Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση από δασαρχείο


Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα κάνω ένα τοπογραφικό σε περιοχή εκτός σχεδίου, κοντά σε δάσος. Διάβασα πως χρειάζεται βεβαίωση από το δασαρχείο για το εάν είναι ή όχι δασική έκταση. Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές? Και πόσο καιρό παίρνει περίπου για να σου απαντήσουν?

Και επί την ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Η έκταση είναι 100στρ. και το τοπογραφικό θα είναι εξαρτημένο, τι αμοιβή εκτιμάτε πως πρέπει να ζητήσω?

Link to comment
Share on other sites

Το πιο ευκολο και γρηγορο ειναι στη δηλωση να βαλεις:

".......εφοσον δεν εμπιπτει στην ισχυουσα δασικη νομοθεσια"

Ας πουνε ομως και οι αλλοι συναδελφοι την αποψη τους γιατι ενδιαφερει κι εμενα

Για αμοιβη να σου πω το πινακιο αλλα ειναι βλεπεις 100 στρ.

Κοψε κι εσυ κατι (πες στον πελατη εκπτωση λογω κρισης...)

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά τις προδιαγραφές δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. εξαρτημένο και τοποθετημένο πάνω σε 1/5000.

όσον αφορά την τιμή εγώ δεν εξετάζω τα στρέμματα. αν ας πούμε είναι "καθαρή περοχή" και με rtk σε 1 ώρα έχεις ξεμπερδέψει σαφώς και δεν απαιτείς τόσα όσα αν ήταν δασωμένη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Η διαδικασία έχει ως εξής.Κάνεις το τοπογραφικό με τσυντεταγμένες ενταγμένες στο δίκτυο ΕΓΣΑ'87. Το στέλνεις στην '΄διεύθυνση δασών'' της περιοχής που συνήθως βρίσκεται στην περιφέρεια σε 8-10 αντίγραφα(εξαρτάται από την εκάστοτε υπηρεσία).Μαζί με αυτό ζητάνε 1 αντίγραφο συμβολαίου που να προσδιορίζει σε ποιόν ή σε ποιους ανήκει διαφορετικά αν δεν υπάρχουν τίτλοι κάνουν μια υπέυθυνη δήλωση οι ιδιοκτήτες όπου θα βεβαιώνουν ότι η έκταση τους ανήκει.Αφού προσκομίσεις τα παραπάνω θα ερθουν μετά από 20 μέρες περίπου εκπρόσωποι δασολόγοι της υπηρεσίας και θα κάνουν αυτοψία επί τόπου όπου και θα ελέγξουν την υφιστάμενη κατάσταση(αν δηλαδή υπάρχουν πέυκα η άλλη φυσική βλάστηση, αν έχει καλλιεργηθεί στο παρελθόν το αγροτεμάχιο η αν έχει καει στο παρελθόν).Η γραπτή απόφαση που θα σου στείλουν μετα την αυτοψία θα πρέπει να δημοσιευτεί σε μια τοπική και σε μια παννελαδική εφημερίδα με έξοδα του ιδιώτη φυσικα(250 ευρώ και άνω για τις δημοσιέυσεις).Στέλνονται οι εφημερίδες και πάλι πίσω στην υπηρεσία με την δημοσίευση επάνω.Η υπηρεσία αναρτά την απόφαση για 2 μήνες στον δήμο σε περίπτωση που κάποιος όμορος γείτονας θελήσει να αμφισβητήσει τα όρια τις ιδιοκτησίας.Τέλος αφού περάσουν 2 μήνες και δεν υπάρξει κάποια ένσταση βγαίνει η τελεσιδικία της απόφασης η οποία αποτελεί και το τελικό χαρτί που παίρνεις.

Όσον αφορά την αμοιβή η απάντηση που πειμένεις είναι πολυ σχετική.Δηλ. εξαρτάται καταρχήν όχι μόνο απο τα στρέμματα αλλα και από τη δυσκολία που θα έχουν για να ολοκληρώσεις την μέτρηση τους.πόσες στάσεις θα χρειαστεί να αλλάξεις τι ορατότητες θα έχεις εκεί..επίσης και από το σε τι βαθμό θα εμπλακείς στην υπόλοιπη διαδικασια μετά την μέτρηση διότι και αυτό έχει τη σημασία του...κάνε μια έρευνα για το τι χρήματα παίρνουν στην περιοχή στην οπόια βρισκεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Αμοιβή με λ=0,22041 για 100 στρέμματα και 50 σημεία πολυγωνομετρία βγαίνει 11.946,22 χωρίς φ.π.α.

Με την κρίση,ας το στρογγυλέψουμε στα 12.000

Δώρο τα πασαλάκια

 

:))))))))))))))))))))))

 

Για δασαρχείο:βρες τον χάρτη ΓΥΣ της περιοχής και δείξε σε αυτόν τη θέση του γηπέδου.

7 αντίγραφα ΓΥΣ

7 αντίγραφα τοπογραφικού

6 μήνες αναμονή

 

Πάρε τα λεφτά ΠΡΙΝ πας στο δασαρχείο.

 

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της αμοιβής με έχει απασχολήσει αρκετά και θα ήθελα να ξέρω πόσοι από εσάς λαμβάνετε υπόψιν σας τον συνταλεστη λ σε τέτοιες περιπτώσεις??Στην έδρα μου οι περισσότεροι σε τέτοιου είδους τοπογραφικά από όσο ξέρω μηχανικοί παίρνουν αμοιβές που λίγο πολύ τις έχει ορίσει η ''πιάτσα''.Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη αν ισχύουν τα ποσά που διαβάζω.Νομίζω ότι για την παραπάνω περιγραφή θα έδιναν περίπου τα μισά......

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των αμοιβών έχει σχολιαστεί και εξαντληθεί.

 

Έβγαλα ό,τι ορίζεται και έχει κατοχυρωθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και από Προεδρικά Διατάγματα.

 

Μην περιμένεις συμβουλή σε τέτοιο θέμα και μάλιστα δημοσίως...........

 

Οι μηχανικοί της περιοχής σου θα έπρεπε να συνδικαλίζονταν και να ενημερώνονταν λιγάκι.........εκτός και αν έχουν να ανανεώσουν τις αμοιβές τους από την εποχή που πληρώνονταν σε δραχμές.Αυτό ισχύει βέβαια για ΟΛΗ τη χώρα,όχι μόνο για την περιοχή σου.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

φίλε evaiar σαφώς και οι αμοιβές καθορίζονται από την πιάτσα.

αν πεις 12000 ακόμα και 6000 στην περιοχή μου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κινηθούν οι

οι υπηρεσίες και το βράδυ θα εισβάλουν σπίτι μου κάτι κύριοι με άσπρες φόρμες, θα με βάλουν να φορέσω μια άσπρη μπλούζα με μεγάλα μανίκια και θα με πάνε μια βόλτα σε μια όμορφη περιοχή με το που μπαίνεις αθήνα. έχει και δεντράκια γύρω γύρω.

δρομοκαιτειο νομίζω λέγεται το τουριστικό θέρετρο που θα με κλείσουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Η διαδικασία έχει ως εξής.Κάνεις το τοπογραφικό με τσυντεταγμένες ενταγμένες στο δίκτυο ΕΓΣΑ'87. ....

 

Απο ποτε το δασαρχειο δουλευει με ΕΓΣΑ;Στην περιοχη μου μονο ΗΑΤΤ ζητανε.Οχι μονο στο πινακακι με τις συντ των κορυφων.Ολο το σχεδιο σε ΗΑΤΤ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.