Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληρωμές και απαλλοτριώσεις και έργα πολιστιμού


Engineer

Recommended Posts

Ξεμπλοκάρουν για τα καλά οι πληρωμές για απαλλοτριώσεις εκτάσεων για αρχαιολογικούς σκοπούς.

 

Δίνεται έτσι ανάσα σε ιδιοκτήτες που και την περιουσία τους έχασαν και δεν πήραν την αποζημίωση που τους είχε οριστεί.

 

Πλέον το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), που είχε παγώσει τα τελευταία χρόνια και δεν έδινε φράγκο θα ξεκινήσει πληρωμές.

 

Το 2015 έγινε μία πρώτη αρχή, με την καταβολή 3.710.796,63 ευρώ, και το 2016 υπάρχει μια ακόμα πιο αποφασιστική συνέχεια, με άλλα 8.641.743,94 ευρώ. Συνολικά πρόκειται για 12.352.540,57 ευρώ την τελευταία διετία, που αφορούν σε 32 υποθέσεις απαλλοτριώσεων οι οποίες, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να έχουν και πολλαπλούς δικαιούχους.

 

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο και οι υπηρεσίες του ΤΑΠ, από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, διαμόρφωσαν σαφή και αδιάβλητα κριτήρια για τη σειρά προτεραιότητας, ώστε να υπάρχει ίση και δίκαιη αντιμετώπιση.

 

Σύμφωνα με αυτά προτάσσονται οι υποθέσεις με οριστική τιμή, η οποία έχει προκύψει με απόφαση Εφετείου, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων με πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που για διάφορους λόγους δεν πρόκειται να εξεταστούν σε επίπεδο Εφετείου (π.χ. μη προσφυγή των διαδίκων στο Εφετείο).

 

Ακολουθούν οι απευθείας εξαγορές, δηλαδή οι υποθέσεις στις οποίες επιτυγχάνεται εξωδικαστική συμφωνία για το τίμημα.

 

Έπονται οι υποθέσεις με προσωρινή τιμή, η οποία έχει προκύψει με πρωτόδικη δικαστική απόφαση, για τις οποίες εκκρεμεί η εξέτασή τους στο Εφετείο.

 

Η εσωτερική σειρά προτεραιότητας για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες καθορίζεται με βάση την ημερομηνία της αρχικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...#.V-pYb_mLS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.