την τροποποίησή του προέβλεπε αυτοψία για αναθεώρηση παράτασης ισχύος ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα συνεχίζει να είναι τραγικό. Καταλαβαίνω τον ΕΔ μετά την κατεδάφιση αλλά πριν και για την αναθεώρηση δεν έχει καμία λογική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.